Israelisk rasism

Aftonbladet säger i sin återutsändning av Youtubefilmen att soldaterna kan bli straffade, det är knappast troligt. Det är inte första gången som israeliska soldater stör palestiniernas böneutrop.

Att de dessutom skyddar den allra värsta illegala bosät-
tningen av alla, den i Hebron, är speciellt illa. Där har bosättare bland annat tömt sina pottor över de ockuperade palestinierna, mord och misshandel av rasistiska motiv utreds inte ens. Att israels regering godkänner vad dessa extremistiska judar ägnar sig åt, och ger dem skydd, det är helt i linje med dessa soldaters agerande när böneutropet börjar.

Jag undrar vad som skulle hända om alla palestinska flyktingar begav sig till närmaste synagoga och dansade utanför här i Sverige. Då skulle det bli ord och inga visor.

i , , , , , , , , , t

  20 comments for “Israelisk rasism

 1. Pingback: Billy
  • Sven O
   6 juli, 2010 at 13:48

   Det är otäckt, att ockupationsmaktens soldater beter sig så är ett bevis på det enorma förakt som dessa soldater känner för de ockuperade. Jag undrar om inte den här situationen påminner om hur judarna förföljdes i Polen och Tyskland – innan förintelsen. Jag var inte med, men jag har läst.

 2. Mariam
  6 juli, 2010 at 14:48

  Praktiskt. En sådan rad kan ju mejas ner med en enda salva. :-D
  Hoppad de fortsätter med dansen när Intifadan kommer!

 3. Fabbe
  6 juli, 2010 at 14:54

  Isralerna utnyttjar förintelsen maximalt, på grund av judarna utsattes för förintelsen så anser de nu att de har rätt att ockupera ett annat folk. Man kan undra vad palestinagrupperna i Sverige sysslar med, de ligger väl lågt bara för att de får statsbidrag från Sida? De omöjliggör en enad front mot Israel i Sverige.

 4. 6 juli, 2010 at 15:56

  I Ankara så störs inte böneutropen medvetet. Så är fallet här.

 5. Mariam
  6 juli, 2010 at 17:19

  Jag är inte religiös och aldrig någonsin brytt mig om bön eller böneutrop men hade jag bevittnat den här händelsen så hade jag utan tvekan kastat på soldaterna varenda soptunna i grannskapet och alla skor jag har i huset!

  Att små viktigpettar som du vill göra gällande att det är okej att förnedra muslimer i deras egna hem, moskéer och kvarter är bara ännu ett bevis på vilken sjuk värld vi lever i! Annars skulle jag väl kunna ta en bergsprängare och ställa mig utanför synagogan i Stockholm när man just håller gudstjänst? Och komma helskinnad därifrån?

  • 6 juli, 2010 at 17:52

   Förespråkar man att man ska få störa gudstjänster så förespråkar man brott mot mänskliga fri och rättigheter.

 6. Marwan
  6 juli, 2010 at 17:22

  Den israeliska militären säger att soldaternas dans var ett skämt
  De israeliska soldaterna hade kul på bekostnad av de palestinska muslimer , Kan en muslim skämta om judendomen , kan en muslim stå vid en synagoga och störa bedjande judar ?

  Det var väl planerat annars skulle det inte hända samtidigt med böneutropen
  Det är inte så konstigt att soldaterna agerar på det viset när deras rabbiner har samma inställning gentemot alla andra folk som icke judar

  En av israelerna hade denna kommentar ” Palestinierna omringar det israeliska folket som hundar och Israel lider av dem ”

 7. Martin
  6 juli, 2010 at 18:03

  Det är fruktansvärt vad palestinierna i Hebron måste gå igenom. Kan du inte lägga ut Youtubefilmerna där bosättarna kastar sten på palestinska kvinnor och barn? Tänk att det finns folk som försvarar sådant? Otroligt!

 8. Sara G
  6 juli, 2010 at 18:14

  israelerna omringar det palestinska folket som hundar och Palestina LIDER av dem, ska det ju vara – om man nu inte lever i Alices underland, där alla begrepp är precis tvärt emot vad vi har lärt oss….

  Förr kunde man då och då se hur israelisk militär förnedrade palestinierna vid sina otal vägspärrar. Men jag tror att de har förbjudit all fotografering nu.
  Vi får inte heller se vad som händer i Gaza, hur många hus de hinner riva på en natt, hur barn fängslas och hur guds utvalda folk stör nattron för sina grannar med alla sina infernaliska påhitt och sin terror.

 9. 6 juli, 2010 at 21:06

  Propagandan är så stark från båda sidor att man inte vet ut eller in vad som är sant numera.

  Från videon verkar det uppenbart att musiken är pålagd senare… man hör tydligt ”klicken” från dator&mus…

  Men, men, det förändrar iofs inget i sakfrågan.

  • 6 juli, 2010 at 21:21

   Klick från dator och mus? Du menar att de hade en mikrofon som tog upp datorns ljud och musklick om de la på musiken efteråt?

   Hahaha… :D Det var den mest korkade idé jag läst på några veckor…

   Visst kan videon vara fejk, men såå amatörmässigt är det inte.

   Dessutom riskerar de åtal enligt Haaretz, för en fejk? Vakna nu!

   Det är väl bättre att du säger som det är? Du gillar att man jävlas med muslimer…

   • 7 juli, 2010 at 01:38

    Vid närmare eftertanke (med en tanke överhuvudtaget :-) ) har du såklart rätt…

    I övrigt försöker jag undvika att jäklas med någon alls. Vilken religion folk har är deras egen sak. (Är själv ateist)

    Tack för en bra blogg!

 10. Ankan
  6 juli, 2010 at 21:22

  De visar tydligt förakt. De är bara värda förakt.

 11. Bosse B
  6 juli, 2010 at 23:26

  soldaterna uppför sig vidrigt.. dom visar ingen respekt för muslimerna överhuvudtaget…

  sen så tror jag att om man som nån skrev skulle ta en bergsprängare och spela musik utanför en synagoga här i sverige.. skulle nog ge den personen lika mycke skit som om man gjorde det utanför en moske i sverige…. I ISRAEL DOCK DÄR SKULE MAN INTE KOMMA UNDAN MED DET!!

 12. N
  7 juli, 2010 at 10:06

  19 israeliska soldater har tagit livet av sig i år, jämfört med 21 för hela förra året, enligt en studie som israeliska armén publicerar idag i israelisk media. Det kostar på att utplåna andra människors existens. Man utplånar sig själv också och har plötsligt ingen själ. Tänk vad israelerna gör med sina unga killar och tjejer.

 13. Sara G
  7 juli, 2010 at 10:29

  Jag reser till Indien på ett halvår till hösten – men jag hoppas slippa konfronteras med påtända israeliska ex-militärer, som lär invader a kontinenten i avsikt att droga skallen av sig.
  Det är klart att det kostar på att skjuta och arrestera barn och varje minut trakassera en hel befolkning på allehanda infernaliska sätt…

 14. Weine
  7 juli, 2010 at 15:38

  Uttryck dig så att läsarna förstår vad du menar! / Jinge

 15. HenrikP.
  8 juli, 2010 at 09:12

  Att politiska möten i Sverige blir avbrutna med hjälp av visselpipor, nyckelknippor och allmänt skrammel är dock OK för många kommentatorer på denna blogg. Religionsfrihet och mötesfrihet är väl viktigt överallt, eller?Annars är hyckleri en bra benämning på detta.

 16. Jonas
  15 juli, 2010 at 21:20

  Rasism undanbedes! / Jinge

Comments are closed.