Waterfront, arkitekter på LSD?Ibland brukar jag undra över de arkitekter som varit med och utformat Stockholm Waterfront. Mina undringar går ut på om själva skapelsen är ett rop på hjälp, för vad kan det annars vara som får folk att placera ett taggigt monster, flankerat med en byggnad vars siluett är betydligt högre än Stadshuset alldeles nära?

Jag vet inte, men jag tror att majoriteten av stadens innevånare anser att monstret ifråga misspryder staden, dessutom är det ett felsteg av stora mått att placera ett så högt hus som Waterfronts kontorshus nära den kanske största av Stockholms symboler. Och varför valde man att låta själva konferensdelen se ut som om den just exploderade?

Kan det möjligen vara Göteborgare som nästlat sig in på arkitektfirman, människor som bär på ett gammalt ingrott hat till huvudstaden för dess skönhet? Eller är det ett gäng anarkister som utbildat sig till arkitekter? Vem vet, det kanske är just det som demonstreras, ett anarkistiskt konstverk? Ett slags happening där själva meningen är att stadens befolkning ska se det som sig egen uppgift att riva eländet, ett sätt att fullborda konstverket?

it Andra om: , , , , , , , dn svd ex ab

  10 comments for “Waterfront, arkitekter på LSD?

Comments are closed.