Våren på Södertörn


Idag har jag varit på en liten utflykt i det varma vädret, ja och det var faktisk varmt. För första gången i år var jag tvungen att ta av mig jackan och kavla upp skjortärmarna. Det blev en hel del bilder också, men här tänker jag bara visa två stycken nu. Det kommer fler längre fram.

Sädesärlan kommer direkt från Nordafrika eller Mellan-
östern någonstans. Det syntes på den att den gillade lugnet på landet i Sverige, här är en sparvhök den värsta faran, men vad en liten pippi kan råka ut för i Libyen törs jag inte ens tänka på.

Det mest intressanta var annars en tämligen ljusskygg f.d. generaldirektör som inte ville att jag skulle fotografera hans och hustruns ståndsmässiga bostad. Han har varit inblandad i en hel del intressanta projekt, bland annat JAS Gripen. Både han och hustrun verkar sympatiska men måna om sin integritet. Bilden på godset tänker jag lägga upp på Google Earth och sedan spara den som genrebild. Är man, som han själv, aktiv i riskkapitalbranschen så kommer den säkert till användning förr eller senare.

Det gula huset har August Strindberg bott i något eller några år, dessutom är Ivar LO Johansson född och uppväxt i den absoluta närheten. Men godsets namn sparar jag tills vidare, jag tror ändå inte att speciellt många kan lista ut det. Men varmt var det, jag hade med mig en halvliter vatten och det gick åt tämligen snabbt. Och om meteorologerna har rätt så ska det bli varmare än vad det har varit idag om något dygn eller två. Frågan är hur man gör med Ozonskiktet. Det låter som att det ska vara rätt ohälsosamt att vara ute i solskenet..

it Tags: , , , , , , , , , ab ex dn svd gp


4 svar till “Våren på Södertörn”

  1. Var det inte på Kymmendö Strindberg bodde, men där kan väl inte finnas något gods?

  2. kanske är det Hammersta, I den västra flygeln bodde August Strindberg under sin tid som informator för familjen Trotz tre busiga söner på 1860-talet och i en sedan länge försvunnen statarlänga bodde som barn Ivar Lo Johansson.

    • Kanske, men i.s.f. tror jag mer på Västbanken eller Gaza. Den har tillräckligt stor hjärna för att bojkotta Israel…