Palestinierna är inte Judar


Ett självklart påpekande, men det bör läsas i sitt sammanhang och det är i Jan Guillous kolumn i dagens Aftonbladet. Han visar på parallellerna mellan kampen mot apartheid i Sydafrika och situationen idag för palestinierna på Västbanken och i Gaza.

Guillou i Aftonbladet: ”När det nu uppstått en diskussion om bojkott av dagens apartheidstat Israel så upprepar alla de som var emot bojkott av Sydafrika exakt dessa argument.

Palestinierna är terrorister och inte mogna för frihet. Det var synd om de stackars israeliska elitsoldaterna som överfölls av fredsaktivister under Israels piratattack ute på internationellt vatten. De som stöder palestiniernas frihetssträvanden är antidemokrater, extremister och våldsverkare. En bojkott skulle slå fel eller sända fel signaler och så vidare längs hela raden av gamla bekanta argument.

Dessutom slår Israels försvarare indignerat ifrån sig varje jämförelse mellan Israel och gamla Sydafrika. Sant är att det finns skillnader. Israel har dödat och fördrivit mångdubbelt fler infödingar än vad de vita sydafrikanerna gjorde. Rent formellt är den ockuperade befolkningen under Israels kontroll inte medborgare och kommer aldrig att bli. Men tvivelsutan har Israel klart deklarerat att palestinierna inte får bilda en egen stat och att de ockuperade områdena Jerusalem och västra Jordanstranden ingår i Israel. Fyrtiotre års kolonisation av de ockuperade områdena talar därtill sitt tydliga språk. Och självklart kommer de miljoner palestinier som är dömda att lyda under israelisk evighetsockupation aldrig att få rösträtt och detta av ett enda och avgörande skäl. De är inte judar.”

Jag har tagit upp ämnet flera gånger de senaste dagarna, orsaken är främst de uppenbara lögner som sprids av Israel samtidigt som man intensifierat attackerna mot dem som kritiserar apartheidstaten. Man släpper ut små rökmoln som innehåller uppgifter om att lätta på restriktionerna mot vad som får släppas in i Gaza, samtidigt uttalar man sig israeliska i de lokala tidningarna och säger att det inte blir någon förändring. Igår läste jag att man erbjudit sig att släppa tusen palestinier ur sina fängelser för att på det sättet få en israelisk soldat släppt av Hamas. Det sista är förstås intressant eftersom det sitter tusentals palestinier i israeliska fängelser – utan vare sig rannsakan eller dom. Vissa av dessa fångar är barn.

Och eftersom jag påpekar detta missförhållande så väljer israels församlade advokatkår att kalla mig antisemit, en anklagelse som drabbar alla som kritiserar landet. Sedan några år tillbaka börjar ordet växla betydelse för att idag mer betyda antirasist. Påpekar man det så blir man dubbelantisemit eftersom Israel knappast vill bli påminda om att det är ett rasistiskt land.

På t.ex. Västbanken så får inte palestinier färdas på de vägar Israel har byggt på palestiniernas mark. Vad ska vi kalla sådant? Oväsentlig och missriktad information?

i , , , , , , , , ab dn annarkia lasse k&å gester johannes t


12 svar till “Palestinierna är inte Judar”

 1. Västbanken och Gaza är Israels bantustan reserver för Israel arbetskraft
  Palestinierna har blivit bedragna av västvärlden som tror på rättsliga system , dem är också bedragna av sina arabiska grannar som köpte freden från Israel
  EU beviljade Israel den enorma fördelen av förmånliga handelsavtal status med EU , miljarder av amerikanska dollar skickas till Israel för att bygga ännu fler bosättningar och som tillåter Israel att ha den mest teknisk avancerade armen

  Det är dags att bekämpa apartheid staten Israel på samma sätt som som Syd Afrika , världen måste bojkotta Israel ekonomisk , idrottslig och akademisk
  Västbanken och östra Jerusalem har blivit ett hem till 500 .000 bosättare , det finns över 600 vägspärrar och vägar som är bara för judar
  Israel har utvecklat ett kontroll system som överträffar det som en gång var i Syd Afrika

  Israel kommer inte frivilligt att ge upp kontrollen över de ockuperade palestinska områden , Israel vill behålla status Que
  Israel tillämpar ett DNA baserad medborgarskap som bygger på rasism och etniskrensninG

 2. Man kan undra hur israels slutgiltiga lösning för palestinierna se ut?

  • Den slutliga lösningen betyder väl fördrivning av samtliga palestinier från Västbanken och Gasa.

  • Vad menar du med smileyn ??

   Jag länkar till Guillous artikel, såg du inte den länken?

   Jag t.o.m. citerade mycket ??

