Olagligt förespråka bojkott av Israel i EU?


En fransk senator för de Gröna ställs idag inför rätta för att ha uppviglat till rasism. Senatorn, den f.d. EU-parlamen-
tarikern Alima Boumediene-Thiery anklagas av fransk-judiska intresseorganisationer för att ha uppviglat till rasism efter att ha uppmanat till bojkott av israeliska varor. I praktiken har hon delat ut flygblad utanför affärer som sålt produkter som tillverkats i Israel.

Hon har bland annat protesterat mot att varor som är till-
verkade på ockuperat område på Västbanken märks med ”Made in Israel”, och hon har dessutom förespråkat att Frankrike ska införa sanktioner mot Israel. De fransk-judiska intresseorganisationerna säger att en uppmaning att bojkotta israeliska varor är – Antisemitism. Men Alima Boumediene-Thiery är inte ensam i sin organisation, bland annat är en judisk jurist och överlevare från koncentrationslägren med, han var dessutom en av dem som var med och formulerade de mänskliga rättigheterna som sedan antogs av Förenta Nationerna.

Det är P1-morgon som tagit upp detta ämne och det går att höra hela deras inslag här. Studera reglerna för kommentarer om du inte redan gjort det!

it , , , , , , , , , , , , ab1 ex svd1 dn12


28 svar till “Olagligt förespråka bojkott av Israel i EU?”

 1. Det är fan helt otroligt. Snart är det väl antisemtism att ens nämna Israel?

  Nej bojkotta! – Aj, nu gjorde jag det igen.

 2. Det här visar bara hur sjuk hela den här antisemitcirkusen är. l
  Redan nu har ju flera europeiska länder lagar som ger fängelsestraff om man ifrågasätter förintelsen. Säger du att det dog fem miljoner judar och inte sex så åker du in. Råkar man skriva förintelsen med litet F istället för stort så åker man in. Gud förbjude om du skulle göra det! Jag gör det ändå eftersom jag skiter i alla paranoida sionister.

 3. Detta låter extremt, även för att komma från en israel-lobbyorganisation. Detta är ju uttryck för kritik mot människoförtryck – enbart i fallet Israel skulle en sådan anklagelse vara möjlig. Sen när är kritik mot rasism – rasism?

  Och i Frankrikes fall, vad klassas då utvisningen av romerna som?

 4. Jaha, nu försöker man att göra ett politiskt ställningstagande för bojkott, till följd av tusentals folkrättsbrott, till antisemitism. Möjligen ska alla protester mot Israels agerande göras till antisemitism i hela EU. Protesterar man dessutom mot en fällande dom så är det också antisemitism. Skulle vi demonstrera mot Frankrike så är säkert även det antisemitism.

  Jag tror att det krävs att Reinfeldt pratar med Sarkozy om det där med mänskliga rättigheter. Frankrike är inne på ett farligt spår.

  • Jag tror att det krävs att Reinfeldt pratar med Sarkozy om det där med mänskliga rättigheter. Frankrike är inne på ett farligt spår.

   Ja, och dessutom motverkar de organisationer som nämns sitt eget syfte, troligen skuldbeläggs ”judar” för detta trots att det är staten Israel som borde få en risbastu.

 5. Ett tydligt exempel på vart vi är på väg är att Israel nu håller på att införa en lag som kräver att alla som är bosatta inom Israel ska erkänna att Israel är en judisk stat. Det är ju också ett villkor från Israel till palestinierna för att de ska förlänga byggstoppet på Västbanken. Har någon sett en skrivning eller en kritisk kommentar till detta på ledarsidorna i DN eller Svd? Icke sa Nicke.

 6. Alima är 49 år och den första kvinna i den franska politiken som har sina rötter från Algeriet
  Hon ska sällas inför rätta med 4 av hennes kollegor , brottet är försvar av bojkott av israeliska varor

  Det är mycket ironisk eftersom ett sådant fall är ett prejudikat i fransk historia , Det är också ett bevis att Sarkoys regering vill förbjuda yttrande och åsiktsfrihet
  Sarkozy själv har visat sin rasism mot muslimer många gånger och han borde också stå inför rätta medan Alima har inte sagt något ont om judar utan försvarar palestiniernas mänskliga rättigheterna , hon ska straffas för detta

  Bojkotten av Israel tar sig runt hela världen och inte bara i Frankrike och nu gäller det att fransmännen protestera mot detta så att ärendet läggs ner
  Om detta skulle accepteras i Frankrike då kommer det att sprida sig till hela Europa och sionisterna kommer att få som de vill , Det är en katastrof för mänskligheten

 7. Jag blir illa berörd över att romerna knappt nämns i grundskolans studentlitteratur när det gäller förintelsen. Redan där börjar diskrimineringen, sedan något så märkbart orättvist so detta när man behandlar romer på ett sätt och judar på ett annat. Man ska givetvis behandla alla människor lika som det så fint heter. Att en etnisk grupp blir behandlad fördelaktig är enligt mig ett lika stort tecken på rasism i ett samhälle som de grupper som blir diskriminerade.

