Är Federley Transa?

Ända sedan det bildades en avdelning inom centerpartiet som kallades ”Stureplanscentern” så har jag undrat över hur de traditionella centerväljarna ser på partiet.

Själv har jag ingen TV-mottagare vilket inneburit att jag missat TV4:s morgonprogram, Nyhetsmorgon. Nu har jag just tittat på ett inslag som handlade om Fredric Federley, det är därifrån bilden är hämtad. Oavsett vad man tycker om partiets ideologi, eller brist på ideologi, så måste jag erkänna att Federley är en mycket modig människa. Han klär uppen-
barligen ut sig på detta sätt ibland när han besöker gay-klubbar och/eller andra tillställningar som anordnas av HBT-folket.

Enligt inslaget så har inte Maud Olofsson kommenterat
hans böjelse, hon har inte heller rådfrågat Fredrick när det gäller sitt eget klädval. Själv väntar jag nu på att hon kommer ut som manlig läderbög. Även om jag knappast har någon åsikt gemensam med Federley så kan jag inte annat än lyfta på peruken och utbrista – Strålande Ursula!

Se inslaget här! Hårdhänt kommentarsgranskning tillämpas!

intressant Andra om: , , , , t

  30 comments for “Är Federley Transa?

 1. Mats E
  6 november, 2009 at 07:47

  Nej han säger att han är en blurb eller nåt i den stilen i inslaget. En artist som uppträder på klubbar världen runt, eller vad han sa… :-) Fast jag undrar vad väljarna säger 2010?

  • 6 november, 2009 at 07:50

   Fast han kommer att få ett antal röster från HBT-folket, men knappast från partiets gamla anhängare.

   • 7 november, 2009 at 11:30

    Jag tycker att du är klar och koncis i dina analyser men ”HBT-folket” är väl knappast en grupp. Och om vi nu vore det (jag antar att jag själv faller inom den ramen) så skulle jag aldrig rösta på någon bara för att han, hon eller något där mitt emellan transar på festkvällar.

 2. Erik F
  6 november, 2009 at 07:50

  Bloggtorka? Denna ”nyhet” är ju från augusti. Vad han klär ut sig till på fritiden rör inte mig i ryggen.

  • 6 november, 2009 at 07:52

   Det är så det blir när man inte har någon TV… :)

 3. Gripen
  6 november, 2009 at 08:16

  Jag vet många folkpartister, moderater och givetvis centerpartister som inte känner igen sitt parti längre. Dessa är inte så gamla men de är 50+ Men samma sak kan man säga om äldre socialdemokrater.

  • Micke F
   6 november, 2009 at 08:36

   Vad vill du att de ska göra då? Klä ut sig?

 4. 6 november, 2009 at 10:05

  ”så har jag undrat över hur de traditionella centerväljarna ser på partiet”

  Gamla centerpartister, kärnväljare, som jag känner till vägrar tro att Stureplanscentern existerar, de vet heller inte vem Fredrik Federley är. De vägrar också att tro på Sturepalnscenterns kampsång:

  ”Inga bönder på våra gator
  vi ser hellre bögar och flator.”

  Centerns kärnväljare tror fortfranade att centern är ett parti för landsbygden. Snacka om blåsta!

  • 6 november, 2009 at 10:11

   Tipsa dem om länken till inslaget då.. :-P

 5. 6 november, 2009 at 10:59

  Jag skiter högaktningsfullt i vad han gör på fritiden, så länge det är lagligt.
  Jag tycker att hans utspel mer handlar om att ta bort fokus på hans politiska handlingar. För inte kan man väl kritisera honom? Då är man ju gubevars homofob. Även om det råkar handla om ett monumentalt svek gällande omröstningar eller miljoner av skattekronor i PR-jippon som inte har något som helst med att göra huruvida han är volvosvensson, läderbög eller hårdtransa.

 6. Mange
  6 november, 2009 at 11:20

  Jag skiter högaktningsfullt i vad han gör på fritiden, så länge det är lagligt.

  Det gör säkerligen de flesta, men visst är lite smått pikant att en riksdagsledamot klär ut sig så på sin fritid. Det trodde nog inte bönderna att de skulle få uppleva.

  • 6 november, 2009 at 11:56

   Det gör säkerligen de flesta, men visst är lite smått pikant att en riksdagsledamot klär ut sig så på sin fritid.

   Jag tycker att det är as-kaxigt! Att tordas klä ut sig och låta TV vara med och filma. Hur cool som helst. Det har han på pluskontot hos mig. Något som f.ö. kan behövas… :-)

 7. Sniff
  6 november, 2009 at 12:01

  Tjusigt! Är han något slags trash-transa? Sminkningen var bedrövlig.
  Jag struntar i om han gillar vara transa eller ta den i baken. Det är hans ensak. Men om man blir medvetet fotograferad i sin paradutstyrsel får man vara med på att man blir uthängd och skrattad åt.
  Det hjälper inte centerpartiet och deras magra siffror precis. Maud jublar säkert.

