Mohamed Omar gör en pudelSom rubriken säger så försöker Mohamed Omar sig nu på att göra en pudel, ja till och med en trippel mollbergspudel med pik. Han blev som bekant ”islamist” och gick så långt i sin kritik av Israels agerande mot palestinierna att han demonstrerade och agerade tillsammans med – Nazister.

Nu ber han om ursäkt och hoppas kanske att återigen bli accepterad och omhuldad av kulturvänstern, och dessutom möjligen bli godkänd som skribent i de större dagstidningarna. Att det är hans önskan är mitt eget antagande, själv gör han gällande att det handlar om någon slags identitetskris som utmynnade i ett slags temporär psykisk insufficiens, även om han själv inte använder termen.

Mohamed Omar i FIB/k: ”Såsom den judiskamerikanske statsvetaren Norman Finkelstein visar i sin bok Förintelseindustrin (Ordfront, 2001) har den nazistiska förintelsen använts för att uppnå både politiska och ekonomiska fördelar. Offrens lidande har exploaterats. Men det är ingen ursäkt för att ifrågasätta denna tragedis historicitet, såsom jag gjorde.”

Det är givetvis bra att Mohamed Omar inser sitt misstag, i alla fall om han inte återfaller i ett beteende som innebär ett samarbete med nazisterna. Men det är märkligt att han citerar Finkelstein i sammanhanget, även det citerade är svårt att förstå om det inte ska vara ett sätt att urskulda det egna handlandet. Men för min personliga del så kommer jag aldrig att ta honom på allvar, oavsett vad han skriver eller säger. Jag tvivlar dessutom på att landets palestinska befolkning, eller de vars föräldrar är palestinska flyktingar, kommer att ta i honom ens med tång.

Men Omar klarar sig nog ändå, han kan fortsätta att skriva konstiga dikter som ingen förstår. Och visst har agerandet varit en personlig tragedi för honom, han var mycket duktig på att skriva innan han började gå sida vid sida med gänget som heilar och sjunger Horst-Wessel-Lied.

Sträng granskning av kommentarer tillämpas.


i Andra om: , , , , , , , dn12345 svd1234 ab


3 svar till “Mohamed Omar gör en pudel”

  1. Det är svårt att greppa Omar. Känns också som att det kommer krävas mer av Omar att bli accepterad igen. Det är allt för svårt att förstå hur en vuxen person kan pendla så mycket i åsikter. En sak om han vore tonåring och sökande. Men är man vuxen men beter sig som en vilsen tonåring i sitt sökande är det svårt att lita på honom. Jag menar, vad blir han härnäst? Syndikalist, ateist eller kanske sverigedemokrat.

  2. Skriver Mohamed Omar konstiga dikter som ingen förstår? Ungefär som Ekelöf då, han var ju helt obegriplig…

    Gissar på att du inte läst Omar :D