Vasaparken, Dagens bilder


Jag var i Vasaparken och lyssnade på en valdebatt mellan Bertil Ohlin och Tage Erlander 1956, samma år som jag fyllde tio år. Jag tror att det var min andra valdebatt i Vasaparken men det var så länge sedan att jag kanske blandar ihop debatterna. Jag minns att jag i alla fall hört en debatt mellan Erlander och Gunnar Hedlund i parken, och jag kom att tänka på det när jag passerade idag.Jag har för mig att man hade byggt upp en liten talartribun på fotbolls-
planernas bortre kortsida i den här bilden från idag, en bit upp i backen mot berget. Jag har också för mig att man hade någon slags högtalaranläggning, men som sagt, det var ett antal år sedan nu. Det kanske kan tyckas underligt att parvlar på 8-9 år lyssnar på politikers tal, men det är inte så underligt som det kan låta. Vi grabbar hölls normalt i tre parker, Observatorie-
lunden, Tegnérlunden och Vasaparken då vi inte var uppe i Lill-jansskogen.

Jag har ett starkt minne av att de vuxna tyckte att dessa tal var väldigt allvarliga, att de talade om något viktigt. Det märktes om inte annat på det faktum att nästan alla män bar slips. Underligt nog så lyssnade vi på debatterandet även om vi kanske inte fick ut så mycket av det. Jag minns också att jag var där en vinter och lyssnade på en debatt, på vintern var nämligen fotbollsplanen spolad. (forts nedan..)

Idag upptäckte jag också ett hus som jag aldrig hade sett förut, det kallas Folkhem och tycks vara precis nybyggt. Det innehåller ett café eller en restaurant och ett litet konstmuseum. Det ser ut att innehålla även kontor eller bostäder, men jag vet inte. Jag minns dock att jag sett något TV-program med en excentrisk miljonär, men jag vet inte om det är han som är upphov till byggnaden.

Avdelning värdelöst vetande, Stockholmiana och Dagens bild, synd att jag inte hade kamera på den tiden.

it Andra om: , , , , , , , ,


Ett svar till “Vasaparken, Dagens bilder”

  1. Fick nöja mig med att studera medpassagerarna på spårvagnen…. jag skulle haft kameran med idag…..perfekt väder mm. Kameran hos frugan på värmdö.

    Ingen ide att gråta över spilld mjölk,man hör fragment av konversationer,man ser en del extremt vackra damer och en del mindre vackra..plumpa. Hur många dingeldongelgrejer kan man ha? Skall man fråga…vad har du i F*ttan?

    Ja ja, en skön dag med bullar på Cafe du Nord även kallad Köttbullekafet. En institition.