Vårdcentralerna Nedringda?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Själv ringde jag i morse för att försöka få besked om när vårdcentralen vid Handens Sjukhus skulle börja vaccinera sina högriskgrupper. Vänta så ska jag koppla, sade telefonisten. Jag kopplades till en telefonsvarare som hävdade att det inte gick att koppla fram samtalet.

AB: ”I månader har vi väntat på det försenade influensa-
vaccinet. Men med start i mitten på den här veckan, och tre veckor framåt, får riskgrupperna sin första dos. Dit hör bland andra gravida, sjukvårdspersonal och hjärtsjuka. Landstingen räknar med att det rör sig om en miljon människor. I Stockholms län är det upp till varje person att själv ta kontakt med sin husläkare eller vårdcentral för att få sprutan.”

Således så satt jag och stirrade på luren, samtidigt som jag insåg att många av oss som tillhör klart definierade riskgrupper gör precis samma sak, vi ringer och frågar, och hamnar i samma icke fungerande svarare. Orsaken är förstås att det varit ett stort antal reportage i media som berättar om både flyg och lastbilar som nu distribuerar vaccin, ett vaccin som dessutom blivit alltmer omdiskuterat. För egen del råder det ingen tvekan om saken, det är klart att jag ska vaccinera mig. Jag har en väsentligt nedsatt hjärtfunktion och riskerar att bli jordgubbe om jag skulle drabbas av en svårare infektion, så valet är enkelt. Jag fortsätter gärna att vara rabulist ((http://sv.wikipedia.org/wiki/Rabulist)) i minst tio år till om det går.

Dessutom har jag förvånats över att även andra tycks roas av mina kverulantiska utbrott.

Men som sagt, Handens Sjukhus har ännu inte fått ordning på kön av medborgare som villigt låter sig stickas i armen.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]H1N1xx

Egentligen borde jag åka dit och skapa en egen kö. Har jag med mig ett lämpligt plakat så kanske jag till och med skulle hamna i ABC-nytt framåt kvällen. Men skämt åsido, jag anser att alla som tillhör riskgrupperna ska vaccinera sig. Och även de som inte gör det, allt för att hindra den här sortens farsoter. Genom att bygga upp immunitet så kan vi göra just det.

Nu vet jag några som kommer protestera och säga att de inte ska vaccinera sig. Till stor del vet jag också vilka det är.

[/column]
intressant Andra om: , , , , , ab1 ex123 svd123 dn123 t


37 svar till “Vårdcentralerna Nedringda?”

 1. Än har jag vare sig sett eller hört någon information om när vaccineringen kommer att börja. Det har inte heller stått något i tidningarna. I alla fall inget som jag sett. I Stockholm lär info ha spridits via någon tidning till alla hushåll, men inte här :-(

 2. Dagens ”Norge-historia” styrker mina avslutande motargument mot massvaccinationen mot A/H1N1 i Sverige, ska vi vaccinera alla fåglar och svin etc i hela världen också ?

  “Anders Tegnell verkar hävda att det är en optimal strategi att massvaccinera alla svenskar i en relativt mild influensa med hittills få döda i Sverige relativt t ex säsongsinfluensans tusental döda varje år. Men vad anser Tegnell då är optimalt i en mycket dödligare våg av influensapandemi ?

  Det kan rimligen inte vara lägre antal vaccinerade än i det aktuella fallet. Den logiska följden av det är således att Tegnell numera ALLTID förespråkar massvaccinering mot influensavirus i Sverige. Någon logik hade funnits i nuvarande strategi om det visade sig att de första insjuknade i Sverige uppvisade en mycket hög dödlighet, men redan i början på september kunde vi se att så inte var fallet. Även utomlands var mortaliteten i A/H1N1 mycket låg, speciellt i i-länder.

  Ska vi vaccinera alla fåglar och svin etc ?”

