Israel, Mankell och SD


Idag berättar Dagens Nyheter att Henning Mankell inte har fått tillbaka det manus som de israeliska soldaterna stal av honom när de bordade fartyget han reste med i Ship to Gaza-konvojen. Det rör sig om ett manus till en TV-serie om Ingmar Bergman och Mankell har svårt att förstå varför han inte får det tillbaka.

Dror Feilers saxofon beslagtogs också av de israeliska soldaterna, och inte heller den var återlämnad sist jag läste något om saken. Dessutom stal israeliska soldater pengar och efter att de kommit tillbaka till hemlandet har det sagts att några kontokort använts av dem som soldaterna beslagtog.

Annars håller Sverigedemokraternas uttåg ur Storkyrkan fortfarande förstaplatsen som dagens snackis trots att det var igår. Ledarsidorna har uttalat sig inklusive kyrkans folk, rimligt-
vis borde de inte deltagit i kyrkan istället för att demonstrativt resa sig och gå.

Samtidigt berättar tidningen Dagen att Netanyahu igår samlade sina ministrar för att diskutera ett fortsatt byggstopp för bosättningarna. Detta sedan han utlovats någon slags kompensation av USA, men tidningen skriver att det är oklart i vilken form. Dagen gissar inte på fred, och det gör nog ingen annan tidning heller.

Om morgondagens händelse, Litteraturpriset, vet SvD att berätta att Benny Ziffel, litteraturredaktör på Haaretz vill att en israel ska få priset. Men om det verkligen blir morgondagens snackis har vi inte sett än, rasistpartiets riksdagsledamöter kan fortfarande ställa till med något som slår ut all medierapportering, vi får väl se.

För övrigt tycker jag
—————————–

att det ser ut som om Kapten Haddock är den som rattar fartyget som är på väg mot Gaza.

it , , , , , , , dagen dn1 svd12 ex ab1


13 svar till “Israel, Mankell och SD”

 1. Ingen borde bli förvånad. Israelerna stal landet de bor i, vattnet de lever av. En saxofon och en hårddisk registreras väl knappast av Yahve. Det kommer att fortsätta så här till den dag det blir statskupp i en kärnvapenstat med en anti-semit som t.f. president.

  • Stal och stal de blev provocerad 1967 av en som hette Nasser från Egypten. Han sa jag ska köra ut hela Israels folk i havet, men föll på eget grepp.

 2. Netanyahu har blivit lovad enorma summor i stöd till Israel, moderna vapensystem och, det allra jävligaste, ett amerikanskt löfte på att sabotera varje försök från palestinsk eller arabisk sida att ta frågan om etablerandet av en palestinsk stat till FN:s säkerhetsråd.

  Bara en idiot kan stå emot ett sådana erbjudanden.

  • ett amerikanskt löfte på att sabotera varje försök från palestinsk eller arabisk sida att ta frågan om etablerandet av en palestinsk stat till FN:s säkerhetsråd.

   Källa ???

 3. Det är riktigt att USA har erbjudit Israel enorma summor och den mest avancerade vapen som garanterar Israels existens för evigt och i gengäld ska Israel stoppa bosättningarna bara i 60 dagar
  Den israeliska regeringen har hittills vägrat detta erbjudandet med motivering att USA kommer att diktera freds villkoren och inte minst när det gäller gränserna av den palestinska staten

  Netanyahu överväger att godtar förslaget som skulle ge Israel en unik ställning men kräver att USA ska inte kräva bygg stopp en gång till
  Hela världen skrattar åt USA och anser att detta erbjudande garanterar inte en palestinska stat utan ökar Israels styrka och som i sin tur försvårar fredsarbete
  Om Israel accepterar detta och inte blir några framsteg under de 60 dagarna då har Israel vunnit allt medan USA förlorar sitt ansikte och har ingenting mer att erbjuda Israel nästa gång

