Sugen på Bulgarien? (Dagens bild)


Jag har aldrig varit i Bulgarien och vet för lite om landet för att längta, men resebyrån på Kungs-
gatan i Stockholm ville fresta huvudstadens innevånare med en resa och satte ut en inbjudande skylt i fönstret

Och visst nappade det, så här såg det ut klockan 03.45 en sommarnatt för ett antal år sedan. Problemet var förstås att resebyrån var stängd, men problem är förstås till för att lösas.

Man får väl tro att den resesugna fick tag på sin broschyr, men frågan är väl snarast om det gick att ordna biljetten på samma radikala sätt, jag vet inte men jag tvivlar.

(Själv börjar jag undra över om det bara är att vräka ner plastkasse efter plastkasse med gamla bilder i sopnedkastet, vi har nämligen en papperscontainer ute vid parkeringsplatserna.)

Kanske skulle vi undersöka möjligheterna att få igång ett politikerutbyte med Bulgarien, vi skickar dit tre politiker på ett års praktiktjänstgöring och får tre bulgarer i utbyte. Själv skulle jag välja Reinfeldt, Borg och Bildt, och slår det väl ut så skulle vi kanske börja med ett journalistutbyte också. Men innevånarna i Bulgarien kanske skulle bli sura, vad vet jag…

it Andra om: , , , , ,


6 svar till “Sugen på Bulgarien? (Dagens bild)”

  1. Ja varför inte? Bulgarien,Rumänien tror jag är intressanta länder,som Iran, men bara om man håller sig utanför ”Gated Communities” eller ”All Inclusive”.

    Jag solar inte.

  2. Att skicka ned moderatpolitiker till Bulgarien är farligt! De har en historia av valfusk som är så kreativ att det skulle ge propagandaministeriet onödiga idéer även om valen är mer korrekta idag än förr. För allt i världen, skicka inte propagandaministeriet!

  3. Har tillbringat en kväll och en natt i Sofia, Bulgarien för kanske 15 år sedan. Mellanlandning och övernattning. Efter ett antal köer på den otroligt skitiga flygplatsen, där vi hittade en servering med öl, sprit och ingen mat, kanske 6 bord och 7 stolar, som de flesta andra satt vi på golvet, bussades vi till ett hotell. Vi fann ett utkylt rum med ett vädringsfönster som inte riktigt gick att stänga. Vid vårt försök att duscha lossnade hela kranhelvetet från väggen (låter som Gökboet men faktiskt sant)
    Väckning i svinottan och strängt ransonerad frukost. Någon medresenär smög iväg och knyckte en extra brödbit som hanterades diskret under bordet, medan personalen gick runt och spanade efter brödtjuven.
    Bussning till flygålatsen, x antal passkontrolle m. m. och flera timmar väntan innan vi kunde resa vidare.