  ———————————————————————

  Se hela bloggen Anders Tegnells motsägelse där även förklaring av det rent immunologiska skillnaden mellan vaccininducerat immunsvar och naturligt cellmedierat immunsvar görs :

  http://www.netdoktor.se/forkylning-infektion/?_PageId=116961

 3. Efter att ha sett en timmes diskussion med den amerikanska läkaren Leonard Horowitz vågar jag nog inte låta vaccinera mig, än mindra barnen. Det var verkligen ord och inga visor. Har han rätt i 5 procent i det han säger så räcker det mer än gott som mardrömsscenario.

  • Läkare? Hur har han plötsligt blivit läkare? Att den f.d tandläkaren är en charlatan vet jag dock. Och du behöver inte vara det mista orolig över att han skulle ha rätt i ens 5% av de dumheter han sprider.

   Det är ju mycket enkelt, gör en sökning i NCBI:s vetenskapliga databas PubMed, och du kommer inte finna några som helst vetenskapliga artiklar och vaccin av honom, därmed kan han avfärdas.

 4. Jag kommer INTE att vaccinera mig av följande skäl:

  1.) Svinviruset är en lindrig influensa.

  2.) Effekterna av ett oprövat vaccin vet vi inget om. Läser man in sig runt vaccinet så är biverkningarna hemligstämplade och där av logiken att några säkerhetsgarantier inte ges. Självklart, eftersom vaccinet innehåller dels kvicksilver men även det betydligt farligare giftet skvalen. Läs gärna in er på vad skalven kan ge upphov till. Men 60 mints tog redan 1976 upp riskerna med skvalen och detta med svinviruset ( http://www.dailymotion.com/video/x9mh9f_swine-flu-1976-propaganda_webcam )

  3.) Vaccinets skyddseffekt är totalt obevisat. Mot bakgrund av att tidigare vacciner inte varit verksamma finns det ingen anledning att räkna med en nämnvärd skyddseffekt. I flera av varandra oberoende studier så har inte läkemedelsindustrin lyckats ge oss ett enda vaccinet som inte gav bättre skyddseffekt än sockerpiller. Snarare tvärt om – fler som var vaccinerade insjuknade som de som var ovaccinerade. Vad forskningen ger oss är att vacciner inbringar miljarder årligen till läkemedelsindustrin och det finns därmed ett uppenbart incitament till faktaförvanskning.

  4.) De flesta som blir sjuka kommer att gå igenom sin influensa utan större problem. Några dagar i sängen med feber och ont i kroppen. Fördelen med detta är att genomgången sjukdom ger en bättre och bredare immunitet mot kommande influensavågor. Äldre har redan idag ett bättre skydd mot svininfluensan eftersom de förvärvat en bra immunitet genom tidigare influenser.

  5) Det är inte säkert att nyttan av en massvaccinering kommer att överväga riskerna. Detta eftersom man får ett smalare skydd av ett vaccin än om man genomgår själva sjukdomen. Om viruset blir mer aggressivt i framtiden kan det innebära att befolkningen som helhet kan bli mer sårbart än om de flesta förvärvat en naturlig immunitet.

  • Synd att inte Nature” läser tidskriften Nature! Vacciner mot influensa är mycket effektiva, inga konstigheter alls. De är dessutom mycket väl utprovade, eftersom det görs nya vacciner varje år, och de används varje år till miljontals människor. Det är nog mycket svårt att finna något mera utprovat vaccin!

   • MAn får inte ljuga här:

    Studie 1a.
    2006 Cochrane Database, 51 separate studies concluded that the flu vaccine worked no better than a placebo in 260,000 children ranging in age from six months to 23 months.

    (Källa: The Cochrane Database of Systematic Reviews. ”Vaccines for preventing influenza in healthy children.” 1-(2006).)

    Studie 1b.
    ”Universal immunization of healthy adults was not supported by the results of this review.”

    (Källa: The Cochrane Database of Systematic Reviews ”Vaccines for preventing influenza in healthy adults.”. 1-(2006)

    Studie 2.

