Lyxsemester för kronprinsessan


[column width=”49%” padding=”2%”]
Aftonbladet berättar att Victoria och Daniel är på lyx-
semester i Verbier i Schweiz med specialtränade livvakter, poliser som är duktiga på att åka slalom. I Verbier så kan de umgås med den svenska överklassen utan att riskera att stöta ihop med vanliga svenskar.

AB: ”Helikopter, privat kock och egen off pist-guide. Exklusiva Verbier är skidåkningens gräddhylla. Här laddar just nu Victoria och Daniel inför bröllopet… …Victoria och Daniel brukar ofta bo hos ”Lotta” och ”Toffe”, men de har fler vänner i Verbier. De senaste åren har orten svämmat över av svenskar. Många familjer med mycket pengar väljer att köpa hus i den schweiziska alpbyn. – Det har blivit som en tävling. Alla ska ha med så många barnflickor och privata kockar som de kan. De vill helst åka off pist tillsammans med en guide och köra upp sin picknick på toppen med helikopter, säger en person med insyn i svenskkolonin.”

Visst, man borde inte bygga sina åsikter på vad en kvällstidning rapporterar, men i det här fallet så vet jag att de har rätt. Verbier har blivit en ort som inga normalinkomsttagare har råd att resa till, än mindre bo på. Man har dessutom en
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Victoria

mycket skeptisk inställning till massmedia, orsaken är inte svår att förstå, orten lever på att rika ska kunna samlas utan att vara utsatta för besvärande mediebevakning. Republik, är det ord som dyker upp i mitt huvud.

Vi borde återinföra de traditionella sammankomsterna vid Mora sten.

intressant Tags : , , , , , , , ab1 ex dn svd t
[/column]


10 svar till “Lyxsemester för kronprinsessan”

 1. Visst väcker det ont blod att veta att dessa inavlade brats lever överklassliv utan ha gjort något för att förtjäna det? Kanske lider jag lite av den svenska avundsjukan? Lägg ner såpan kungahuset!

 2. +1
  Röstar för republik jag med. Kungar och prinsessor hör hemma i sagor. Att ha en statschef som dessutom enbart tillför någon slags fiktiv reklam för Sverige för all apanage är bara löjligt.
  Vickan och Vesslan kanske kommer bli lite mer moderna men det dröjer säkert ett antal år till innan CG lägger bena i vädret! ;-) Hoppas CG inser det löjliga och abdikerar innan det händer. Det skulle skriva in han i historieböckerna mer än något han åstadkommit hittills.
  Glad påsk på er alla talibaner!

  • CG ar inte kung for att han vill. Han kung for att Riksdagen bestamt sa. Om han lamnar tronen sa ar det inte upp till honom eller Viktoria att bestamma vad som ska ske.

   Med tanke pa att var Kung och var Kronprinsessa inte fick/far bestamma sjalv over sin religiosa tro eller vem han/hon far gifta sig med, sa ar det inte otroligt att ett ev abdikations beslut ligger pa Riksdagen snarare an pa Regenten.

 3. Regeringen gav dem ju lönehöjning med 10% i år. Och den kan ju trots allt inte vara så lätt för dem att hinna med att konsumera alla miljoner som vi betalar dem.

 4. Vi ska väl vara glada att de åker till folkliga och inte till lyxiga Zermatt där jetset och furstar blandar skidåkning och dyra viner. Där brukar man förresten kunna möta många av Europas folkvalda presidenter och deras familjer.

 5. Vad skönt för oss dödliga att se att dom kan ta hand om sig, själv får jag klara mig utan Privat kock och barnflicka men det går bra ändå… Nä jag är inte ironisk ;o)

 6. Själv har jag inget emot en republik, bara hela kostnadsbesparingen går till skattesänkningar och då är det värnskatten som har högsta prioritet så att folk som arbetar åtminstonde får behålla halva lönen (oräknat arbetsgivaravgiften), här har ju regeringen misslyckats totalt, skandal.

  Själv gillar jag rika människor och vackra miljöer. Rika människor är ofta trevligare och artigare, snyggare klädda, bättre utbildade och smartare än fattiga människor, de äter med kniv och gaffel som KGB Janne sa en gång.

  • Jag tror det ar tveksamt om det blir nagra storre besparingar med en republik, vi kommer fortfarande behova ha en statshoverhuvudsfunktion. Kostnaden for slotten mm kommer fortfarande att vara dem samma.