Waterfront, arkitekter på LSD?
Ibland brukar jag undra över de arkitekter som varit med och utformat Stockholm Waterfront. Mina undringar går ut på om själva skapelsen är ett rop på hjälp, för vad kan det annars vara som får folk att placera ett taggigt monster, flankerat med en byggnad vars siluett är betydligt högre än Stadshuset alldeles nära?

Jag vet inte, men jag tror att majoriteten av stadens innevånare anser att monstret ifråga misspryder staden, dessutom är det ett felsteg av stora mått att placera ett så högt hus som Waterfronts kontorshus nära den kanske största av Stockholms symboler. Och varför valde man att låta själva konferensdelen se ut som om den just exploderade?

Kan det möjligen vara Göteborgare som nästlat sig in på arkitektfirman, människor som bär på ett gammalt ingrott hat till huvudstaden för dess skönhet? Eller är det ett gäng anarkister som utbildat sig till arkitekter? Vem vet, det kanske är just det som demonstreras, ett anarkistiskt konstverk? Ett slags happening där själva meningen är att stadens befolkning ska se det som sig egen uppgift att riva eländet, ett sätt att fullborda konstverket?

it Andra om: , , , , , , , dn svd ex ab


10 svar till “Waterfront, arkitekter på LSD?”

 1. Snart sätter väl klottrarna igång att tagga de där kåkarna nattetid. Allt annat skulle förvåna!

 2. Bwahaha, äntligen blir den Skånska erövringsplanen verklighet!

  Nej men ärligt talat vad fan är det för fel på folk? Det där är ju så hemskt fult.

 3. Arkitekterna och de ansvariga politikern borde naturligtvis svartlistas efter en sådan här tabbe. Sedan bör alla inblandade ta konsekvensen av misslyckandet och hyvla av ett par våningar på kåken. Dessutom tona ner det infantila tokspretet mot Riddarfjärden.

  Vilka politiker är det egentligen som har orsakat förödelsen? Stackars oss om samma mänskor är inblandade i Slussen-bygget.

 4. Det där fyrkantiga kontorshuset var då verkligen fantasilöst värre! Verkligen fult! (Sååå 1950/60-tal..!!)

 5. Hej!
  Såg tidigare ditt inlägg om Fogelström och ville passa på att tipsa om Fogelströmmånaden på stadsbiblioteket vid Odenplan i höst. 10 nvo-11 dec. Massor av program – förläsningar, stadsvandringar, musik, teater och sång samt fotoutställning:)
  Och Strindbergsmånad under hela oktober med massor av evenemang. Allt fri entré även stadsvandringarna.
  MVH Susi

 6. Jag tycker byggnaden bakom är mycket tristare. Den borde man riva och bygga något häftigt som kompletterar Waterfront-skapelsen.

 7. Det är faktiskt Kokain som får en att skapa på det viset är jag ganska säker på, åratals analys av drogernas inverkan på skapandeprocesser i konst, kultur och musik säger mig att kokain ger liknande resultat. :)

 8. Arkitektur på LSD? Verkar vara modernismens signum. Skönt att man inte är så liberal då.