    A study published in the October 2008 Archives of Pediatric and Adolescent Medicine also showed that flu shots in young children have not decreased the number of flu-related doctor and hospital visits.Källa: Influenza vaccine effectiveness among children 6 to 59 months of age during 2 influenza seasons: a case-cohort study. Arch Pediatr Adolesc Med. 2008 Oct;162(10):943-51.

    Studie 3. This study found evidence of serious bias in estimates of influenza vaccine effectiveness in seniors.

    In a commentary on the studies, Professor Paul Glezen of Baylor College of Medicine, Houston said: ”During the period from 1989 to 1997 the vaccination rate for people aged over 65 in the US increased from 30 to 67 per cent. Despite this increase, mortality and hospitalisation rates continued to increase rather than decline as would be expected if the vaccine was optimally effective.

    Källa: ”Evidence of bias in estimates of influenza vaccine effectiveness in seniors” International Journal of Epidemiology (IJE), December 20, 2005. Lisa Jackson et al.

    Studie 4. The 2006 Cochrane Database reviewed 64 vaccination studies of the elderly across nearly 100 flu seasons. These studies showed that flu shots were ineffective in preventing the flu in either nursing home patients or among the elderly population in the community.

    Studie 5. Research published in the American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine also confirms that despite an increase in vaccination coverage among the elderly from 15 percent in 1980 to 65 percent at present, there has been no decrease in deaths from influenza and pneumonia.

    Källa: ”Flu Shot Does Not Cut Death Risk in Elderly”

    Studie 6. Texten nedan är ur en översiktsartikel i en ansedd vetenskaplig tidskrift, British Medical Journal (2008). Den grundar sig på en genomgång av publicerade studier av vaccinets effektivitet. Slutsatsen är att vaccinering har svag eller ingen förebyggande effekt. Dessutom finner man att säkerheten inte tillfredsställande dokumenterats. Man ifrågasätter därför policyn att massvaccinera för influensa år efter år.

    Summary points

    * Public policy worldwide recommends the use of inactivated influenza vaccines to prevent seasonal outbreaks
    * Because viral circulation and antigenic match vary each year and non-randomised studies predominate, systematic reviews of large datasets from several decades provide the best information on vaccine performance
    * Evidence from systematic reviews shows that inactivated vaccines have little or no effect on the effects measured
    * Most studies are of poor methodological quality and the impact of confounders is high
    * Little comparative evidence exists on the safety of these vaccines
    * Reasons for the current gap between policy and evidence are unclear, but given the huge resources involved, a re-evaluation should be urgently undertaken

    The optimistic and confident tone of some predictions of viral circulation and of the impact of inactivated vaccines, which are at odds with the evidence, is striking. The reasons are probably complex and may involve ”a messy blend of truth conflicts and conflicts of interest making it difficult to separate factual disputes from value disputes”22 or a manifestation of optimism bias (an unwarranted belief in the efficacy of interventions).

    Källa: British Medical Journal 2006;333:912-915 (28 October) [Detta är en mkt ansedd tidskrift.]

    • Du har uppenbarligen inte läst vad som står i de källorna du hänvisar till märker jag.
     I summary för den första studien du anger står detta:

     ”The review authors found that in children aged from two years, nasal spray vaccines made from weakened influenza viruses were better at preventing illness caused by the influenza virus (82% of illnesses were prevented) than injected vaccines made from the killed virus (59%). Neither type was particularly good at preventing ’flu-like illness’ caused by other types of viruses (33% and 36% respectively). In children under the age of two, the efficacy of inactivated vaccine was similar to placebo. It was not possible to analyse the safety of vaccines from the studies due to the lack of standardisation in the information given but very little information was found on the safety of inactivated vaccines, the most commonly used vaccine, in young children. ”
     http://www.cochrane.org/reviews/en/ab004879.html

     Om min engelska inte är helt fel så står det att den motverkar influensasymptom i 82% resp 52% av fallen för barn över 2 år.
     Och då finns det ingen anledning att överhuvudtaget lägga ned tid på att kontrollera din andra källor.
     Hittade du de där källorna på någon folihattssida?

