Gubbsjuk Berlusconi

Att Silvio Berlusconi skämmer ut Italien gång efter gång har vi vant oss vid, och det har italienarna också. Han har gått för långt många gånger men han klarar sig alltid. Underligt nog kan jag tycka, här i Sverige skulle sannolikt militanta feminister gjort processen kort med honom, i alla fall kan man ju hoppas det.

AB: ”Rättegången om det som kallas ”Ruby¬gate” mot Silvio Berlusconi började i går klockan halv tio och sköts raskt upp till 31 maj. Berlusconi, en bit över 70 år, anklagas för att ha köpt sex 13 gånger av minder¬åriga Karima El Mahroug, även kallad Ruby. Han ska även ha missbrukat sin ställning som premiärminister när han försökt få Ruby släppt sedan hon åkt fast för stöld. Både Ruby och Berlusconi nekar till anklagelserna. Men Ruby är inte den enda. Åklagarna uppger att hela 33 kvinnor har deltagit i de ”erotiska fester” som hållits i hans villa nära Milano. Kända som ”Bunga-bunga”-fester.”

Nu kommer inte Berlusconi till rättegången den 31 maj, det kommer istället ett koppel advokater som presenterar en mängd formaliafel, olika anklagelser mot flickan ifråga, och dessutom så kommer man att hävda att allt egentligen handlar om en gigantisk konspiration. Man kommer inte åt Berlusconi, det har man inte gjort tidigare och det gör man inte nu heller.

Tyck gärna att jag är tjatig, men nu har Beatrice Ask och hennes moderater sett till att grunda för en lagändring så att Polizia di Prevenzione kan komma inrusande med dragna vapen i min lägenhet efter att lagen gått igenom. De kan givetvis hävda att jag försökt skjuta dem eftersom de ”hittat” ett vapen med mina fingeravtryck efter att jag avlidit av de skottskador jag fått under intrånget. Berlusconi har använt polisen förr när han blivit arg för något, och min inställning till Italiensk polis är inte speciellt positiv.

Jag fattar inte heller hur i hela friden Håkan Juholt kan vara tyst? Det räcker ju med att han säger att (S) aldrig kommer gå med på Alliansens försök att göra Sverige till en frizon för EU:s alla polis- och milisstyrkor, att (V) och (MP) skulle stödja honom är självklart. Möjligen anser Juholt att det spelar (S) i händerna att de borgerliga blir föremål för folkets förakt..

it , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1

  9 comments for “Gubbsjuk Berlusconi

Comments are closed.