Vilken låt vinner? Poll!

Jag har inte tittat på Melodifestivalen på sju år, men imorgon ska jag kolla. Faktum är att låtarna i år är de bästa jag någonsin hört i detta samman-
hang, långt bättre kvalitet än tidigare år.

Fast tippa resultatet? Det är svårt, mycket svårt. Caroline af Ugglas är min personliga favorit, Molly Sandén och E.M.D. är också bra. Men ska vi skicka den låt som har största vinstchansen är det E.M.D. med sitt musicalnummer.

Och ja, jag var tillräckligt nyfiken för att starta en Poll här på bloggen. När resultatet är klart så får vi se om besökarna här har rätt eller fel.

Andra om: , , , , , , , , , , , , ,

it

[tags]Melodifestivalen, Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas, Agnes Carlsson, HEAT, Emilia Alcazar, Sarah Dawn Finer, EMD, Sofia Berntson, Molly Sandén, Malena Ernman, Musik, Kultur, SVT[/tags]

  13 comments for “Vilken låt vinner? Poll!

 1. 13 mars, 2009 at 07:52

  Ser du det! Precis som jag sa: Du hänger med hela tiden – Lill Babs och Vikingar är långt borta från din stil, Jinge :-)

 2. Torsten
  13 mars, 2009 at 10:02

  Urk…

  Men vad kan man vänta sig av en Madonnaförnekare som Jinge? :-)

  Schlagern är väl som travet -helt ointressant för den som inte spelar på det. Därav alla pollar.

  • 13 mars, 2009 at 10:43

   :-)

   Jag som bara är nyfiken på vilken låt som folk här tror/hoppas vinner.. :P

 3. Gripen
  13 mars, 2009 at 10:49

  jag tror att det blir någon med plast tuttar och en miljon plastik operationer som vinner som vanligt.

  Nu är jag lite cynisk men jag har förlorat förtroendet helt för schlagern.

  Såg att måns och Malena hade bäst odds, så jag tippar på att Malena vinner för hon har tuttar.

  • 13 mars, 2009 at 10:59

   Ska man utgå från ett sådant resonemang så önskar jag att Alcazar vinner. Den blonda tjejen i den gruppen har himla snygg dräkt.. :P Nu kommer jag inte rösta, men SKULLE jag göra det så blev det Ugglas, Molly och EMD i den ordningen, fast EMD är den enda låten som har rejäl chans i en final…

 4. Tonie
  13 mars, 2009 at 16:45

  I skrivande stund toppas pollen av Malena Ernman. En tidigare poll gav resultatet att här främst huserar vänsterpartister (surprise). En helt ovetenskaplig samkörning av denna information ger alltså att vänstern diggar opera, eller i alla fall ”opera light”. Inte helt väntat.
  Själv hoppas jag på Sarah Dawn. Hon torde i praktiken tyvärr vara chanslös även om hon enligt tidigare kommentarers kriterier borde vinna lätt.
  /Tonie

  • 13 mars, 2009 at 16:50

   Jag personligen vågar inte ge mig på slutsatser om vare sig det ena eller det tredje än. Jag diggar ju Ugglas, Molly och EMD och jag är oxo vänster, som dessutom hårddiggar klassisk musik. Och ja, ca 40% svarade på en poll att de skulle rösta på V i valet, betyder det att V-sympatisörer har mer sofistikerad musiksmak? :-)

   Men i omröstningen om partisympatier var det omkring 400 som svarade, i morgon innan sändning kanske det är 150. Skillnad på intresset, eller hur?

 5. Tonie
  13 mars, 2009 at 17:19

  Jag sa ju att jag var ovetenskaplig. Mest är jag förskräckt över att Ernman toppar överhuvudtaget (jag gillar henne i och för sig, när hon inte sjunger). Mina sunkiga fördomar fick mig att tro att Ugglan, Heat och möjligen Alcazar skulle gå bäst här. Ett rätt av tre imponerar ju inte. :-)
  För övrigt hoppas jag att internationella juryns val inte skall bli sist.
  /Tonie

 6. Gripen
  13 mars, 2009 at 17:40

  Jag säger inte Malena är bäst, men spelbolagen säger att hon har bäst ungerfär samma chans som Måns, men som jag sa tidigare hon har något som Måns saknar.

  Jag själv gillar mer rockig musik och var överglad när Lordi vann Eurovision. Skulle älska att se Hammerfall representera oss där.

 7. Martin Forsman
  13 mars, 2009 at 18:14

  Röstade på Malena Ernman. Även om låten är rätt så blek så har hon en förmåga att ’äga’ scenen som jag tror kan bli ett vinnande koncept i Eurovision. Därmed inte sagt att hon vinner tävlingen, men en plats topp 10 tror jag defenitivt är möjlig. Vi lät väl kamma noll hos Israel, men i övrigt kan det nog gå bra ;)

  Är liksom Gripen mer av en rock-fantast men skulle helst vilja se In Flames representera oss.

 8. H2
  13 mars, 2009 at 21:46

  Jinge, jag saknar alternativet ”skiter fullständigt i vem som vinner”
  När du lagt till det kommer jag att rösta, men vad jag röstar på förblir en hemlighet

  • 14 mars, 2009 at 05:11

   Skiter du i det så ska du givetvis inte rösta. Inte här iaf.. :-)

 9. Mörker
  13 mars, 2009 at 22:23

  Jag tycker att EMD ska till Moskva, allt annat är meningslöst.

Comments are closed.