    • ”In a commentary on the studies, Professor Paul Glezen of Baylor College of Medicine, Houston said: ”During the period from 1989 to 1997 the vaccination rate for people aged over 65 in the US increased from 30 to 67 per cent. Despite this increase, mortality and hospitalisation rates continued to increase rather than decline as would be expected if the vaccine was optimally effective.”

     Det här stämmer utmärkt med det min fru Ann-Cathrin och jag fört fram, och mitt inlägg ovan. ”Flockimmuniteten” minskar långsiktigt med en påtagligt stor årlig vaccinationsandel av befolkningen. Det är ren immunologi + logik.

     • Om det är Glezen du syftar på.
      Dr. Glezen at the Departments of Molecular Virology and Microbiology and of Pediatrics, Baylor College of Medicine,
      Så är detta texter av honom också. Nu har jag kontrollerat två av de refererade texterna som nature och du Bo syftar på samt då det denna Glenzen har publicerat mer.
      Nu kör jag inte en kontroll till. Du och nature har placerat er bland foliehattarna. Fast nu tillhör väl jag enligt er också gänget i NWO som vill ta livet av 80% av jordens befolkning.

      ”CONCLUSIONS: The effect of influenza on mortality is much greater in Japan than in the United States and can be measured about equally well in terms of deaths from all causes and deaths attributed to pneumonia or influenza. Vaccinating schoolchildren against influenza provides protection and reduces mortality from influenza among older persons.”
      http://www

      ”Influenza vaccination is currently recommended not only for high-risk persons (including children and pregnant women) but also for healthy adults
      who are likely to come into contact with those at risk. Given strong evidence that immunization of healthy persons benefits the community,22 I would
      extend this recommendation to include universal vaccination, although I recognize the need for an improved infrastructure in order to achieve this goal.”
      http://www.

 5. Här i Sverige hålls det knäpptyst om att det finns ett svininfluensavaccin som heter Celvapan. Detta vaccin innehåller varken kvicksilver eller giftiga konserveringsmedel, som många framstående läkare har sagt kan orsaka svåra och oberäkneliga biverkningar. Allt detta tystas ner i den svenska debatten. Svenska ledande politiker kontrolleras av de stora läkemedelsföretagen och det tacksamma offret svenska folket låter politiker, myndigheter och media glatt föra sig bakom ljuset. Svenskar, vakna upp för vår genomkorrumperade statsapparat!! Låt oss kämpa för en ny världsordning där den lilla människan har en möjlighet att påverka. Vi behöver en riktig folkdemokrati och en ny vänsterrörelse!!

  Att det behövs 14000 doser för att skada en människa säger ingenting. Vad vet vi tex om interaktioner mellan kvicksilvret och andra kemiska ämnen som vi får vi oss? Absolut ingenting!

  • Detta vaccin innehåller varken kvicksilver eller giftiga konserveringsmedel, som många framstående läkare har sagt kan orsaka svåra och oberäkneliga biverkningar.

   Skärp dig! Jag har hört vad vetenskapen sagt i ämnet, du drömmer tydligen. Eller kom med en vederhäftig källa!

   • Nu handlar det inte om vad jag kan börja med. Jag vill ha en länk till smittskyddsinstitutet eller en svensk vetenskaplig institution som bekräftas ditt påstående.

    // Jinge

 6. Och jag kommer vaccinera mig om det nu skall vara så att vi skall deklarera vår inställning. Tillhör inte riskgruppen men närstående gör. Och då inget vaccin är 100% så finns det ingen anledning att utsätta andra om man själv blir smittad. Sedan har jag ingen lust att ligga sjuk, men det är inte det bärande skälet.

  Det som verkar ha fallit i glömska hos en del är att det varje år vaccineras ungefär 500.000 människor i samband med den vanliga årliga influensan. Ett vaccin som till sin uppbyggnad skiljer mycket lite mot det som diskuteras här.
  Den vaccineringen är förhållandevis effektiv så natures påstående i punkt 3 är helt tagit ut luften.

