Stockholms-Eken är övergiven – Dagens bild


I förrgår när jag var ute på min dagliga promenad så gick jag från Karlaplan, via Tysta gatan för att passera Sveriges Radio och senare gå Strandvägen bort mot Centralen. Då tog jag bilden under denna text och alla ser givetvis hur det är ställt idag.

Eken tycks vara helt övergiven, ingen människa syntes till under den kvart jag stod och betraktade det halvruttna trädet, synd att inte staden passade på att såga ner eländet. Istället har man satt upp betonghinder för att flytta trafiken så att ingen bilist ska få delar av trädet i huvudet. Men min uppfattning är att det ska sågas ner med det snaraste.

Att ett antal gamla damer vill att den ska få stå kvar, och att de glatt ställer upp och demonstrerar mot saken visar hur långt den borgerliga regeringen har lyckats. Att knalla ner till Rosenbad och demonstrera mot nedskärningar i sjukförsäkringar, a-kassan och pensionerna gör de inte, och när Occupy Stockholm väljer att demonstrera så gömmer de sig på Brunkebergstorg för att ingen ska se dem. För oss som var med och demonstrerade på 70-talet så är det en absurd utveckling. Idag kan Stockholm dra ihop maximalt tio demonstranter, på 70-talet gick många demonstrationer med betydligt över 10 000 deltagare…

it Andra om: , , , , ,


10 svar till “Stockholms-Eken är övergiven – Dagens bild”

  • Men vad säger du, har de sågat ned almarna? Nu någon av de senaste dagarna? Illa i så fall.

   Vi slapp en makalös blaffa till t-baneuppgång där och fick istället två funktionella uppgångar på vettiga platser. Dessutom såg vi ett fantastiskt engagemang för en gemensam sak, något som vi knappeligen ser röken av idag. De som inte är helt historielösa kan åtminstone drömma sig tillbaka till tiden när någon brydde sig om våra gemensamma angelägenheter och inte bara försökte roffa åt sig så mycket som möjligt för egen del.

   I övrigt är det verkligen synd om dem, alltså i huvudsak de som är omkring 40 år och yngre idag, som inte har fått möjlighet att vara med i sådana sammanhang och uppleva känslan i vad man kan åstadkomma tillsammans, om man verkligen försöker.

    • Tja, alla är inte avverkade. Alla var väl inte sjuka, eller varför man nu sågade ned ett par. Men är inte den typen av demonstrationer konservativa.

    • Låter tryggt, men bäst att gå förbi och kolla så de inte tagits bort alldeles nyligen då…

 1. Några demonstrationer i samband med Palestina de senaste åren har varit väldigt stora och i klass med vad vi såg på sjuttiotalet. Andra – exempelvis mot kriget i Afghanistan – har varit ömkligt små.

   • På den tiden så gjorde kanske inte media sitt yttersta för att skrämma bort allmänheten från demonstrationerna.

  • Nja, vad jag kan se så är ju betongklumparna kvar, alltså myndigheternas demonstration mot människorna. Får vi inte vår vilja igenom bums så ska vi nog se till att det blir krångligt får alla att ta sig fram…

   Har just i annat sammanhang sett ett antal träd som bedömdes hels slut sågas ned. Det visade sig att bedömningen kanske inte var riktig korrekt och att ett flertal av dem togs ned i onödan. Så jag undrar jag om eken verkligen är så dålig som påstås eller om det är kontaktlidningen till spårvagnen som behöver plats?!