  Utöver dessa garantier finns också en försäkran att USA kommer i framtiden att stoppa varje resolution i FN som riktar sig mot Israel samt garantier om att Israel ska ha kontrollen över Jordanfloden under lång tid framöver för att stänga in palestinierna från omvärlden
  Trots detta löfte vägrar Israel att stoppa bosättningarna på västbanken och Östra Jerusalem
  Dessa nyheter har publicerats i alla utländska tidningar utom i Sverige av någon anledning , Här skickar jag en länk till Jerusalem post som förklarar varför Israel vägrar acceptera dessa villkor
  http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=190066

 4. Snyggt att Israel inte vill stoppa bosättningarna som strider mot internationell lag:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1682640.stm
  ”Article 49 of the Fourth Geneva Convention relative to the protection of civilian persons in time of war states: ”The occupying power shall not deport or transfer parts of its own population into the territories it occupies.”

 5. Nu har den israeliska premiärminister Netanyahu krävt av Barak Obama de garantier som redan gjorts av den förre amerikanska presidenten George W Bush 2004 för att ska kunna övertyga sin regering för byggstopp i 60 dagar

  Tidningen Yadeot Ahronot på hebreiska som citerades av arabiska tidningar skriver idag att Netanyahu kommer att sätta press på Obama för att acceptera Bush utfästelser för att gå med byggstopp i två månader

  Om Obama accepterar detta då kommer garantierna att omfattas av följande
  1 – Flyktingarna får inte återvända till sina hem som de flydde 1948
  2 – Att USA accepterar de demografiska förändringen på marken som gör det omöjligt att gå tillbaka till 1967 gränser
  3 – Att öka samarbetet för att stoppa det så kallas palestinsk terror

  Jag vet inte om Netanyahu kommer att lyckas med sin utpressning , Jag har svårt att tro detta pga det accepteras inte av palestinierna

 6. Vad Israel vill är glasklart för alla som inte har skygglappar.

  Staten Israel syftar till att fördriva alla icke-judar från allt land som man lägger beslag på.
  Staten Israel definierar säkra gränser som frånvaron av befolkningskoncentrationer inom Qassamavstånd till sin egen etablerade gräns.
  Staten Israel förbehåller sig rätten att vara den enda makt som definierar vad som är rätt i relation till det som man definierar som sina egna intressen.

  Konsekvensen är att det aldrig har funnits något förhandlingsutrymme för någon gentemot vare sig Jewish Agency eller Medinah Israel/Staten Israel.
  Israeliskt deltagande i olika typer av förhandlingar kan därför aldrig bli något annat än ett manövrerande.

 7. Då kan man ju fråga sig varför Mankell tar med sig ett viktigt manus när han ska utföra en politisk provokation? Verkar ju inte vara för smart?

  Men sen visar det sig att han hade kopia på manusset på en extern hårddisk hemma i Sverige. Det gjorde ju saken lite mindre dramatisk… Men då skulle han ju inte kunna kritisera Israel lika mycket :)

  • Mankell är författare. Han skriver böcker och som i det här fallet ett TV-manus om Ingmar Bergman. Ska man ut och resa båt på Medelhavet så är det lämpligt att ta med sig en släpbar pese så att han kan fortsätta att skriva de dagar resan tar.

   Du framställer dessa fakta som om det vore ett utslag av låg moral, men varför du inte kommenterar Aftonbladets artikel idag förstår jag inte:

   AB: ”Nio personer sköts till döds – sex av dem efter rena avrättningar – och över 50 skadades.
   Så summerar nu FN:s sanningskommission den israeliska bordningen av fartygskonvojen ”Ship to Gaza” i slutet av maj i år.
   – Sex av de avlidna föll offer för rena avrättningar, varav två sköts efter att de först skadats allvarligt och inte kunde försvara sig, säger Karl Hudson-Phillips, ansvarig för kommissionen som utsetts av FN:s råd för mänskliga rättigheter, i ett officiellt uttalande.”

   Det du oroar dig för är om Mankell möjligen saknar moralisk resning. Men vad tycker du om de israeliska soldaternas agerande?

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7926415.ab

   Och hur faan har du mage att använda en smiley när du skriver om dessa mord ???