  Om du syftar på Leonard G Horwitz signatur N så är han doktor i tandkirurgi bl.a.
  Ja just det glömde nämna att Leonard är en av de som hävdar att HIV-viruset är utvecklat i ett biovapenlaboratium tillsammans med läkemedelsindustrin. I syfte att minska jordens befolkning på känt New World Order-maner.
  Det finns några ord för den gruppen av människor, men då Jinge vill ha ett vårdat språk i kommentarerna avstår jag från att skriva ut det.

 7. Till mig har de redan sänt förslag om tre möjliga dagar i veckan för vaccination

  • Jag har oxo fått veta när jag ska vaccineras, det känns bra att slippa oroa sig efter det. Tyvärr så har svininfluensan drabbat mig på flera olika sätt även om inte själva viruset dykt upp. Det är handikappande att hela tiden tänka på smittorisken när man är hjärtsjuk. Oddsen är negativa om jag skulle bli sjuk, vilket har inneburit effekter på vardagslivet.

   T.ex. sjuka barnbarn. Jag kan givetvis inte besöka mina barn + barnbarn om det finns ngn som är sjuk / har feber.

   Åka buss/tåg/tunnelbana innebär stora risker om man har min hälsa.

   Så vaccinet är efterlängtat!

 8. För övrigt angående vaccination, jag tillhör dem som fick asiaten och blev isolerad på ett epidemisjukhu7s pga den och de andra sjukdomarna jag fick. De två andra var mässling och epidemisk hjärnhinneinflamation. När jag börja friskna till och klarade att se ut genom fönster, såg jag en gråbrun skåpbil varje dag åka ut från ett utrymme som tydligen befann sig under rummet jag var isolerad i. En likbil fick jag veta senare av min far, läkarna och systrarna hade när jag frågade dem om den blivit besvärade och bytt ämne.

  För att komma till det som många inte tycks inse, vaccineringen har också en viktigt uppgift genom att inte ge möjlighet till följdsjukdomarna. Ofta är de följdsjukdomarna som tar liv, så kan man begränsa och minska epidemins verkningar så är mycket vunnet.

  • Re Christer W

   Visst kan vaccinering vara bra för alla i högriskgruppen som av olika medicinska skäl är extra utsatta. Hittills i Sverige är det 2 döda som hade svåra underliggande sjukdomar. I säsongsinfluensan som det vaccineras ganska mycket i är det tusentals varje år. Tror du det blir bättre långsiktigt med massvaccineringar ?

   • I bland undrar jag hur det står till med logiken. Det är ju inte högriskgruppen som är problemet utan smittspridarna, du vet smittspridarna som t.ex. åker buss, tunnelbana, pendeltåg och spårvagn till jobbet. Och som sen som har mycket nära vardagliga kontakter i jobbet, på skolorna, vården, omsorgen etc.

    • Ha ha min logik är det inget fel på. Problemet långsiktigt är att de du kallar smittspridarna får ALLT SÄMRE naturlig flockimmunitet om de massvaccineras och åter massvaccineras. Du tror uppenbarligen att influensa kan vaccineras bort från befolkningen för gott. Men svinen och fåglarna och utbytet med utlandet då ?

     Att massvaccinera en lindrig influensa innebär ju att man rimligen kommer massvaccinera alla influensor.

     Vi såg att sjuklighet o död i USA långsiktigt ÖKAT i influensa
     ”During the period from 1989 to 1997 the vaccination rate for people aged over 65 in the US increased from 30 to 67 per cent. Despite this increase, mortality and hospitalisation rates continued to increase rather than decline as would be expected if the vaccine was optimally effective”

     I Sverige dör tusentals i måttligt vaccinerad säsongsinfluensa årligen.

     I A/H1N1 hittills 2 döda.

