Bättre att skicka en gatumusikant!

Nu drar det ihop sig till Melodifestival igen, fast den här gången har jag bara kollat in ett par av deltäv-
lingarna, och ingen av dessa innehöll någon melodi som jag gillade. Jag såg halva tredje och där fanns det en melodi, men inte så bra att jag kollat den igen på nätet efteråt. Om man nu kan göra det, jag är inte helt säker.


Men spelemannen på bilden
är jag säker på, han spelar saxofon på Sergels Torg lite då och då, i alla fall har jag sett och hört honom förut. Någon särskilt lönsam sysselsättning tvivlar jag på att det är, men när man ska rösta på schlagerfestivalens melodier kostar det minst tre kronor, och jag har alltid undrat var dessa slantar tar vägen. Är det någon sorts extraavgift till Sveriges Television förutom sponsor- och licenspengar? Tänk om var och en som gillade saxofonspelet lade tre kronor i hans hatt?

Telefonslantarna kanske går till SVT-direktörernas utlands-
resor, vad vet jag. Jag känner mig tveksam till om jag verkligen ska ägna någon tid åt tävlingen ikväll. Möjligen bör jag avvakta till publiken redan valt ut den som ska till Oslo. Fast å andra sidan så blev bästa låten förra året bortröstad, snälla snälla, och ser jag inte på programmet så kanske jag missar årets bästa låt. Och nu, just som jag skriver det här, så kommer jag på att jag kan filma också med min kamera. Nästa gång kanske jag ska visa en ljudsatt Dagens Bild?

Uppdatering 21.03 Jag tror aldrig att Sverige någonsin haft så tunna låtar i en final. Givetvis ska de inte åka någon annanstans än rätt ner i papperskorgen. Det var en rent pinsam samling. Det hade säkert varit smartare att skicka saxofonisten på bilden, för visst hade det varit bättre att skicka en gatumusikant? För även om det är en duktig tjej så är låten totalt värdelös.

i Tags: , , , , , , , , , svd1 dn1 ab1234 ex1234 t

  11 comments for “Bättre att skicka en gatumusikant!

 1. Erik Södergren
  13 mars, 2010 at 18:00

  Tung bild!

 2. 13 mars, 2010 at 22:11

  Du missade inget om du gjorde något annat. Jag förstår inte varför jag överhuvud taget tittade på eländet. Men man fascineras över TV’s makt. Avgiften vid röstningen går till Telia för administration så det avstår jag från och låter andra bjuda på.

 3. 13 mars, 2010 at 23:36

  Jag tror det är han som sitter vid Huddinge pendelstation på tidiga morgnar och lirar. Och det är alltid samma låt…

 4. Martin Forsman
  14 mars, 2010 at 00:26

  Låtarna är dåliga därför att det är samma gamla dammiga låtskrivare som står för bidragen varje j-vla år. Det största felet med vår (Sveriges) analys av de senaste årens fiaskon är att vi överskattar ’artistens’ betydelse och underskattar låtens.

  Det är ju faktiskt en meloditävling och inte en personlighets/utseendetävling det handlar om. Ska väl erkänna att jag inte hört någon av årets låtar men det känns som resultatet i ESC är rätt givet.

 5. blingbling
  14 mars, 2010 at 01:18

  Här har du lite kvalitetsmusik att trösta dig med, hela den här konserten var f.ö. outstanding:

 6. Beck
  14 mars, 2010 at 02:59

  Jaså jag gillade vinnarlåten, första gången jag sett en vinnarlåt som jag tyckte var bra. Smaken är som bekant som baken…

 7. Boring
  14 mars, 2010 at 12:35

  hahah shlager thats shit is boring country music,pllllz!

 8. Boring
  14 mars, 2010 at 13:25

  ESC Hits for kids!

  • 14 mars, 2010 at 13:35

   Pratar ni inte svenska i Älta?

 9. palle
  15 mars, 2010 at 14:57

  Gillar bilden, smart utnyttjad vitballans Jinge. Varmare toner lyser på musikanten, medan resten av den kala, folktomma betongtorget domineras av kallare toner tack vare skuggan.

  • 15 mars, 2010 at 15:24

   Tack. Jo jag såg det och hade oxo kunnat förstärka det i bildbehandlingen men valde att låta bli.

Comments are closed.