Tortyrförespråkaren Dick Cheneys nya hjärta


Dick Cheney har fått ett nytt hjärta, ja fått och fått, det är någon som har donerat det till honom. Med tanke på hans historia som tortyrförespråkare och superhök så har folk i USA reagerat, och inte bara där. Läser man kommentarerna i Aftonbladet så ser man att hans fanclub i Sverige tycks ha upplösts.

AB: ”Sitt nya hjärta, en gåva från en anonym donator, fick Cheney vänta på i nästan två år.

”Även om förre vicepresidenten och hans familj inte känner till identiteten på donatorn, kommer de att vara evigt tacksamma för den här livräddande gåvan”, skrev hans taleskvinna i ett skriftligt yttrande.

Strax efter att nyheten om operationen hade meddelats tog den framstående kardiolog, Eric Topol vid Scripps Health i Kalifornien, upp frågan om någon så gammal verkligen borde få ett nytt hjärta.

”Etikerna kommer in i det här fallet”, skrev han på Twitter.”

Att han får ett ”nytt” hjärta vid 71 års ålder tycker jag trots allt inte är så konstigt, visst skulle många kardiologer ha prioriterat yngre patienter men det faktum att han har varit en krigshetsare och borde ha ställts inför Haag-tribunalen betyder inte att han inte ska få nödvändig sjukvård.

Sedan är det ju en annan sak att ytterst få amerikaner skulle fått samma vård, att USA på många sätt utmärker sig som ett U-land när det gäller jämlik sjukvård borde inte betyda att han ska nekas ett hjärta. Det man kan undra över är förstås hur det kommer sig att någon ”donerat” sitt hjärta till en man som rätteligen skulle ha ställts till ansvar för folkmord. Det måste ha varit en hjärtlös person, precis som Cheney…

it Andra om: , , , , , ab svd dn svd


2 svar till “Tortyrförespråkaren Dick Cheneys nya hjärta”

  1. Cheney kanske har blivit snäll nu med sitt nya hjärta… Tyvärr är det ju lite sent, så många hundratusentals om inte miljoner människors liv han har på sitt samvete. Nej, han borde nog fått dingla istället!