Terrorattacken i BulgarienSom bekant har ett antal israeliska ungdomar dödats vid något som kan vara en terrorattack i Bulgarien, och fortfarande talas det i media om att det saknas ungdomar, och att det finns ett antal mycket svårt skadade. Haaretz.com skriver nu på nätet att man har hittat kropparna efter åtta avlidna personer.

SvD: ”En buss med israeliska turister ombord utsattes för en explosion i en förmodad terrorattack i staden Burgas i Bulgarien på eftermiddagen. Minst sex människor har dödats och ett 30-tal skadats, enligt bulgariska myndig-
heter. Talesmän för det bulgariska inrikesministeriet säger till nyhetsbyrån AFP att explosionen inträffade strax före kl 18 svensk tid på parkeringsplatsen vid flygplatsen Sarafovo i staden Burgas, vid Svartahavskusten. Uppgifterna om hur många som dödats och skadats varierar fortfarande. Enligt den senaste rapporten från den bulgariska nyhetsbyrån Novinite skadades ett 30-tal israeler och fördes till sjukhus, många av dem ungdomar. Tre av dem är allvarligt skadade och i kritiskt tillstånd. De bulgariska myndigheterna anser att explosionen var en terrorattack.”

Netanyahu var väldigt snabb att beskylla Iran för detta, något som får mig att bli mycket fundersam. En annan faktor är att bussen inte alls ser ”sprängd” ut på de bilder som visats i media, det ser snarare ut som om bussen börjat brinna, men det betyder inte att branden inte kan ha spridits på ett explosionsartat sätt. Frågetecknen kring det inträffade gör i alla fall att det i nuläget känns oklart vad detta handlar om.

Oavsett om det är ett terroristdåd eller en olycka så är det en fruktansvärd händelse, men det ger ett mycket märkligt intryck att Israels premiärminister kan utpeka Iran ((Som bekant så ogillar jag Irans styresskick och det förtryck som befolkningen utsätts för, att använda en islamisk rättstillämpning på hart när allt, och göra saker som inte är ett brott i demokratiska länder till ett brott mot religionens lagar är horribelt. Men kan man avfärda allt för den sakens skull?)) som den skyldiga redan innan räddningspersonalen i Bulgarien har kunnat räkna antalet döda. Hade han hävdat att det var ett dåd av någon extremistisk palestinsk grupp så hade jag inte reagerat likadant, men Iran? Iran har fått klä skott för mycket den senaste tiden, det verkar snarast som att vissa länder koncentrerar all ondska till samma land, och sådant för mig alltid att höja på ögonbrynen.

Det var väl samma sak med den svensk-libanes som greps för att han planerat ett terrordåd på Cypern häromdagen, Netanyahu sade direkt att det var Iran som låg bakom det också. Sådant gör mig misstänksam, och säkerligen är det många andra som reagerar på samma sätt som jag. Själv tycker jag att det är tillräckligt illa att ett antal ungdomar omkommer alldeles oavsett vad/vem som orsakat katastrofen.


i Andra om: , , , , , , , , , svd12 ab12345 gp1234 ekot1 dn1234


6 svar till “Terrorattacken i Bulgarien”

 1. Bomben i Bulgarien och gripandet av en svensk-libanes i Cypern är inte isolerade händelser. Det finns ett mönster av attacker mot israeliska turister och andra mål som blivit vanligare på senare tid. I Februari attackerades israeliska diplomater i Georgien, Indien och Thailand nästan samtidigt. I januari greps en svensk-libanes i Thailand misstänkt för att planera en attack mot ett judiskt center i Bangkok.

  Samtidigt har ett antal kärnvapentekniker blivit mördade i Iran av vad Iran misstänker vara agenter för USA eller Israel. Detta skulle då kunna vara anledningen till en otäck upptrappning där Hizbollah används för att slå tillbaka.

 2. Ja det är märkliga saker, en sprängt buss men det man får se är en bränd. Somliga säger att bensin orsakat branden trots att alla bussar går på diesel. Och Netanyahu är synk, och det bygger man sina antaganden på… Suck!

 3. Netanyahu anklagade Iran för att ligga bakom bussattentatet i Bulgarien , Han har ingen offentlig tillgänglig bevis för detta påstående
  Israel bär ansvarigt för mordet på Irans kärnfysiker och mossad dödade de enligt Hollywoodstil mord , Är israels mord tillåtna och har Iran inte rätt att hämnas och man kan också säga att alla iranska kärnfysiker var civila

  Israel skickade 30 mossad agenter till Dubai för att mörda Hamas ledaren Al Mabhouh , Har den döde anhöriga inte rätt att hämnas på israeler ?
  Mossad har också mördat den högsta militärledaren för Hizbollah , Har Hizbollah inte rätt att hämnas . är det inte bara Israel som ska rätt att mörda

  Alla dessa attacker orsakas av den israeliska regeringen och Netanyahu måste förstå att Israel offers anhöriga kan hämnas också och de har alltid välja av hämnd och vill straffa Israel , Så länge Israel fortsätta med sina mord mot andra så länge kommer israeler att dö

  Presidenten Obama kallade attacken som barbarisk terror , Jag undrar vad säger Obama om Israels attack mot Gaza med sina bomber som väger ett ton stycke