Snart är det – Vinter (Dagens bild)


Jag läser i Dagens Nyheter att orkanen Irene kan komma att ställa till det för alla som kommer i vägen för den. Nu är den uppgraderad till en tvåa på orkanskalan, men man tror att den ska växa upp till en trea relativt snabbt.

DN: ”Orkanen Irene har graderas upp till en tvåa i styrka på den femgradiga skalan och spås kunna växa ytterligare när den når USA till helgen…

…Till helgen väntas orkanen nå USA. Och till dess beräknas också orkanen ha ökat i styrka. Enligt prognosen beräknas Irene kunna komma upp i en trea på den femgradiga skalan och slå mot Florida, Virginia samt Nord- och Syd-Karolina.”

Vi ovädersfantaster vill ju att det ska vara så bedrövligt väder som möjligt, helst utan skadade eller dödade människor. Men hus får gärna rasa men helst McDonalds-ställen likaså. Här i Haninge så har det varit rätt ordentligt höstlikt de senaste dagarna, och så lär det förbli. De två senaste vintrarna var inga undantag för vintrar, det är nog så vi kan förvänta oss att alla vintrar är framöver i den kommande klimatför-
ändringen.

För övrigt så är ryggsäcken packad. Nästa seriösa storm-
varning åker jag ut till Huvudskär eller Landsort och – tältar där, men det ska inte vara storm i kombination med regn, så vi får väl se när det blir av. Bilden här är tagen 50-60 meter från min port.

it Andra om: , , , , , , dn svd sr


6 svar till “Snart är det – Vinter (Dagens bild)”

  1. Vete fasen om jag skulle ha lust att tälta där? De har en massa småknepiga djur i den staten kan jag tycka… :-I