Världens bästa pressfotografer

Jag har tipsat om denna hemsida förut, och jag gör det nu igen. Det är den amerikanska The Boston Globe som har en bildbilaga som också finns på nätet, en sida som har lyckats bli en av mina absoluta favoriter bland media.

Man har ett antal mycket duktiga bildredaktörer som väljer ut de bästa pressbilderna från aktuella nyhetshändelser, sedan visar man upp dessa på nätet. Det rör sig dessutom om bilder som enbart i undantagsfall hittar vägen till svenska tidningar vilket bland annat får till effekt att saker du redan läst får en helt ny dimension, och ofta nog en annorlunda sådan.

Att skildra en nyhetshändelse på bild är inte alltid så lätt. Den som inbillar sig att det bara handlar om att titta i kamerans sökare och trycka på avtryckaren har fått allt om bakfoten. Normalt ges det inte speciellt mycket utrymme i tryckta tidningar för att visa bildkonst, därför är det mycket värdefullt att det finns tidningar som lägger ner betydande resurser på att göra just det.

Se t.ex. på bilderna från Tour de France. Visst finns där en och annan dussinbild, men det finns också ett antal bilder av världsklass. Vad bilderna ger för budskap är upp till betraktaren att avgöra, och antingen förstärker de din uppfattning om denna tävling, eller så ger de en annorlunda bild än den du redan hade. Så är det med samtliga ämnen som The Boston Globe visar upp.

Pressfoto

Gör dig själv en tjänst. Klicka på länken och lägg den sedan bland dina favoriter om du inte har en halvtimme just för ögonblicket. Har du den tiden nu så har du fått en ny favoritsida att rekommendera till familj/vänner/kollegor.

Det handlar om pressfoto i världsklass.

i Andra om: , , , , , , , , The Boston Globe t

[tags]Pressfoto, The Boston Globe, Pressbild, Foto, Fotografering, Dagens Bild, Dokumentär, Journalistik, Politik[/tags]

  2 comments for “Världens bästa pressfotografer

  1. nisse
    25 juli, 2009 at 14:39

    Verkligen suveräna bilder! Tack för tipset!

  2. Lars
    27 juli, 2009 at 14:42

    Tackar, väldigt intressant! En av mina favoriter från nu.

Comments are closed.