 3. Såg en fruktansvärt upprörnde dokumentär igår där palestinska advokater berättade i förbigående att ett palestinskt barn över 12 år får sitta i 90 dagar i arrest utan att få träffa någon, inklusive advokaten. 180 dagar får ett palestinskt barn sitta i fängelse utan att vara anklagat för något. En advokat att det yngsta barnet som arresterats var 5 år, därför att han kastade sten mot muren i Hebrontrakten.

  Palestinska mödrar berättade om fasan att ta hand om sina spädbarn i fängelsecellen. 1.5 ggr 2 meter är det livsutrymmet som barnet och modern får dela på. Får barnet feber ja, då får man vackert sitta och gråta och försöka få ner den med hjälp av vatten. Blöjor får man tigga om och när de kommer så är de mögliga. Fukt, mörker, skabb, kackerlackor, stryk, vattenkanoner och gasspry är vardagsmat.

  Och många av fångarna finns i tältläger. Föreställ er det i Negev när det är 45 grader varmt eller när det är vinter och man fryser ända in i benmärgen.

  Jag orkade inte se allt och ville inte gråta mer när ungarna frågade vad det var med mig. Jag stängde av för jag ville inte bli sömnlös ända fram till hösten.

  Om det är antisemitism att uppröras och bli förbannad på skurkstaten så ska gudarna veta att jag är värsta jävla sortens antisemit.

  • Du är inte ensam., Mariam, allt fler tar avstånd mot rasistregimen och deras omänskliga beteenden och börjar se det som hedersamt att se sig själv som sionisternas värsta anklagare
   För det är som om det finns bara en mänsklig moral, och den gäller då bara sionisterna i deras gruvliga och omänskliga ockupationspolitik…
   Men ingenting ska glömmas, vi ska alltid minnas – och då inte bara de senaste skändliga morden
   som de utförde på de turkiska människorättsaktivisterna i Ship to Gaza. Vi ska alltid komma ihåg al Nakbah och allt de gör – och har gjort mot barnen. Det finaste som finns…
   Men någon skamkänsla existerar inte, men självbilden borde inte vara helt intakt.
   Det är väl därför så många reser till Indien och knarkar ner sig efter de fyra åren i militärtjänst.

 4. Jag blir skrämd när jag ser media i Sverige idag blundar för att Israel faktiskt är en rasistisk stat. Mellanösterns enda demokrati heter det tom ibland. Fruktansvärt skrämmande propaganda.
  Att en stat kan behandla sina ”invånare” på detta sätt utan någon större kritik får mig att fundera. Vad har vi för ledare egentligen som tillåter detta utan att protestera mer? Mycket skrämmande. Det säger något om dessa politiker.
  Bojkotta rasisterna

 5. Israel är en fascist stat, Ber inte Israel ursäkt stäng allt till Israel tom Vatten som går från Turkiet, lås in fascho Israel in i M.Ö så har dem ingen utväg, ända allierade i området så kissade Israel på den så de dags att rusta ner Israel och deras fascistiska beteende.

 6. Jordandalen tillhör palestinierna och var den plats som Väder-Anna åkte till häromåret och fotograferade invånarna och låtsades vara medkännande.
  Så här skriver Anna Wester i Mest Om Palestina:
  ” I går åkte vi till Jordandalen och träffade palestinska bönder som odlar ekologiskt. Jag tror att jag åt mitt livs godaste tomat. Många av dem vi träffade är mycket fattiga, främst på grund av att Israel nekar dem elektricitet och vatten – liksom beduinerna kämpar de för att vara kvar på sin mark.

  Israel har total kontroll över hela Jordandalen och stjäl palestiniernas vattnet för att underhålla de illegala bosättningarna med trädgårdar och swimmingpooler. Det är en absurd resa – ett magiskt landskap som förstörs av checkpoints, militärstationer och bosättningar som dyker upp som gröna oaser.

  Det var Koperation utan gränser som tog oss till några av de bönder som ingår i deras projekt och det visar sig att fler och fler bönder övergår till ekologisk odling efter att ha sett sin grannes fördelar. Vi var i flera växthus och det var hur fint som helst. Men problemen som de har i Jordandalen känns hopplösa och än mer bortglömda än palestiniernas problem i städerna. Genom åren har Israel konfiskerat tre fjärdedelar av deras mark och flera av byarna tvingas köpa vatten av israeliska vattenbolag som drar sina rör genom deras by. Det är helt absurt.

  De uppskattade i alla fall vårt besök och bjöd generöst på sina frukter och grönsaker. Vi fick med oss tre stora kartoner hem och att protestera var lönlöst..

  Samtidigt som vi satt där och pratade flög israeliska stridsplan över oss och en av våra palestinska vänner skojade ”They are already implementing the results for the Annapolismeating!”.

  I dag skall vi iväg tidigt tidigt så jag skriver mer sedan. Vi skall till Israel på konferens med Friends of the Earth Middle East. Där kommer vara delegater från Jordanien, Palestina och Israel. Det blir spännande!

 7. israel är en apartheidstat. den enda lösningen är en enstatslösning