Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Sanningens ögonblick närmar sig nu i snabb takt, om sex dagar släpps nya Ubuntu och idag har jag installerat betaversionen på en egen partition.

Orsaken var att jag i morse lade på Service Pack 1 av Micro$oft Vista 64-bitars. Det skulle ta en timme men jag satt med eländet i närmare fyra timmar, i vart fall över tre. Jag blev bara mer och mer ilsken ju längre tiden gick, och att avbryta var inte aktuellt. Gör man det under en uppdatering så riskerar man att förlora alla data.

Jag kan avslöja att Bill Gates aldrig har utsatts för sådana eder på ärans och hjältarnas språk tidigare.

Ubuntus beta ser trevlig ut men jag har bara tittat som hastigast. En del nya grafiska effekter finns det men jag har inte undersökt dem alla. Två saker ska jag ta reda på så fort den nya versionen släpps och är installerad. Det ena är hur man gör ramar i GIMP. Det andra är att jag ska söka en förklaring på varför ordbehandlingen har tre ordlistor. Jag klarar mig med en och det slöar ner om man ska välja bort två manuellt varje gång.

Vana användare vet förstås alla svar, ”- det är bara att trycka Ctrl-W så försvinner alla utom den du vill ha,” typ…

När det är ordnat så ska jag kopiera över alla dokument och alla bilder. Antagligen bör man aktivera sig själv på något Ubuntuforum som t.ex. http://ubuntu.se/forum/, men det bästa forumet för svar på frågor kring Office och Gimp, vilket är det?

Jinge

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Microsoft, Micro$oft, Vista, Ubuntu, Linux, XP, Bloggare, Hjärtinfarkt, Bloggosfären, Operativsystem, Datorer, PC, Blåskärm, Firefox, Office, Gimp, Ubuntuforum, 8.04, Hardy Heron[/tags]

  5 comments for “Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Comments are closed.