Den förbannade Sommaren

Tyck gärna att jag är otroligt korkad, men jag hatar värmen sedan ett antal år tillbaka, jag tål den definitivt inte. Idag på förmiddagen var jag nere i Nynäshamn (bilden) en sväng. Där var det skönt eftersom det fläktade, så trots att det säkerligen var 24-25° så kändes det helt ok. Men att lägga mig och pressa skulle jag aldrig klara, och jag behöver knappast heller eftersom jag blir mycket brun snabbt.

Orsaken till att jag ogillar värmen kan man finna om man klickar på kategorin ”hjärtat”. Jag har skrivit om det ett antal gånger och den här veckan kommer att bli jobbig har jag förstått. Nu efter att jag kom hem så har jag fyllt badkaret och temperaturen i vattnet ligger nu runt 18-19° vilket är tämligen lagom. Fördelen är att jag inte kliver upp i starkt solsken vilket betyder att jag behåller kroppen sval ytterligare någon halvtimme.

Nu får vi väl se om tidningar och väderprofeter får rätt, varmt hela veckan står det nämligen. Möjligen kan jag sträcka mig till att hoppas på det för andras skull, för er som inte har något trassel med kroppens inbyggda rörsystem. Metrologen säger i Aftonbladet att det blir över trettio grader imorgon, blir det inte så kommer ”årsbästa” att sättas i helgen.

i , , , , , , , , , , , , t ab ex

  7 comments for “Den förbannade Sommaren

 1. Christer W
  28 juni, 2010 at 12:55

  Och i vintras klagade du på kylan, hur ska du ha det, akta dig så inte folk tror att du är en gammal grinig gubbe ;)

  • 28 juni, 2010 at 12:59

   Men jag ÄR ju en gammal grinig GUBBE !?

   Men att jag ogillar värmen beror på annat än att grinighet… :-I

 2. Jang
  28 juni, 2010 at 15:01

  Har du funderat på att skaffa lufttkonditionering i sovrummet? Det underlättar en hel del för pumpen om kroppen är sval åtminstone nattetid, inbillar jag mig iallafall.

  Ha en trevlig sommar, även om du är vänsterpartist!

  mvh /jang

  • 28 juni, 2010 at 16:19

   Tack detsamma. även om du inte röstar på V… :-P Jo, jag har klurat på det, men det är inte nätterna som är jobbiga.

   • Christer W
    28 juni, 2010 at 17:46

    Du, den är användbar på dagen också, eller kör du med nattaxa.
    Jag har en som sänker temperaturen i hela huset om jag vill det. Bara en timmes svalka har stor effekt på hur man mår. Det största misstaget de flesta gör är de sätter apparaten på för kallt och blir förkylda, det räcker ofta med 2 – 3 graders skillnad för att inomhuskomforten ska bli dräglig.

    • jang
     29 juni, 2010 at 12:16

     Att vila, även kortare perioder, skonar kroppen (tror jag – är inte läkare!). Om inte annat kan det vara skönt att ha en tillflyktsort där pumpen slipper gå för högvarv.

     Jag (som är fullt frisk) var i Quatar för några år sen. Drygt 45 grader varmt. Bara att gå från taxin till hotellets entré bärandes på en lätt resväska fick hjärtat att gå igång på högvarv. Jag har aldrig någonsin känt hjärtat på det viset, vare sig förr eller senare. Att komma in i hotellets luftkonditionerade miljö gjorde att kroppen lugnade sig omedelbart.

     Hur som helst – sköt om dig!

     mvh /Jang

 3. Kenta
  28 juni, 2010 at 16:45

  Hej! Jinge har då fått reklamblad från ONOFF shop.onoff.com/ProductSheet.aspx?prd=1386765
  Funderar starkt på inhandla en sådan, tål inte värmen inomhus, bor högst upp där solen ligger på från 13:00-tills den går ned, fast jag funderar oxå på flytt, men trivs bra där jag bor så dra mig lite, just för det. Sköt om dig i värmen.

  Mvh-Kenta

Comments are closed.