Kungens gamla trädgård – Dagens bilder


Idag var jag in till den kungliga huvudkommunen för att träffa barn och barnbarn. När vi passerade kungens gamla trädgård så hittade jag två händer som sträckte sig mot skyn. Enligt uppgift från de omkringstående så var det kameratillverkaren Canon som skulle ta en reklambild för någon av deras digitalkameror. Fotografen som skulle ta bilderna använde Nikon D3X till jobbet, inte en Canon. Irak firade något slags jubileum i Kungsträdgården, och precis efter att vi kom ut ur irakiernas tält så kommer den kungliga promenadorkestern knallande. Jag kunde givetvis inte låta bli att ta en bild på dem, det är något slags dragoner påstod några ur publiken, själv vet jag inte. Men ingen kan förneka att promenadorkestern ifråga spelar klämmiga låtar. Att vara trumslagare i det bandet kräver sin man, och de har flera stycken.
Egentligen så gillar jag militärmusik, jag kanske borde ge mig upp till slottet och spela in några av de band som lirar där med jämna mellanrum. I Iraks hörna av Kungsträdgården hade det samlats ett hundratal irakier. Man hade möblerat inne i ett tält där kvinnorna satt på golvet i traditionella kläder. Antagligen en sorts högtidskläder eller något som motsvarar den svenska folkdräkten. Skyltdockorna på bilden är klädda i vackra dräkter med mycket färg, knappast det irakiskor har på sig dagligdags. