Sänd upp bilder till Google Earth!

De som besöker denna blogg har snabbt kunnat lista ut att jag tycker att det är rätt så kul att visa kort från de ställen jag har besökt, ibland till och med en eller annan ”bild”.

En sak som jag också ägnar mig åt ibland är att lägga ut bilder på Google Earth, jag och några miljoner andra människor. Det handlar en hel del om turist-
bilder, och många lägger dess-
utom upp bilder som visar orten där de bor, eller lustiga hus som de fått syn på, ja praktisk taget vad som helst. En extra rolig sak är att varje enskild bild har ett räkneverk, det betyder att man kontinuerligt kan följa vilka bilder det är som drar till sig intresse, och det visar också statistik på hur många gånger om dagen en bild visas.

En lustighet med detta är att det inte alltid är de bilder som man förväntar sig som blir de mest populära. Svårast har egentligen bilder från populära turistfällor som på bilden, skickar man upp en bild där det inte redan finns fullt av bilder så kommer fler att kika på den, det är i alla fall min erfarenhet än så länge.

Man skickar upp bilderna via Panoramio.com och inom en vecka så kan man se om de godkänner bilden för Google Earth. Sedan kan det ta ytterligare några veckor innan bilden faktiskt syns, och kollar man inte själv på satellitbilderna så märker man det först när antalet bildvisningar ökar. De bilder jag har sänt upp kan man se om man klickar här.

it , , , , , , , , , ,

  10 comments for “Sänd upp bilder till Google Earth!

 1. stigman
  16 oktober, 2010 at 19:30

  när jag tittade på min adress på grevgatan 24 i nynäshamn såg jag att satellitfotot var taget när jag sydde tält

  en annan gatuvy är ju åsögatan 176 andra våningen…

  storebror ser dig…

  • 16 oktober, 2010 at 19:54

   Vad är det på Åsögatan?

   • stigman
    17 oktober, 2010 at 18:19

    sök på eniro
    en grabb som dragit ner brallorna…

 2. 16 oktober, 2010 at 20:06

  Jag tycker som du att det är kul bed bilderna som man kan lägga på Googlekartan. Själv har jag lagt upp några dussin bilder och ett par av dem från lite ovanligare platser haft flera tusen besökare.

  Du kan se dem här:
  http://www.panoramio.com/user/1920256?comment_page=1&photo_page=1
  och
  http://www.panoramio.com/user/1127818?with_photo_id=7389365

Comments are closed.