     Endast den döve blinde och ologiske drar slutsatsen att vi behöver MASSVACCINERINGAR, näe det räcker att vara ologisk. Döva och blinda förstår nog mer än du i snitt.

      • Om man lyckas med att vaccinera riskgrupperna så är de ju skyddade så vad är ditt problem ?

       Ska 7-8 miljoner vaccinera sig för de få i riskgrupperna som inte VILL eller KAN vaccineras ?

     • Ja ett är tydligt, att vaccin inte hjälper mot alla åkommor. Dock, varken du eller någon annan vet för närvarande om hur verkan av influensan har varit förrän den är över. Om den utvecklar sig som asiaten,spanskan osv gjorde så är det möjligt att den inte har nått sitt farligaste stadiet än. När det gäller asiaten var jag helt frisk och ovaccinerad när första vågen kom, ca ett år senare när andra vågen kom var jag fortfarande ovaccinerad men blev helvetes sjuk. Detta gällde för många som drabbades av andra vägen, de hade inte varit drabbad av första vågen. Många av oss drabbades dessutom av följdsjukdomar.
      Om influensan muterar och går in i fas två så ökar vanligtvis konsekvenserna påtagligt för dem som blir sjuka, de som var friska i fas ett. De som klara sig bäst är de som antingen har varit sjuka i fras ett eller är vaccinerade.
      Så det skitsnacket du har om att alla får förvärvad immunitet är inget annat än skitsnack, för förutsättningen för förvärvad immunitet är just att man ska ha varit sjuk och det blir inte alla. Kanske inte ens så många som hälften blir sjuka och vanligtvis så kan man inte välja om man ska bli sjuk eller inte. Däremot kan du genom att vaccinerad dig faktiskt skaffa dig förvärvad immunitet, det är ju vad vaccinering faktiskt handlar om.

      • ”Så det skitsnacket du har om att alla får förvärvad immunitet är inget annat än skitsnack, för förutsättningen för förvärvad immunitet är just att man ska ha varit sjuk och det blir inte alla.”

       Jag har inte påstått att alla får utökat naturlig immunitet. Läs innantill. Däremot går alla som vaccineras miste om det om de inte hunnit smittats innan, jämfört med om de HADE hunnit smittasinnan. Den immuniteten är betydligt bredare och räcker längre än vaccinets immuniseringseffekt. Med den valda strategin kan miljoner svenskar undgå att smittas och vaccineras innan. Hade man låtit smittan löpa ut i denna våg obehindrat förutom att vaccinera högriskgruppen hade folkets långsiktiga immunitet höjts.

       Massvaccinering föder massvaccineringsbehov.

 9. Jag tror inte på konspirationsteorier, jag är inte vaccinationsmotståndare, och jag tycker att vara och en får välja fritt om då ska vaccinera sig mot svininfluensan eller ej. Dock tänker jag inte vaccinera mig. Precis som jag inte skulle komma på tanken att vaccinera mig mot vanlig influensa. Eller, om det gick, mot rhinovirus. Svininfluensan har för de allra flesta ett milt sjukdomasförlopp, och än lägre dödlighet än vanlig influensa. Om sedan de som tillhör riskgrupperna vill vaccinera sig så får de göra det. Precis som när det gäller vanliga flunsan.

  Dessutom vaccineras ju riskgrupperna först, vilket i viss mån gör vaccination av oss andra överflödig – om man nu talar om någon sorts ”solidaritetsvaccinering”.

 10. Foliehattarna är överallt ser jag. Finns det någonstans man kan undkomma deras desinformationskampanjer? Fullt av folk som spammar Aftonbladet dag ut och dag in med länkar till lögner från diverse självutnämnda ”läkare” och ”experter” och det verkar som folk tar dem på allvar.

