Vem mördade Yassir Arafat?


Jag medger att rubriken på detta inlägg är lite fånig, alla vet givetvis vem/vilka som mördade Yassir Arafat, men skriver man som det är i rubriken så kommer givetvis anklagelser att hagla över den som säger sanningen. Samma sak gäller om man skriver det i texten.

AB: ”Institut de Radiophysique i schweiziska Lausanne har på uppdrag av tv-kanalen Al Jazeera analyserat Arafats kvarlevor under nio månader. Resultaten publicerades under tisdagen: I spott-, urin- och blodprover som togs när Arafat låg inför döden på ett sjukhus i Paris fanns det höga värden av polonium-210 – samma radioaktiva ämne som dödade den ryska agenten Alexander Litvinenko i London 2006.

Likadant var det i de kläder och ägodelar som lämnades in till forskningsinstitutet av hans änka. På en del av proverna var halterna av polonium-210 tio gånger högre än normalt.”

Då ska man veta att halveringstiden förPolonium-210 är 138 dagar enligt Dagens Nyheter: ”Med tanke på att polonium-210 har en halveringstid på 138 dagar är siffrorna mycket höga och till och med högre än vad som man kunde förvänta sig att hitta i ett prov från Litvinenko som avled betydligt senare, konstaterar institutet enligt al-Jazira.

Suha Arafat säger att hennes make död ”inte var naturlig, den var resultatet av ett brott”.”

Jag struntar med andra ord i att skriva vilken nation det var som mördade Yassir Arafat, jag behöver inte heller eftersom det är känt även hos den bredare allmänheten. Vem är förvånad? Nej, det finns ingen som är förvånad.

it Andra om: , , , , , , , ab dn gp svd


12 svar till “Vem mördade Yassir Arafat?”

 1. Hoppas man kan spåra det. Israel har två centrum för kärnforskning och med tanke på dosen så ville man vara säker på att han dog och dessutom i ”tid” (d.v.s. fort). Man bör även studera vad som var på gång under den tiden. Arafats anseende var uppe och man kunde inte påstå som man alltid gör ”det finns ingen partner för fred” då Yasir Arafat tydligt och erkänt av alla var det

 2. ”Vem mördade” … Hm … Tankarna går onekligen till den politiker i området som ”erbjöd” Arafat att få lämna sitt folk och sitt land och som förvånansvärt öppet talade om vad som i annat fall kunde tänkas inträffa … Arafat lämnade inte men avled kort därefter i mystisk sjukdom … Hm …

 3. Polonium 210 är inte något som man kan köpa var som helst , Inte ens en galen vetenskapsman kan framställa det i sitt hem , Cirka 100 gram produceras varje år för speciella ändamål , Det enda som kan ha den är statliga aktörer

  Arafat dog den 11 November 2004 och man kan inte utesluta Israel i enlighet med sin ökända , långvariga politiken för att lönnmörda palestinska ledare , Israel har hotat upprepade gånger att mörda Arafat

  Uri Dan är nära förtrogen till förre israeliska premiärminister Sharon har sagt att denne har eliminerat Arafat genom hans kockar , När Arafat var sjuk meddelade den israeliska underrättelsetjänsten att Arafat har några dagar eller veckor kvar att leva , frågan är visste de något som ingen annan gjorde det ? , Israel har också förgiftad Hamas ledaren Mashal i Jordanien men de var tvungna att lämna motgift pga hot från kungen att skrota fredsavtalet med Israel

  Sharon har tidigare beklagat många gånger att han inte dödat Arafat för länge sedan när han hade chansen , på dagen för Arafat död har den dåvarande oppositionsledare och den nuvarande presidenten Shimon Peres sagt att det är bra att världen är kvitt Arafat

  Arafat gjorde Israel till internationell skam , Han hade en aura av internationell uppmärksamhet och stöd bland arabiska och europeiska länder , Vägrade kompromissa om palestiniernas rättigheter , Israel och Bush administrationen tog varje tillfällig för att misskreditera och förolämpa honom och istället stödde de Abbas och Dahlan

  Det löjligaste är när israelerna sa att Arafat dog av Aids pga han hade sex med sina livvakter , Sanningen minut har kommit och nu hoppas jag att allt ska läggas på bordet och inte bara om hans död utan om de palestinier som har hjälpt Israel för att förgifta frihetskämpe Arafat

  • Tack för din analys av mordet på Arafat. Vem det var som mordade Arafat vet alla. Men om detta må vi inte berätta. Det finns dock rättvisa ändå. Det är någon som är och möglat levande.

  • Sanningen kommer ut, så småningom! Typ 2050 när alla inblandade är döda, och ingen bryr sig om ”nyheten”! Det brukar vara så!

 4. Israel börjar mer och mer likna en skurkstat, och det här visar det mer än tydligt. Jag har börjat bojkotta livsmedel och varor från Israel. De producerar inte så mycket, så det är ganska lätt. Det känns bra. Även med en liten handling kan jag visa att jag är emot deras aggressiva utrikespolitik som innefattar ockupation, utsvältning av ett folk, piratverksamhet på haven, ignorerandet av alla fredstrevare från omvärlden, och så de här ständiga mördandet som varje sann humanist måste fördöma. Dock är jag inte emot Israel som stat och dess folk förstås. Men deras utrikespolitik är sjuk.

 5. Ja det råder ju knappast ngn tvekan om att israelerna mördade honom, det har ju varit känt länge. DEt var väl, som någon skrev, att han började accepteras i väst, således måste han bort.

 6. Att Israel är anstiftaren till detta mord ser jag som ett givet faktum och därför är den intressanta frågan istället vilka inom den palestinska myndigheten som varit inblandade. Jag tror det finns många inom nuvarande Fatah (det diktatoriska maktpartiet) som är riktigt rädda för att korten ska komma upp på borden.

  Israel kan nog t o m tjäna på att det nu framkommer att de kunnat lönnmörda ytterliggare en politisk ’fiende’ då det kommer skrämma palestinska ledare att i framtiden vara lika tydliga i kampen som Arafat var.

  Jag tror nog knappast att man från Israels/Västs sida kommer tillåta palestinerna att gå till val igen under den närmaste tiden då det nuvarande maktpartiet inte kommer ha något att hämta oavsett hur mycket utpressning omvärlden kör med. I bästa fall kan detta avslöjande leda till att den arabiska våren når även israeliska lakejen Abbas residens.