De odemokratiska demonstrerar 10 december


Nu berättar tidningarna att den ökända Salemmarschen ska flytta in till den kungliga huvudkommunen och gå av stapeln på Nobeldagen den tionde december. Det är säkerligen alla Salembor innerligt tack-
samma för, de har nämligen inte gjort något ont och borde slippa att bli kollektivt bestraffade.

SvD: ”I år är det inte bara Nobelfesten som kommer att sätta prägel på centrala Stockholm lördagen den 10 december. Samma dag planeras även ett fackeltåg under parollen ”Stoppa svenskfientligheten” som ska starta vid Mynttorget i Gamla stan. Bland andra Svenskarnas parti, Nationaldemo-
kraterna, Förbundet nationell ungdom och Nordengruppen stöder arrangemanget.

– De har hjälpt till med finansiering, gör reklam för mani-
festationen och uppmanar sina medlemmar att ta sig dit, säger en av arrangörerna, Stefan Jacobsson, som också sitter i styrelsen för Svenskarnas parti.

Demonstranter kommer att resa i bussar från olika delar av landet till Stockholm, berättar han: – Vi hoppas att vi kan bli ganska många hundra, kanske uppemot ett tusental.”

Själv så tror jag att det är ett misstag av polismyndigheten att tillåta rasdemonstrationer samtidigt med Nobelfesten. Det finns nämligen absolut ingenting som talar för att dessa demonstrationer som kommer att tåga omkring på stadens gator kommer att bli stillsamma manifestationer, personligen så tror jag att ordet ”stökigt” kommer att få en helt ny innebörd. Ska polisen klara sin arbetsuppgift så fordras det att det är tre gånger så många poliser som demonstranter. (forts nedan..)

Parollen ”Stoppa svenskfientligheten” är såvitt jag förstår ett uttryck som många Sverigedemokrater ofta använder, i vart fall när de kommenterar på bloggar och andra hemsidor. Det betyder rimligen att de kan gå omaskerade i Salemmarschen i år, normalt har de varit tvungna att använda mörka solglasögon då de har gått i demonstrationer som den i Salem.

Men det är klart att de ska få demonstrera, men vi som har ett demokratiskt sinnelag bör nog hålla oss på rejält avstånd, risken finns för att det för första gången på många år kan bli massor av skadade personer.

Den unge mannen på bilden deltar vid fototillfället i en annan nationalistisk manifestation, och det normala är att den gruppens medlemmar röstar på – SD. Och elaka tungor har länge hävdat att de som haft solglasögon i Salemmarschen, trots att den gått på kvällstid, har varit maskerade SD-medlemmar. Men det är normalt inte speciellt hälsosamt att gå fram till fega demonstranter och demaskera dem, så jag vet inte säkert…

Granskningen av kommentarer är sträng, läs reglerna!

it Andra om: , , , , , dn1 svd1


43 svar till “De odemokratiska demonstrerar 10 december”

 1. Jaså, Ska polisen klara sin arbetsuppgift så fordras det att det är tre gånger så många poliser som demonstranter”. Det stämmer men vilka är det som stökar?

  • Tror du missar poängen. Vilka som stökar är inte det intressanta, vilka som har fel är det däremot.

   • Fel enligt vem, trodde mig leva i en demokrati med ömsesidig yttrandefrihet som skall beaktas av samtliga och passar det inte någon är det väl bara att stanna hemma! Vem ska stå för stöket som omnämns här, vilket väl enbart kan tolkas som att andra grupper medels våld bryter mot lagen och som sagt inget som hör hemma i en demokrati.Jinge borde fokusera på annat,våra hemlösa för att ta ett exempel om han nu ens märkt att sådana finnes, vilket i allra högsta grad är en skamfläck för vårt land.Ett googlande på ”odemokratisk” ger inte vid handen att det är vad detta handlar om Jinge, allt är enligt lagen!

    • ”Jinge borde fokusera på annat”

     Nazzar är alltid i mitt fokus, varför googla på odemokratisk? Nazzar är väl praktexemplet på odemokratiskt.

    • Men att gå dit och INTE hålla med är precis lika mycket yttrandefrihet. Ditt snack om att sitta hemma är att begränsa yttrandefriheten och rörelsefrieten. Själv tycker jag att alla skall gå dit och säga vad de tycker. Normalt tycker majoriteten av de som dyker upp inte samma sak som nazisterna, när de kommer dit så får de dessutom sin rörelsefrihet i det offentliga rummet kraftigt begränsat.

