7398 palestinier dödade

Idag berättar Dagens Nyheter om den israeliska människorättsgruppen B’Tselem som har räknat ut hur många som dödats under de senaste två decennierna. 7398 palestinier och 1483 israeler, sammanlagt 8900 dödade, på en dödad israelisk med-
borgare går det fem dödade palestinier.

DN: ”Dalgången mellan det judiska Jerusalemkvarteret Gilo och klostret Cremisan på den andra sidan är en fridfull pastoral, med fruktträd i led utmed terrasserna. Att den skulle gripa in i världspolitiken verkar alldeles osannolikt. Men i onsdags, under sitt Kinabesök, lade USA-presidenten Barack Obama plötsligt ned vad han hade för händer och dundrade mot Jerusalems planer att bygga 900 bostäder på ockuperat område intill Gilo. Det är inte första gången israeliska bosättningar retat USA-presidenter, men det är första gången reaktionen varit så omedelbar och så häftig.”

Dessutom uttalade sig Sverige som EU:s ordförandeland, och ett flertal andra stater. Men Israel anser uppenbarligen att palestinier inte hör hemma i Jerusalem, och de vägrar till och med att kalla sig bosättare efter att de rivit palestiniers hus och kört bort dem. Nu hotar Israel med att bryta Osloavtalet, ett underligt hot eftersom man aldrig följt det. Men genom att hota med att bryta det så hoppas man kanske att få omvärlden att tro att man följt det tidigare?

DN: ”Den israelisk-palestinska konflikten har krävt 8 900 liv under två decennier, de allra flesta av dem palestinier, uppger den israeliska människorättsgruppen B’Tselem i ett uttalande på söndagen. Israeliska styrkor har dödat 7 398 palestinier, bland dem 1 537 minderåriga, både i Israel och i de ockuperade områdena under perioden. Under samma tid har palestinierna dödat 1 483 israeler, bland dem 139 minderåriga, enligt B’Tselem. Bland de israeliska dödsoffren var 488 poliser eller soldater medan de övriga 995 var civila som dödats i Israel eller på de ockuperade områdena.”

Personligen så tror jag att det vore bra om palestinierna nu utropade sin egen stat, då kunde man omedelbart sluta tala om förhandlingar med Israel och istället låta FN överta ansvaret för kommande överenskommelser. Fortsätter man på den inslagna vägen så kommer folk fortsätta att få sätta livet till på olika sätt. Det har pågått i över sextio år nu.

hmm


intressant Andra om: , , , , , , , , , , , , dn123 svd12 dagenex ab1 t

  10 comments for “7398 palestinier dödade

 1. Gösta Berling
  22 november, 2009 at 09:38

  Jag har svårt att kunna se någon verklig fred inom överskådlig tid. Men en tvåstatslösning är en ännu oprövad väg, därför är det rimligt att staten Palestina proklameras, det borde f ö ha skett för länge sedan.

 2. Palestinier
  22 november, 2009 at 13:26

  En sionist skrev så här
  7398 palestinier är ingenting om man ska jämföra det med förintelsen , så här säger FN om folk mord paragraf 2 och denna konventionen definiera folk mord som följande ” Avsiktligt förstörelse , Helt eller delvis nationell etnisk , rasmässigt eller religiös grupp — Att förfoga kroppslig skada eller själslig skada — Avsiktlig påtvingar en annan grupp levnadsvillkor som medför dess fysisk undergång — Att vidta åtgärder för att förhindra födslar inom gruppen och med våld överför barn från en grupp till en annan ”

  Hur många ska man behöva mörda för att ska betraktas som krigsförbrytare ?

