Videos för Palestina isf Små Grodorna?
Först lite tongångar med västerländsk prägel men också med några orientaliska toner, det handlar om Palestinas frihet, eller på utrikiska – Freedom for Palestine (OneWorld). Men efter den videon så kan man se och lyssna till en video till, då med mer orientalisk touche. Och för säkerhets skull – MISSA inte den!

Bröderna Joubran från Nasaret spelar Oud, ett instrument som från början kommer från Mesopotamien. Trion Samir, Wissam och Adnan Joubran – lär vara världens första oudtrio. Utan att göra något anspråk på att vara expert så tycker jag att instrumenten, som tillverkas av den ena av bröderna, påminner om lutor.

Bröderna Joubran har uppträtt med sin musik i många länder, jag tror till och med att de har varit i Sverige. Jag ska absolut se och lyssna till dem om de kommer till Sverige igen, visst låter det orientaliskt, men också lite jazz? Och det är suveränt framfört, minst sagt.

Och lite till… (en annan version?)

it Andra om: , , , , , ab123 ex123 dn123 svd123 ekot


17 svar till “Videos för Palestina isf Små Grodorna?”

  • USA står för 22% av FNs budget enligt wiki så det är en del pengar det handlar om.
   Det är ju lite sådär att FN är beroende av USA på det sättet, å andra sidan är det ju inte fel att det rikaste landet betalar mest… lite moment 22 det där.

   • Å andra sidan har USA – miljardskulder till FN, de drar nämligen in betalningarna så fort FN är ”dumma” och beslutar ngt som USA inte vill. Du såg väl att de helt strök slantarna till UNHCR nu när Palestina släpptes in där? Eller glömde du det?

    • Nä det är ju allmänt känt att USA inte betalar sina skulder till FN. Att de struntade i att betala efter att Palestina kom in i UNHCR har jag missat men det förvånar mig inte.
     Frågan är hur mycket FN är beroende av USAs pengar; om de ändå inte betalar så är ju deras hot ganska tomt samtidigt är det ett bevis på hur tandlöst FN är egentligen.

 1. Bröderna Joubran var ju riktigt bra. Jag skulle nog kalla Ouden för en korsning mellan en luta och en balalaika. Riktigt medryckande rytm.

 2. riktigt skönt att lyssna på sån musik när man vill koppla av och ”komma i fas” med sig själv.

   • Mellanbrodrn Wisam var främst i skolan när han studerade vid Antonio Stradivari i att bygga fiol. Alla vet ju vad en Stradivarius är värd idag. Och han var etta då. Att be honom bygga en oud betyder att man måste ha väldigt mycket pengar tillhands. Jag vågar påstå att de är bäst i världen idag när det gäller att spela oud.

   • Håller med dig! Tack! Headbanga kan man också göra till Ukrainas vinnarlåt med Ruslana: ” Wild dances” i Eurovisionschlagerfestivalen i Istanbul 2004! I dagens semifinal sjöngs likadan låt på turkiska, och gick till finalen på lördagen?! Men headbanging blir häftigast till Ruslanas version, tycker jag!

 3. Jag blev rörd när jag hörde sången riv ner muren och fria Palestina , Det är en grupp internationella popsångare som medverkat i denna sång som anklagar Israel för brott mot mänskligheten och olaglig ockupation
  Ett krig med sång och ord är mycket bättre än ett krig med kulor och stridsflygplan och målet är att mobilisera det civila samhällets stöd , det internationella civila samhället stöd är palestiniernas viktigaste allierade

  Jag säger det högt , Jag är stolt att vara palestinier , Palestina är min identitet och kommer att förbli
  Det är underbart att lyssna på bröderna Jubran spelar Oud , de är våra ambassadörer och vi är stolta över dem

 4. Många palestinier är övertygade om Jesus måste ha sett som en av dem. De kommer ju från Nazaret och det är något väldigt Jesuslikt över dem. Om inte annars så vid all den förnedring de utsätts jämt och ständigt vid israeliska flygplatser. Någon jag känner bevittnade hur hon såg den äldsta broder sitta i ett trångt cell och vänta i många timmar med sina små gråtande barn.

  • Det blev ju en utmärkt balanserad stämning, speciellt när man inte tittade på datumen; och headbangade. Mera suggestiv musik hos dig dock.