     Ja, en stor del romer i Sverige har ingen fast bostad och har det mycket svårt, men jag kan inte kritisera Jinge för att han inte tar upp det, jag får ta upp det själv istället. Jag gör ju inte som du, surfar runt på bloggar och ber vederbörande hålla käften.

 2. Jag tänker sannerligen inte hålla mig på avstånd, jag tänker vara där och ge luft åt mina åsikter om packet. Helst skulle jag hissa en röd flagga och slå upp tält och ockupera mynttorget.

  • Verkar som jag kommer får med familjen i år också, kul.

   Jag har ett 100 liters kokkärl för ölbryggning också, någon som vill hjälpa oss servera varm choklad till antirasister?

    • Liberaler har ignorerat nazister i över hundra år, det har inte fungerat. Varför tycker du inte att vi som har positiva värderingar skall ta uppmärksamheten från nazisterna? Är det måhända så att du är för lat för att ta tag i problem som inte angår dig? För jag antar att det inte är dig de vill diskriminera, det är inte dig de misshandlar och hotar.

     • Det var inte när USA började ignorera problemen med rasismen i landet som det började bli bättre på den fronten…

     • Nu är det väl så att motdemonstrationerna inte heller har fungerat så bra hittills utan mest gett polisen mera jobb och så kommer det att bli den här gången också.

      Men eftersom det verkar ganska viktigt för dig att gå dit så tänker jag inte missunna dig det, var och en får väl leva efter sin övertygelse.

      • Verkningsgraden på motdemonstrationerna har alltså inget med din atityd att göra? Jo, det har det naturligtvis, ditt tysta medhåll med nazisterna är allt de behöver.

       • PS. Kallar dig inte nazist, men det heter ju ”den som tiger, den samtycker”, därför det är viktigt att öppna truten när folk har fel.

 3. Bytet av marschtillfälle och scen speglar den nya extremhögerns mer PR-mässigt inriktade tänkande. De har insett att Salem-manifestationen inte ger några feta rubriker längre. Under Nobel-festligheterna är däremot internationella mediers uppmärksamhet riktade mot Sverige.

  Som vanligt borde alla eventuella motdemonstranter fundera lite över sin egen roll i denna PR-strategi.

  • vänsterfolkens motdemostrationer brukar inte vara de bäst organiserade, och urartar det här när internationella medier är där och filmar så är det dålig PR för dom och för Sverige….

   • Tyvärr så har du rätt, å andra sidan så tror jag att det kommer att bli många poliser, förhoppningsvis så kan de hålla borta diverse AFA-folk från nazisterna.

    • Som adopterad och mörkhyad vill jag bara tacka AFA för att vara den enskilt största orsaken till att rasismen kommit in i folkhemmet så mycket som den gjort. Tack AFA för världens största björntjänst.

     Sd får så mycket mer gratis mediatid när högljudda grupper börjar slåss med dem. Det bästa sättet att demonstrera på är som studentera på UC Davis gjorde häromdagen: http://www.y

     • Själv tackar jag mest liberalerna och kommunistskräcken för det, då de haft mest effekt.

     • Nog för att AFA är skit på alla sätt, och då menar jag ALLA sätt, men det är faktiskt främst de etablerade partiernas misslyckade mobbningskampanj mot SD inför seanste valet samt faktumet att SD blivit skickligare på att tvätta bort den värsta bruna sörjan som gjort att vi nu har ett främlingsfientligt parti i Riksdagen.

      Annars så är ju Alliansens politik som vidgat klyftorna och skapat misär på ett helt nytt sätt en helt klart bidragande orsak till de främlingsfientligas framgång.

      • Kanske om våra politiskt aktiva i riksdagspartierna kunde stå längst fram i demonstrationer emot nazister och rasister. Så skulle inte ligisterna få plats. Men det verkar vara bekvämt för dem att stanna hemma och skylla på AFA eller säga att problem hanteras bäst genom att ignorera dem.

       • Jag brukar ganska ofta öppna truten när någon uttrycker sig rasistiskt.

        Så något tyst samtyckande brukar det adrig vara från min sida.
        Även om jag inte åker in till stan den 10 dec.

        • Det tysta samtyckandet är reserverat för när de uttrycker sig i offentligheten. När kamerorna är framme och de uttrycker ett hot emot en stor del av befolkningen, ett hot som kablas ut över Sverige, då är du tyst. Men ger dig själv en ryggdunk för att du ibland säger ”det heter inte neger”.

