Israel kan inte bygga en mur mot kritiken

Man kan dagligen läsa om den mur Israel byggt inne i Palestina för att på det sättet skaffa sig mer mark och samtidigt försvåra för palestinierna. Det är vi vana vid, det reagerar vi knappt på längre.

Israel har dessutom gett USA order om att säga till sin marionett Hosni Mubarak att bygga en mur mot Gaza så att palestinierna inte ska få in mat, medicin och andra förnöden-
heter den vägen. Och eftersom Israel har bestämt det så bygger Mubarak en mur, och slår dessutom ner en järnridå under mark med hjälp av amerikansk militär, allt för att hindra palestinierna från att få mänskliga förhållanden i Gaza.

Nu ska israelerna dessutom bygga en egen mur på gränsen mot Egypten, allt på de amerikanska skattebetalarnas bekostnad.

AB: ”Jag fattade beslutet att stänga Israels södra gräns för infiltratörer och terrorister. Detta är ett strategiskt beslut för att trygga Israels judiska och demokratiska karaktär”, sade premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande. Gränsen mellan Egypten och Israel har blivit en viktig transitled för migranter, asylsökare och narkotikasmugglare.”

Som om ett antal flyktingar från Afrika skulle kunna ändra ”Israels judiska och demokratiska karaktär”. Den demo-
kratiska karaktären är ett skämt, Israels anseende ligger i absolut bottenläge då världsmedborgarna rankar länder, mot det hjälper inga murar. Det enda man kan göra från Israels sida är riva muren mot Palestina och stoppa utbyggnaden av alla illegala bosättningar. Gör man inte det så får man

Israelmuringärda hela landet, varenda gräns, men inte heller det stoppar den internationella kritiken mot Israel.

Det hjälper inte ens med att rekrytera tusentals nya GhostBusters, vars enda uppgift är att på heltid förklara att alla som kritiserar Israel egentligen hatar judar, och att de maskerar det hatet som kritik av landet Israel. Det hjälper inte eftersom Israel som nation skapar antisemitism, och det är ett delresultat av allt murbyggande. Mot det hjälper bara rivandet av murarna och att respektera FN:s mänskliga rättigheter, följa FN:s resolutioner och Genèvekonventionerna. Det är något som Netanyahu borde besluta om.

intressant Andra om: , , , , , , , , , , , , ab dagen svd12 dn123 pol t

  23 comments for “Israel kan inte bygga en mur mot kritiken

 1. Lotta
  11 januari, 2010 at 13:13

  Jag tror att Israels folk är så jävla rädda för omvärlden, att de bara kan känna sig säkra om de har en mur runt hela sitt land. De styrande har verkligen lyckats med sin propaganda om att alla som kritiserar staten Israel är antisemiter som vill döda dem. Frågan är om Israels folk någonsin kommer att kunna leva i fred med något land så länge de drivs av en så stor fruktan ? Tyvärr så gör detta att de inte respekterar de mänskliga rättigheterna, utan gör tvärt emot hur de själva vill bli behandlade och försöker utrota Palestinierna som en början, och vem vet vart detta handlande leder till.

 2. Boris
  11 januari, 2010 at 13:13

  Början på slutet för Israel! Parallellerna med Östtyskland är slående. Indoktrinering, övervakning, rättslöshet, politiska fångar, tortyr mm mm. Alla samhällen som omger sig själva med murar går snabbt under. De ruttnar inifrån.

 3. Urban
  11 januari, 2010 at 13:25

  Det där med Ghostbusters var bra, det finns väl en manual för hur de ska bemöta kritik av Israel också, heter den inte Habara, eller något sådant? Där står det att all kritik ska förklaras vara antisemitism, oavsett om det är kritik mot Israel, sionism eller vad som helst. Klagar man på muren är det antisemitism, klagar man över att de bygger bosättningar = antisemitism, bombar Gaza med fosforbomber = antisemitism. Det är sjukt.

 4. Kurt
  11 januari, 2010 at 14:06

  Man blir mörkrädd när man hör Benjamin Netanyahu tala om ”Israels judiska och demokratiska karaktär”. Det leder raka vägen till utrotning av icke önskvärda människogrupper i samhället. Här kan man ju verkligen tala om fanatisk religiös stat, som hotar världssamfundet.

 5. Marwan
  11 januari, 2010 at 16:29

  Netanyahus regering har beslutat att bygga en barriär som sträcker sig från staden Eilat vid röda havet till Gaza
  Barriären är cirka 266 km och kommer att kosta 27 miljoner dollar , den ska utrustas med avancerad säkerhet och installationer för övervakning och ska vara klar om 4 år

  Barriären på västbanken kommer att bli 760 km när den är färdig 2012 och kommer att kosta 3 miljarder dollar , det finns också en elektronisk stängsel mot Libanon och Syrien
  Netanyahu sa att han tog beslutet att bygga det nya barriären för att stänga Israel södra gräns till infiltratören och terrorister
  Israel tror att tre skiktad säkerhetsstängsel kommer att vara den mest ogenomträngliga i världen

  Israel insisterar att den nya barriären i Gaza kommer inte att konfiskera palestinska mark men den kommer att stänga in Gazaborna i ett stort fängelse som kommer att orsak mer fattigdom och mer våld

 6. 11 januari, 2010 at 16:37

  Inte heller romarriket har lyckats att skydda sig bakom murarna. Israel utmannar ännu större vrede mot sig själv med mur-bygge. 11 miljarder! Tänk bara! Tänk om man använde 11 miljaaaarder kronor för försörjning istället! Pengar räcker nog att sätta starka grunder för fred med grannarna, att ge de lika möjligheter som man själv har istället att ta deras mark, vatten luft…frihet! skamligt.

