Se kubansk film efter jobbet idag!


Idag kl 18 visas den kubanska filmen ”Lisanka” på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40. Buss 2 från Slussen och Medborgarplatsen. Buss 66 från Södra station. Fri entré.

Kaffe/té och smörgås serveras innan filmvisning startar. Samkväm och servering efter filmen

Filmen Lisanka är en satir i skuggan av 60-talets kärnvapenhot, utspelad i dåtid med skrattretande anspelningar på nutida fenomen och politiska diskussion. I kampen mellan gamla och nya värderingar, kärleksbekymmer och storpolitik tävlar två grabbar om Lisankas gunst. Oktoberkrisen är under uppsegling och en grupp sovjetiska soldater anländer till en liten landsortsstad, bland dem Volodia som tar upp tävlan om Lisanka. En kubansk burlesk på dödligt allvar

Filmen Lisanka

Arrangör: Svensk-Kubanska föreningen. Stockholmsavdelning. Plusgiro 88 45 82 – 8.

Svensk-kubanska

Svensk-kubanska på Facebook
Följ Svensk-Kubanska föreningen:

på facebook: https://www.facebook.com/Kubasolidaritet/
på twitter: https://twitter.com/svenskkubanska
@svenskkubanska
på instagram: https://www.instagram.com/svenskkubanska/


Ett svar till “Se kubansk film efter jobbet idag!”

  1. Om filmen visats inom räckhåll hade jag absolut gått och sett den. Jag är mindre intresserad av filmer men alternativfilmer utanför de mer allmänt gällande kan vara nog så givande. Tråkigt bara de oftast går utanför allmänintresset och därmed blir marginaliserade. Dock finns olika filmstudios över landet man kan bli medlem i och ta del av ett något annorlunda utbud än det kommersiella eller för den delen SVT Public Service Nöje. Nu har jag inte sett filmen Lisanka men jag tror ändå jag vågar ge betyget ”kvalitetsfilm” osett :-)

    http://www.sff-filmstudios.org/