Occupy Stockholm finns inte!

Idag var jag ute på jakt efter tussilago, men inte heller idag hittade jag någon. Men jag och mitt sällskap hittade faktiskt en bunt snödroppar och 3-4 vintergäck, men ni får klara er utan bilder eftersom vi samtidigt passerade Rålambshovs-
parken.

Och det är från det sidospåret som rubriken kommer, vi gick nämligen förbi det tält som står i Rålis, ett tält som varit utan ockupanter alla fyra gånger som under-
tecknad har passerat den senaste veckan. Idag frågade vi ett äldre par med ett par stora hundar om de brukade rasta sina djur där, och det gjorde de ett par gånger varje dag svarade de. De hade aldrig sett någon vid tältet berättade de, men trots allt så hade det kommit upp ytterligare någon banderoll sedan jag gick förbi i torsdags.

När jag skrev om dem för ett tag sedan, då de fortfarande hade tält på Brunkebergstorg, tält som de aldrig var i, så fick jag ett mejl från en person som sade sig representera Occupy Stockholm. Han frågade mig om jag var en trollkarl likt någon person i Tolkiens böcker. Han skrev samma sak i en kommentar, men den gjorde ett så pårökt intryck att jag inte släppte fram den. Mycket kan man säga, men ingenting kan man veta om det gäng som påstår att de driver en lokal variant av occupyrörelsen. Jag påstår att de inte finns i verkligheten..

En rolig sak från Rålambshovsparken idag var att några personer roade sig med att slänga brödbitar till fåglarna, bitar som fåglarna fångade i luften. Jag ska göra samma sak själv om ett par dagar om det blir varmt nog, det går säkert att få spektakulära fågelbilder om man ägnar lite energi åt saken. Fåglarna har i alla fall den påtagliga fördelen av att finnas, något som syns här till vänster.

it Andra om: , , , , , svt ab1 dn12 svd1 gp

  6 comments for “Occupy Stockholm finns inte!

 1. 11 mars, 2012 at 14:21

  Det väsentliga i det här inlägget: notera att den högra skrattmåsen har sommardräkt (brunt på skallen). Den vänstra vinterdräkt (bara en liten mörk fläck bakom örat). Innebär förmodligen att den vänstra varit här hela vintern medan den högra just kommit söderifrån där man behåller ”huvan” året runt.

  • 11 mars, 2012 at 14:35

   Jag tror att de flesta ”stockholmarna” saknar stora delar av ”huvudbonanden”. Mao nykomlingar.. Ska kolla på de andra bilderna..

 2. KalleB
  11 mars, 2012 at 15:13

  Man kan okkupaja vad man vill.

  Men utan organisation blir det bara..paj!

  Om man nu skulle vilja och det skulle man ,så krävs att ”gemene man” ie du och jag blir förbannade!

  Men tyvärr är det kanske bara du och jag.?

 3. Anders Sjölander
  12 mars, 2012 at 10:06

  Som fantasyälskare OCH socialist spricker jag av nyfikenhet att höra vad det var för märkligheter han klämde ur sig. :)

  • 12 mars, 2012 at 14:08

   Minns inte exakt, det var en massa surr om Tolkien och om jag var en av trollgubbarna i böckerna. Det var allmänt surrigt och verkade i högsta grad pårökt..

 4. Pelle
  18 mars, 2012 at 02:39

  Nej det finns inget Occupy Stockholm. Jag går förbi platsen varje arbetsdag vid 10-tiden, jag har aldrig sett någon där. Jag fattar inte vilka de lurar, och vad det ska tjäna till?

Comments are closed.