  • Nelikvid
   11 januari, 2010 at 22:18

   Man får inte ljuga här! / Jinge

 7. Petter Ericson
  11 januari, 2010 at 16:42

  Det är ett problem att den regering som tog beslutet att riva muren och avveckla bosättningarna ögonblickligen skulle avsättas i en militärkupp. Måhända ärligare med militärdiktatur, men knappast bättre, speciellt inte för de palestinier som fortfarande finns inom israel.

  En FN-stödd styrka från relativt neutrala länder som ser till att hela Israel-Palestina är en demilitariserad zon är en av få sätt som jag tror skulle kunna fungera på kort sikt. Detta kommer dock aldrig att hända. Konflikten kommer pågå åtminstone 30 år till.

  • 11 januari, 2010 at 17:22

   Hur som helst, landet har lite till att bygga för att bli totalt inmurat.
   precis som göran rosenberg har sagt i en av sina artiklar.

 8. 11 januari, 2010 at 17:22

  Vi får väl samla några miljoner att trava runt murarna och blåsa i trumpeter, så att de rasar – ännu en gång :-(.

 9. palestina
  11 januari, 2010 at 20:27

  Jag tror att Israel bygger sin egen grav. Vi kommer att få tillbaka våran mark (med våld) och då kan Israeler försöka att fly men de kan inte gömma sig för de har förhoppningsvis murat in sig själva. Ett arabisk utal säger: att den som gräver en grop till sin bror kommer sjäv att falla i den :-)

 10. N J Roland Johansson
  11 januari, 2010 at 22:11

  Kan instämma helt i artikeln, utom den sista paragrafen. Kan uppfattas som att du tror att bara Israel följer internationell rätt så kommer automatiskt fred att uppstå. Så enkelt är det förstås inte. Israelvänner skulle säkert kunna göra en stark motargumentation med den ingången.

  • 11 januari, 2010 at 22:25

   Israelvänner invänder mot allt.

   • Sandro
    12 januari, 2010 at 16:59

    Hej! Första gången jag kommenterar på detta forum. Vad menas med att israelvänner invänder mot alla?
    Förekommer det kommentarer/invändningar från israelvänner på detta forum?

    • 12 januari, 2010 at 17:26

     Ja, fast många använder ett sådant språk att kommentarerna refuseras. En annan sak är att de ljuger, inte så konstigt kanske med tanke på Gazamorden på 1400 palestinier varav 400 barn. Det är svårt att försvara sådant utan att ljuga. Men lögner accepteras aldrig, vilket gör att de tröttnar efter ett tag…

     F.ö. är det inte första gången du kommenterar här. Din första kommentar 12/5 2009 ströks på grund av att du ljög.

     • N
      12 januari, 2010 at 18:42

      :-D :-D

      ”F.ö. är det inte första gången du kommenterar här. Din första kommentar 12/5 2009 ströks på grund av att du ljög”.

      Det är inte första gången jag asgarvar när jag läsar detta forum

      • 12 januari, 2010 at 19:08

       Ja och han ljög nu igen.. :-) Förra gången handlade det oxo om Israel.. Sammanlagt sex kommentarer finns från det IP-numret, men jag kan inte garantera att det är samma person, men har man samma IP och uppger samma mailadress så kan man vara hyfsat säker på ett par iaf.. :-)

       • 12 januari, 2010 at 19:41

        Nej det är möjligt, men det var oxo något om Israel och det ströks direkt. Men kommenterar du och följer kommentarsreglerna så är det inga problem.

 11. Victor
  12 januari, 2010 at 00:37

  Kommentarsregler? Va? Ska man följa dom?

 12. chupacabra
  13 januari, 2010 at 12:39

  Fungerande e-postadress krävs. / Jinge

 13. chupacabra
  13 januari, 2010 at 15:39

  Varför en rysk mailadress när man arbetar på Finans AB Marginalen? Maila mig från den ryska adressen! Kanske är det ett ofta förekommande troll som är i farten igen? / Jinge

  • Martin Öman
   13 januari, 2010 at 16:29

   Jobbar det en ryss på Marginalen? Det är nog inte den enda, jag tror att ryska maffian har ett finger med i spelet när det gäller många av de där bolagen, plus det vanliga gänget förstås.

   • 13 januari, 2010 at 16:30

    Vilket skull det vanliga gänget vara menar du?

    Jag har roat mig att söka lite på den mailadress som uppgavs. Hittade en massa ryska texter som handlade bland annat om – Nazism. —> Spamfiltret!

Comments are closed.