 8. Israel har världens mäktigaste stat som beskyddare. USA rules the world! Därav uppståndelsen.

 9. Blir äcklad av många av era hatiska kommentarer mot Israel. Fråga: Vad exakt är det som gör att ni står på arabernas sida? Utveckla det gärna.

  • Det torde väl framgå? Om Israel slutar att mörda oskyldiga människor, följer Genèvekonventionen, och drar tillbaka varenda soldat till 1967 års stilleståndslinje, slutar att stjäla palestiniernas skatter, överlämnar bosättningarna och tillåter de palestinier flytta tillbaka som de jagade bort under Nakban så skulle säkerligen kritiken minska.

   Tycker du att det är ok att mörda 1400 oskyldiga palestinier som i Gaza senast, med förbjudna fosforgranater? Var det ok att döda ett antal obeväpnade fredsarbetare på Ship ti Gaza? Är det rätt att ha tusentals palestinier i fängelse utan att de fått vare sig en rättegång eller blivit dömda?

   I så fall Nathalie, ja då är det DU som har massor att förklara!

  • Vad är det för syn att jag skulle vara på ”arabernas” sida. Jag är på de palestinska OCH israeliska folkens sida, ja förutom de fanatiska och illegala bosättarna då förstås. Den Israeliska regeringen är inte intresserad av fred och försoning med sina grannar. Därför är det självklart för mig att ta ställning mot israels REGERING och bosättarna man företräder, INTE mot det israeliska FOLKET.

  • Jag blir äcklad av att du står på sionisternas sida. Vad exakt är det som gör att du stödjer statsterrorism, ockupation, rasism och övergrepp?

   • Bli inte det. ”Nathalie” är väl ett av de vanliga trollen, han vågar inte ens skriva sitt förnamn så han genomgår tom könsbyte för att dölja sin identitet. Det handlar säkerligen bara om att provocera, en del är sådana…

 10. Ni vet väl om att Sarkozy själv är sionist? Det finns sionister där man minst anar det..

  Läs denna artikel t.e.x. :

  Sverigedemokrat fick Israel-pris
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article547184.ab

  ”Sverigedemokraterna är det mest Israelvänliga parti jag kan tänka mig”

  ”Ted Ekeroth är kassör för Sverigedemokraterna i Lund och grundare av Fidim, Föreningen för Israel och demokrati i Mellanöstern.”

  ”– Vi motarbetar invandring och islamism, vilket är det största hotet mot Israel, Sverige och väst.”

  Notera i vilken ordning som han nämner länderna? Är han Sverigedemokrat eller Israeldemokrat?

 11. Hur har rättegången gått? jag har letat på nätet men inte hittat någon raportering.

  • Jag är liberal, och för mej är yttrandefriheten dev viktigaste som finns ÄVEN om den i det här fallet används till o uttrycka åsikter som jag inte håller med om. Försvarar inte varken galna o skjutglada israeler eller palestinier, tyvärr för er som tydligt står på den palestinska sidan att Israels ”vänner” är betydligt mäktigare än palestinierna. USA och Ryssland har en helt annan förmåga till stöd än t.ex. Iran. Det kallas realpolitik.

   • Jag skrev ”liberala” inte liberala. De svenskar som försvar Israel, brukar ju kalla sig liberaler. Men att hävda att en etnisk grupp kan ha kollektiva rättigheter, är väl knappast en liberal idé?

    • Följande kommentarsregler gäller här:

     1. Anonyma kommentarer accepteras ej. Det innebär oxo att falska e-postadresser avvisas.
     2. Osakliga personangrepp eller provokativa kommentarer är inte tillåtna.
     3. Rasistiska, sexistiska, homofoba eller andra stötande kommentarer raderas.
     4. Länkar till sådana sidor, samt till fascistiska, nazistiska eller fanatiskt religiösa d:o raderas.
     5. Länka enbart till etablerade mediesiter i löpande text, bloggreklam raderas direkt.
     5b. Länkar till ex. Youtube ska innehålla handling och vem som agerar.
     6. Okontrollerbara och overifierbara faktauppgifter accepteras inte.
     7. Off-topickommentarer raderas liksom one-liners som inte tillför något.
     8. Personliga hälsningar och liknande meningslösheter raderas.
     9. Kommentarsfältet är till för kommentarer, inte för privata meddelanden till Jinge.