Ullenhag sjunger We Shall Overcome?


Att Folkpartiet ofta skämmer ut sig har vi lärt oss, nu är det Erik Ullenhag (FP) som har flyttat ut sig själv och några medarbetare till Rinkeby för en hel vecka. De ska leka kontor och hoppas givetvis på mycket publicitet.

AB: ”I måndags flyttade integrationsminister Erik Ullenhag (FP) till Rinkeby i nordvästra Stockholm. Tillsammans med sin stab ska han ha sitt kontor i stadsdelens under en hel vecka. I dag håller ministern rådslag om intolerans på Folkets hus.

”En viktig signal” om att politiker inte lämnar områden som Rinkeby i sticket, enligt ministern. ”Symbolpolitiskt jippo” och ”underklassafari”, enligt kritiker.

Som symbolpolitik är valet av Rinkeby som arbetsplats under en vecka svårslaget.”

På nittiotalet så hade vi också en borgerlig regering, då var det Birgit Friggebo som for ut till Rinkeby för att leda allsången på ort och ställe, hon sjöng We shall overcome för befolkningen där eftersom den s.k. ”Laser-
mannen” for runt i Stockholm och sköt invandrare. Att just folkpartiet är det politiska parti som slickar på ett finger, sätter upp det, och sedan gör totalt fel saker är välbekant för svenskarna.

Nu sällar sig Erik Ullenhag till den skaran, men istället för att flytta ut hela sitt departement, vilket hade varit en radikal åtgärd, så flyttar han ut sig själv och de närmaste medarbetarna i en vecka. Själv känner jag mig närmast pinsamt berörd, och det tror jag att alla gör som tycker att migrationspolitik är en viktig fråga.

Nu skulle jag kunna dra en lång historia som innefattar spionage på socialdemokrater, ministrar som Ahlmark och f.d. LUF-ordförande som Fredrik Malm, politiker som föreslår att lärarkåren ska rapportera till Säpo, och andra ministrar som föreslår att man ska inspektera småflickors könsorgan, men jag avstår. Dessas tillkortakommanden är alldeles för uppenbara, och säkerligen så kommer nu Ullenhag att spä på partiets tveksamma renommé ytterligare under sin korta vistelse i Rinkeby.

it Andra om: , , , , , ab123 svt1 dn123 svd123


3 svar till “Ullenhag sjunger We Shall Overcome?”

 1. Folkpartiet går från klarhet till klarhet. Vem vill ens minas när Friggebo ville att alla skulle sjunga we shall overcome i Rinkeby. Få händelser i den svenska politiska historien är så kolossalt pinsamt – speciellt när man betänker att hon senare polisanmäldes för följande citat: ”uppenbarligen finns någon tradition eller någonting annat som gör att (kosovoalbaner) är mer benägna att snatta och stjäla cyklar och tvätt”, vilket ledde till att hon polisanmäldes för hets mot folkgrupp, och så nu detta! Pust …

 2. Den där typen av symbolaktioner brukar innehålla ett budskap med en tilltänkt mottagare, och en intressant fråga är vilka mottagarna är den här gången. Vill Ullenhag bara visa de ordinarie FP-väljarna att partiet ”gör något” på området, eller försöker han faktiskt ragga framtida väljare i invandrartäta bostadsområden?

  Frånsett risken för en Friggebo-effekt gamblar han lite med alliansens finhetsstrategi. Kärnan i borgarnas framgångar består i att deras väljare ska identifiera sig personligen med Arbetslinjen. Genom att rösta på alliansen är man liksom med i ”De friskas och arbetsföras klubb”. Därför vill man ogärna synas tillsammans med sjuka, arbetslösa, gamla, etc. I valrörelsen höll sig allianspartierna noggrant borta från allt vad socialt eftersatta betongförorter heter.

  Om Ullenhag härmed planerar börja spräcka den strategin kan jag tänka mig att bortse från hans eventuella grumliga motiv. Tilltaget kommer garanterat att få Moderaterna att rynka på näsan mest – och det stör mig inte alls.

 3. Wow! En hel vecka!
  Folkpartistisk fingertoppskänsla är verkligen skrämmande!
  Hoppas på allsång och några slashade däck på tjänstefordonen! ;D