Zlatan får väl lära sig att mima?


Jag brukar ibland undra om det finns något landslag i hela världen som inte skulle ta ut Zlatan Ibrahimovic om de haft tillgång till honom. Jag tror att han idag är en av världens tre-fyra bästa toppforwards, något som tydligen kamraterna är beredda att skriva under på.

AB: ”Efter att ha följt det svenska landslaget i en dryg vecka inför EM är det bara att konstatera att Zlatan Ibrahimovic visar superform under träning och i match. Något lagkamraterna kan intyga. I måndags lurades Pontus Wernbloom av en blixtsnabb överstegsfint:

– (skratt) Det gick undan där. Jag läste Zlatan sönder och samman, sedan flög han i väg åt andra hållet. Då satt mina fötter fastkilade i gräset.

Du löpte inte ens efter honom?

– Ja men skojar du eller? Det var bara att gratulera. I klubblaget hade jag kanske gjort en jätteeftersläng och tagit det gula men på träning går inte det. Han är bra nu, det är jobbigt när han gör sådant.”

Det ser onekligen bra ut, men samtidigt räcker det inte med en spelare för att ta medalj i EM. Jag räknar inte med att Sverige ska gå till slutspel, gör de trots allt det så är det mycket bra. Men som sagt, jag tror inte på det. Dessutom går det just nu en massa historier om motståndarlagen i gruppen, än den ena och än den andra uppges vara skadad och lagen presenterar mediokra resultat i sina träningsmatcher, det ska vi definitivt inte tolka som att landslaget kommer gå vidare.

Tror vi det så kommer vi bara bli besvikna, bättre är i så fall att ha lågt ställda förväntningar och bli överraskade. För visst finns de kvalitéer som kan leda till medalj, men då ska laget också ha en gnutta medvind och en del tur. En annan sak är att man aldrig ska låta sina förväntningar styras av sportjournalister. Deras arbete är att skriva spektakulära artiklar och trissa upp intresset, och därmed skapa en massa falska förhoppningar. Men visst, det ser ut som om vi har ett bra gäng i år, dessutom så verkar det som om Zlatan fyller platsen som lagkapten. Nu har han bara en sak kvar att lära sig, det är hur man mimar till Du gamla du fria…

it Andra om: , , , , ab12345 gp1 dn123456 svd123456


Ett svar till “Zlatan får väl lära sig att mima?”

  1. […] och vad intresserar sig alla fotbollsfantaster för idag? Jo, inte är det om Zlatan har lärt sig texten än, och inte heller om andra klubbar är beredda att betala mång- miljonbelopp för hans […]