  • Tyvärr Emiru det går inte att slippa dem. De hänger överallt på tidningarna, på bloggar och med egna hemsnickrade hemsidor. Gemensamt är att de letar och letar efter något som stödjer deras teorier. Och visst går det att få fram kritik mot vaccinering. Men då bör man titta lite på vem som är avsändaren av budskapet samt finns det andra studier av samma person som visar något annat. Och det brukar det finnas.
   Enligt den mer hårdföra gruppen av foliehattar skulle folk dö knall och fall direkt när de fick sprutan idag. Om de har gjort det och vi inte fått rapport än om det så beror de på att all massmedia också är med i WNO och hemlighåller vad som egentligen har hänt. Precis som resten av samhället gör.
   Märks att pyskvården fått mindre resurser.

 11. Jag är inte heller mot vaccination i allmänhet, men utan att tro på några konspirationsteorier är jag ändå oroad eftersom det här vaccinet faktiskt är testat i mindre utsträckning än andra vaccin. Men ni som vaccinerar er har ju möjlighet att rapportera biverkningar via läkemedelsverkets hemsida, något som tidigare inte varit möjligt men som man nu lanserat i och med detta nya vaccin:

  ”Rapportera biverkningar

  Nu har du möjlighet att själv rapportera biverkningar av läkemedel och naturläkemedel direkt till Läkemedelsverket. Tidigare har endast läkare och sjuksköterskor rapporterat patienters biverkningar.
  Varför ska jag rapportera biverkningar?

  När nya läkemedel blir godkända är bara de vanligaste biverkningarna kända från de studier som läkemedelsföretagen gjort på en utvald grupp patienter och friska frivilliga försökspersoner. Kunskapen om mer ovanliga biverkningar är ofta mycket begränsad.

  En bra biverkningsrapportering är därför viktig för att få mer kunskap om säkerheten hos nya läkemedel när de börjar användas i stor skala. Denna kunskap återförs sedan genom systematiskt arbete till sjukvården, konsumenter och tillverkare. Du som privatperson kan tillsammans med läkare och sjuksköterskor bidra till att öka läkemedels säkerhet.”

  Jättebra initiativ, men litet oroande – tycker jag. Om andra inte alls finner det oroande är det ju bra. Vi är alla olika :-)

 12. Måste tillägga att det kanske inte är så att man nyligen skapat möjligheten att rapportera biverkningar, men några läkare jag talat med säger att de just i denna vaccinationskampanj måste vara mycket noga med att påtala för vårdtagare att anmäla biverkningar och att det går att göra via läkemedelsverkets hemsida.

  Och så kvarstår faktum att detta vaccin kan klassas som nytt läkemedel, och att man gjort en stor pryl av att se till att kunna följa upp biverkningar för detta vaccin (därav ompacketeringen för en månad sedan – man ville kunna följa upp med exakta batchnummer för att kunna spåra eventuella biverkningar till specifika batcher).

  Hur som helst – man får ju göra som man vill, och alla kan ju bilda sig en egen uppfattning.

  För riskgrupperna är det nog klokt att vaccinera sig.

 13. Det skulle inte förvåna mig alls om vi får se en andra våg av denna influensa, precis som Anders Tegnell mer eller mindre har lovat..

  Orsaken till detta kan vara just p.g.a massvaccineringen.. Ingen massvaccinering, ingen massspridning av influensan.. Vi får väl se om några veckor..

 14. Emiru och Urban, gör en enkel googlesökning med texten new world order, klicka sen på nyheter..
  Det man hittar är liknande axplock:

  G-20 Shapes New World Order With Lesser Role for U.S., Markets
  http://wwam

  The first bricks in a new world order
  http://www.f

  Time for a new world order: PM
  http://www.

  Changing power structure shapes a new world order
  http://www

  ”The situation is similar to Germany’s challenge to British geopolitical hegemony in the 19th century, when the German economy blossomed. The resulting political tensions led to a second Thirty Years’ War that brought Western civilization to the brink of collapse. It can only be hoped that the political leaders who shape the course of the 21st century will be wise enough to avoid such an outcome.”

  Bland annat Gordon Brown, Bush den äldre men även den yngre har nämnt uttrycket i sina tal.. Men det är väl bara en konspirationsteori..