Piratfartyg i Stockholm? Dagens bild


Gothenburg

I morse for jag in till centrum i ett ärende och såg för första gången Ostindienfararen som är på besök. Själv tycker jag mer att det ser ut som ett piratfartyg från någon film, jag tänkte direkt på Israels senaste insatser på sjöröveriets internationella scen, men båten är både otidsenlig och felflaggad för att stämma in på den bilden.

Jag var också ombord en sväng för att se om där fanns något att fotografera, och det enda var den utklädda skepparen på bilden, annars är det uppenbarligen meningen att hon ska ligga vid Skeppsholmen under prinsessbröllopet för att låta sig beses av turister. Turister fanns det annars gott om ombord, och värre blir det väl ju närmare helgen vi kommer.

Jag tittade in i teknikrummet, men där ser det förstås ut ungefär som i ett modernt fartyg, möjligen med skillnaden att det är fönsterlöst. Hon ligger akter om af Chapman om nu någon händelsevis vill besöka fartyget.

Ursprungsfartyget gick visst på grund 1745 och sjönk någon-
stans vid Göteborg, hon var då lastad med Te.

Någon har föreslagit att vi ska sända Götheborg till Gaza efter att hon fått sin propelleraxel reparerad i Stockholm, en mycket bra idé, den röstar jag för.

i , , , , , , , , ab ex svd12 dn1234 t


2 svar till “Piratfartyg i Stockholm? Dagens bild”

 1. Vacker bild på skeppet Jinge.
  Anmäler mig frivilligt att följa med fartyget till Gaza. Då med tagandes ett par flaskor rom, en huggare, två flintlåspistoler och en lätt begagnad papegoja, som jag lärt säga ”Leve det Palestinska folket i Gaza, häv blockaden.”

  ”Femton gastar på en död mans kista
  Hej och hå å´ en flaska med rom!
  Drick ty hin håle har sörjt för det sista
  Hej och hå å´ en flaska med rom!”