Murphys Lag och Storvinsten

Finns det absolut ingenting som kan djävlas så har slumpen alltid något nytt i beredskap som ingen kan gardera sig mot. Precis så låter inte Murphys lag, men det är den ungefärliga andemeningen.


AB/Spelbladet:
”Föll ihop dagen efter storvinsten: ”Men han fick uppleva det han ville med vinsten”. Han fick bara njuta av 20-miljonersvinsten i 15 timmar. Sedan förvandlades glädje till tragedi när den kände spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson föll ihop i hemmet – död. – Det går inte att beskriva hur det känns för alla som stod honom nära, säger vännen Lars Uggla.”

Det är givetvis helt klart att en spelare vill vinna en rejäl storvinst, men jag tvivlar på hans väns uttalande. Hade han fått välja mellan 20 miljoner och livet så hade han inte valt pengarna. Att det är tragiskt för familj och vänner är självklart, samtidigt så inbillar jag mig att professionella spelare som han lever ett hårt liv med mycket stress. Men även om man är noga med hälsan så innebär en sådan storvinst en rejäl belastning på kroppens alla system, kanske framförallt för hjärta och blodtryck.

v75, lotto, dajm

Det vet säkerligen alla, men även om det rörde sig om en professionell spelare som vunnit stora vinster förut så är 20 miljoner något i hästväg, om uttrycket tillåts.

i Andra om: , , , , , , , , ab1 ex dn svd t

[tags]Spel, V75, Anders Jonasson, Dajmen, Hälsa, Blodtryck, Hjärta, Drömvinsten, Storvinsten[/tags]

  4 comments for “Murphys Lag och Storvinsten

 1. Micke F
  10 augusti, 2009 at 11:30

  Ja nog kan man snacka om Murphy alltid! Jag var en noslängd från sju rätt med ett spelgäng på jobbet för ett par år sedan, trots att utdelningen bara skulle ha blivit 40-50 lakan så höll jag på att få en infarkt på kuppen, ändå var vi åtta som delade på vinsten som istället blev en femhundring. Det är tragiskt, skulle man vinna en större summa så vore det väl lika bra att sätta sig i en bulle direkt och åka till akuten. Det vore nog det säkraste. Men det är tragiskt att det ska gå så här, man undrar ju lite om det inte sker oftare än vad vi känner till?

  • 10 augusti, 2009 at 11:40

   Micke: man undrar ju lite om det inte sker oftare än vad vi känner till?

   Ja det är nog inte helt ovanligt i alla fall…

 2. Pingback: Charlie
 3. 10 augusti, 2009 at 12:18

  Makalös historia det där.

Comments are closed.