         • Ser man dessutom till ditt engegemang i frågan här hos Jinge, så lägger du större ansträngning på att tysta rasisternas kritiker än på att kritisera rasister. Vilket gör det tveksamt om du ens kan kalla dig motståndare emot rasism.

  • Bara för att vår roll är den enda som vi kan påverka betyder det inte att vi skall lägga oss platt för PR-konsulterna(journalisterna) som lägger vinklarna. För i så fall skulle ingen aktivitet som DN väljer att ignorera vara meningsfull. Jag antar också att du aldrig varit med och observerat en motdemonstration eller reclaim inifrån, det har jag gjort många gånger och jag delar inte alls din analys, vem tror du har mest insikt när de gör sina analyser? Gå dit och observera, tyck till sedan istället för att dilla om saker du inte vet särskilt mycket om!

 4. men är det egentligen något i deras officiella budskap för demonstrationen du inte håller med om?

  Vad menar du?

 5. Det är jävla ruggiga typer de där dårarna, var det inte du Jinge som kände en SD-snubbe som hade en hitlerstaty i hallen?

 6. Tja, Jinge.

  Nu råkar det vara så att det knappast är de högerextrema som brukar ställa till med bråk.

  • Fast det är ju de som stått för alla politiska mord i landet. Hur många har nazzarna mördat? Om man bara tar efter ww2 ?

  • Vad menar du med brukar? Senaste veckorna, senaste året, senaste decennierna? Är du historielös eller ljuger du?

 7. Vad man inte håller med om? Det är att hela parollen är lögn rakt igenom, det är försvinnande lite av våldet emot svenskar som är rasistiskt motiverat, närmast ett ickeproblem. Syftet är att klistra epitetet rasist på ”fienden”, fienden i detta fallet är utlandsfödda och svenskar med utländska rötter.

 8. Attans, jag skulle egentligen varit i huvudkommunen på fredagen, och kunde då stannat tills lördagen, men nu blev det inte så. Jag som är så sugen på att gå till en sådan tillställning och försöka få till en allsång på ”Hitler has only got one ball”…

  Nåja, det kommer fler tillfällen, och kommer det inte fler tillfällen så är jag bara ännu gladare.

  Och, till de som tycker att det är en demokrati och att de har rätt att demonstrera: De är en odemokratisk kraft, som, om de fick chansen, skulle rasera demokratin och begå illdåd av historiska mått. Vi har sett det förr. Även demokratin har en rätt till nödvärn.

  • Precis! Nödvärn! När de uttrycker sina åsikter så är det inte enbart en åsikt, deras symboler och demonstrationer är inte bara yttrandefrihet, de är ett dödligt hot emot en stor del av befolkningen.

   Kanske inte tillräckligt för att man skall klassa AFAs aktiviteter som nödvärn. Men att stå ivägen och att störa, det är helt legitimt nödvärn i sammanhanget. Det allmänna rummet är allas och alla får vi gå dit och säga vad vi tycker, det räcker faktiskt, imho.

  • En sak till: Med nazisternas historia så spelar det ingen roll vad de säger eller har på banderollerna under demonstrationen. Deras blotta närvaro säger ”Vi tycker lika som den lille mannen med den fula mustaschen”, och det är ett, om än inte explicit uttalat, hot mot en massa utsatta grupper. Man kan inte förneka nazisternas historia och att stötta det som hände då är ett hets mot folkgrupp idag.

   Med risk för att slita ut uttrycket, men nazisterna förtjänar en high five. I ansiktet. Med en stol.

   • Håller med fullständigt!

    Är man exempelvis aktiv syndikalist eller invandrare i det moderna Sverige, då är inte hotet bara historiskt, det är högst aktuellt än idag. Det är bekvämt att snacka skit om AFA, men det var inte de som började, de har dessutom aldrig mördat någon. De har agerat enligt det nya proaktiva självförsvaret som nationer så som USA och Israel sysslar med. Jag är iofs emot proaktivt självförsvar, men jag verkar vara minoritet i världen i den frågan.

    I år vet vi också att är man bara aldeles så lite vänster, exempelvis socialdemokrat, då är hotet från högerextremisterna aldeles äkta och dödligt!

 9. Roligt att alla sk ”nazzar”/”sd:are”/whatever är de som ofta beter sig precis som de hävdar att invandrare gör. Lägg därtill lite hyckleri så har du en representativ bild av en den ”ariska eliten”!