  • 6 november, 2009 at 12:04

   Han säger nåt om vad det kallas i inslaget. Nä, det hjälper inte C om bönderna sett detta. Men de sitter väl inte och kollar på morgon-TV direkt.

   F.ö. tror jag att sminkningen är en del av grejen.

 8. 6 november, 2009 at 12:39

  Jag känner några moderater som klär sig/maskerar sig till Lars Ohly när dem besöker invandrartäta område!

  :-))))

 9. Sara G
  6 november, 2009 at 14:06

  Att klä ut sig som transa är väl det enda av värde som Federly någonsin gjort offentligt!

  • 6 november, 2009 at 16:34

   HAHAHAHAAH…!

   jag visste inte att han var redo att göra även liknande desperata försök för att få folk att lyssna på honom!

 10. Christer W
  6 november, 2009 at 14:30

  Jag tror inte att Federly är en transa, han är bara ett våp utan smak.

 11. XA
  6 november, 2009 at 16:58

  Transa? Christer Lindarw är en transa! Federley ser ut som skurtrasa!

 12. Mäster
  6 november, 2009 at 18:03

  Med tanke på Federleys tidigare monetära stöd till den israeliska ockupationsarmén och hans uttalade förtjusning för världens äldsta yrke,kan han ju kombinera di två och mönstra in i IDF som kvalificerad ”fälthora”.
  Alternativt ställa sig på ett av de i Jerusalem nyligen stulna hemmen och agera fågel(palestinier)skrämma så att de rättmätiga ägarna flyr sin kos.

  • XA
   6 november, 2009 at 18:42

   :-) :-) Månadens bästa kommentar!

 13. Leif Persson
  6 november, 2009 at 21:07

  Men Jinge, nu är du väl ute och reser lite. Varför dra fram detta, låter som du tycker det skulle vara något negativt det Federly gör. Snarare är det väl positivt att han kan gå över gränsen från den patriarkala överhets/förtryckarfasonen och inta en roll som många ser ner på (tydligen…kvinnan?) Jag är verkligen inte med honom i hans politik, men bilden du visar gör mig lite mer positivt inställd till åtminstone en viss del av hans personlighet! Jinge du bör nog studera lite mer queerteori och sätta dig in i hbt-frågorna för att bli fulländad i din annars strålande politiska analys!
  Puss och kram från Leif

  • 6 november, 2009 at 21:58

   Jinge du bör nog studera lite mer queerteori och sätta dig in i hbt-frågorna för att bli fulländad i din annars strålande politiska analys!

   Uttrycker jag mig så förbannat dåligt? Jag tycker att det framgår vad jag tycker, och dessutom även i kommentarerna…

 14. Leif Persson
  6 november, 2009 at 22:52

  Ja, jag läste nog lite slarvigt vad du skrivit, vi har nog samma åsikter även här! Jag var fördomsfull inför motivet till att du överhuvudtaget tog upp saken. Men kanske är det istället ett bra drag.

 15. Ubbebubb
  7 november, 2009 at 01:35

  ”I huvudet på en schizofren kulturmarxist”… Personen blir automatiskt en ”bra” människa för att han klär sig som en transa! Att den för övrigt skickade pengar till Israels armé under Gazamassakern och kallar palestinier för ”mördarhundar” är väl ingenting att fästa sig vid, hahaha…

  • 7 november, 2009 at 04:34

   Det verkar som om du tittat för djupt i flaskan? Hans agerande visavi apartheidstaten är väl lika klandervärt även om han använder högklackade skor?

 16. maccan
  7 november, 2009 at 13:35

  Att springa i sexualparader och framhäva promiskuösa pervertioner på offentliga platser är inget som gör en politiker populär annat än bland de sexuella och andra som önskar tvinga på medmänniskorna sina sängkammaraktiviteter. Arabhataren Federley kan göra vad fan han vill i saken men han bör hålla det i sovrummet som oss vanliga dödliga….

  • 7 november, 2009 at 13:41

   Att springa i sexualparader och framhäva promiskuösa pervertioner på offentliga platser är inget som gör en politiker populär annat än bland de sexuella…

   Bland de sexuella?

 17. maccan
  7 november, 2009 at 13:49

  ”Bland de sexuella?”

  ..transor bögar lesbianer könsrockare strumpfetischister och animalsexuella för att nämna några, vilken är den gemensamma nämnaren? Sex…

  • 7 november, 2009 at 14:05

   Jo jag förstod vad du menade, men du uttryckte dig lite väl drastiskt. För utan det ”sexuella” hade du inte suttit och skrivit kommentarer idag..

Comments are closed.