Sahlin Mellanösternsändebud?


Idag berättar Aftonbladet att Mona Sahlin kan bli Socialistinternationalens särskilda sändebud i Mellanöstern, en reträttposition givetvis, men det mest komiska är väl att Sahlin aldrig har varit socialist?
[column width=”49%” padding=”2%”]
AB: ”Enligt uppgifter till Aftonbladet kan Mona Sahlin vara på väg att utses till Socialistinternationalens särskilda sändebud i Israel-Palestinakonflikten. – Hon är en het kandidat, säger en socialdemokrat. Mona Sahlin har i flera år engagerat sig i Mellanösternkonflikten. Sommaren 2009 var hon en av huvudtalarna på palestinska Fatahs kongress i Betlehem. – Efter det har hon fått ett unikt kontaktnät. Hon har ett väldigt bra rykte i de här frågorna, säger en källa.”

Sedan avslöjar tidningen också att hon är medlem i ”Eminent Leaders Group”, en sammanslutning av avdankade socialdemokratiska toppfunktionärer. Vad dessa anser om sig själva framgår av namnet. Jag utesluter inte att Sahlin kan tillföra något i Mellanösternkonflikten, men jag känner mig väldigt tveksam eftersom hon gick på sextioårsfirandet av staten Israels uppkomst. Man tog med Storbritanniens och FN:s hjälp helt sonika och ockuperade Palestina, och judiska terroristförband ställde upp tretusen män, kvinnor och barn och avrättade dem. ((Ilan Pappe)) Att de sedan tvingade iväg hundratusentals palestinier i landsflykt, och skövlade deras byar borde ha fått Sahlin att avstå det firandet.

Samtidigt så har Sahlin gjort sig känd för ett delvis vacklande omdöme, jag tänker bland annat på vissa kändis-
fester och liknande. Dessutom är ju redan en annan gammal sosse sändebud, Tony Blair, även anklagad för att vara krigsförbrytare tillsammans med USA:s f.d. president. Jag tillåter mig därför att uttrycka en rejäl dos skepsis, om hon
ska bli socialistinternationalens sändebud, hur kommer alla palestinier tolka det? Kommer de inte ha synpunkter på Sahlins sextioårsfirande av Israels tillkomst?

[/column]
[column width=”49%” padding=”0”]Sahlin

Själv anser jag att Israel ska finnas kvar, allt annat är omöjligt. Men Israels gräns mot Palestina ska vara den gröna linjen, inget annat är möjligt. Kommer Mona Sahlin kunna förmå Netanyahu, Lieberman och de andra hökarna i den israeliska regeringen att acceptera det? Inte då, inte ens om hon fick hjälp av Blair och Obama.

it , , , , , , ab1 ex dn svd
[/column]


8 svar till “Sahlin Mellanösternsändebud?”

 1. Tittade snabbt på almanackan om jag missat och att det var 1 april idag!
  Det spelar ingen roll att Sahlin har kontakter med Fatah frågan är mer vilka kontakter har hon med Hamas? Utan det ingen trovärdighet. Utan att spekulera för mycket misstänker jag att detta är perfekt för Israel med en snackig svensk förhandlare som inte får något uträttar utan bara får tiden att gå. Sedan kan man säga hur omedgörliga palestinierna är och fortsätter bygga bosättningar som vanligt. Jippie! :(

 2. Ja,dom tar hand om de sina.

  Men det hade varit en bättre lärdom att prova på fas1-2-3

 3. Frågan är hur Mona Sahlin värderas av sionisterna och deras advokater. Om jag minns rätt var det strax före tobleroneaffären som Mona, under stort ståhej och mot israelernas vilja besökte, eller skulle besöka, palestinska Orient House i östra Jerusalem. Hon blev väl i praktiken därefter utvisad efter det antisemitiska tilltaget? Finns det kanske idag någon statlig övergripande plan att eliminera människor som anses oönskade i ett framtida idealsamhälle? Finns det kanske idag någon FN-stödd övergripande idé att äganderätten till mark och egendom ska grundas på ett lantmäteri med rötter i provinsiell religiös uråldrig ortodoxi. Om svaret blir ja måste man dra slutsatsen att den mänskliga egenskap som odlas ivrigast i det så kallade världssamfundet är ren och skär idioti.

 4. Dagens skratt var namnet på deras grupp ”Eminent Leaders Group” som låter som något hämtat från en serietidning om superhjältar…

 5. Det gör väl ingenting om hon får den uppdraget. Finns väl knappt någon människa som tror att de problemen i Mellanöstern kan lösa sig med Israels hållning. Så hon gör ingen skada eller nytta för den delen, eftersom ingen förväntar sig att hon skall uppnå något. Och bakåt som under sin ledartid inom S kan hon väl knappast föra utvecklingen där nere.

  Man kan förstå att Alliansens företrädare talade väl om henne.

  • Eller hur? Jag skulle mer än gärna ta uppdraget med samma motivering. varför inte tjäna storkovan som projektledare, där ingen förväntar sig att projektet skall lösas. Rena terapiarbetet. Pengarna skänker jag till fängslade palestinier.