  Palestinierna skulle tjäna på att ropa en palestinsk stat , Den Israeliska experten på internationell rätt Moshe Hersh säger så här:

  Att 130 länder i FN kommer omedelbart att erkänna Palestina inom 1967 års gränser om palestinierna vänder sig till FN , de kommer att lyckas och de har majoriteten av FN , detta kommer att genera USA som har vetorätten och kommer att bli mycket pinsamt för Israel
  Israel kommer att hamna i en mycket besvärlig situation och kommer att betraktas som en ockupation makt till ett annat land och palestinierna kommer att vinna många poäng

 3. Sara G
  22 november, 2009 at 14:42

  Alla måste veta att ingenting, absolut ingenting går upp mot förintelsen och det lidande den förorsakade!
  Och att den sedan mer än sextio år fortfarande ska tas som anledning och ursäkt för våld och ohöljda grymheter
  mot palestinierna det ska vi bara acceptera!
  Annars är vi antisemiter!
  Om inte det hela vore så fruktansvärt skulle man kanske tycka att israelernas inställning är både patetisk
  och löjlig.
  Men det är på riktigt, på riktigt allvar och palestiniernas öde är därför så oerhört tragiskt.
  Det faktiskt saknas ord för de
  låndragna hemsökelser
  som israelerna dagligen förorsakar dem.
  En palestinsk stat måste omgående utropas, det är omvärldens plikt mot ett ytterst sargat folk!

 4. alandalus
  22 november, 2009 at 18:21

  I citatet från DN kallas den judiska bosättningen Gilo för ”det judiska Jerusalemkvarteret”. Jag sätter en slant på att skribenten heter Nathan Shachar.

  För övrigt utropades en palestinsk stat redan 1988 utan att Israel lämnar tillbaks de ockuperade områdena och tillät de palestinska flyktingarna att återvända. För att få detta att ske är behöver Israels strypgrepp över amerikansk utrikespolitik först avlägsnas.

  • 22 november, 2009 at 18:30

   Det är nog han som skrivit det, ja. Israels grepp om amerikansk politik kommer säkerligen att fortgå. Varför det skulle ske ”först” har jag svårt att begripa. För varje dag som går kommer det nya bosättare, det måste bli tydligt för alla att det sker illegalt, något som just den trojkan du nämnde bidrar till att dölja.

   Nu är det ju vare sig din eller min sak, men ännu har jag inte hört några bra argument MOT att utropa landets självständighet. Jag har inget minne av att något sådant skulle ha skett 1988, men nu ska man begära att FN sanktionerar ett sådant agerande.

   • alandalus
    23 november, 2009 at 19:57

    Här kan du läsa om den palestinska staten som utropades 1988, med Jerusalem som huvudstad:

    http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Palestine

    FN sanktionerade agerandet genom resolution 43/177 i generalförsamlingen:

    http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/146E6838D505833F852560D600471E25

    Endast två länder röstade mot resolutionen: Israel och USA. USA:s stöd har varit avgörande för att den palestinska staten misslyckades, varför det är viktigt att avlägsna detta stöd.

    • 23 november, 2009 at 19:59

     Varför talar man om det nu igen då?

     • alandalus
      23 november, 2009 at 21:02

      Vet inte, kanske trodde Abbas att han skulle backas av EU, inklusive Storbritannien och Frankrike som lade ner sina röster ’88, och kanske få igenom en resolution i FN:s generalförsamling (vilket i praktiken skulle bli ännu en resolution för apartheidstaten att ostraffat bryta mot).

 5. Micke
  23 november, 2009 at 12:07

  Obama försöker, men kan inte göra något emot AIPAC. Den israeliska lobbyn i USA är alldeles för mäktig. I början var Obama optimitisk, han skulle tvinga Israel till fred trodde han. Och fick mycket pluspoäng utav muslimerna. Men snart visade Israel sin makt och han tystnade. Israel gör nu som de vill. Som de alltid har gjort.

  Frågan är, varför har judarna så mycket makt och pengar? Rotschild och Rockefeller samt några familjer till, sägs äga ca 90% av alla företag i USA. Hur kunde det hända? Det vore intressant med forskning i det, men det lär aldrig hända. En forskare som försöker klarlägga deras makt lär motarbetas på alla nivåer. Han lär ju inte kunna vara aktiv på Rockefeller universitetet, t.ex. Inte heller på Harvard. etc. Men det vore intressant att läsa mera om hur det kommer sig att de har så mycket makt och rikedom i USA, eftersom de familjerna är orsaken till att AIPAC är mäktigt.

 6. Lars
  24 november, 2009 at 07:15

  Berätta vad du vill med din kommentar! / Jinge

  (kommentaren bagatelliserade israels mördande)

  http://jinge.se/politik/troll-teknik-reklam-och-spam.htm

Comments are closed.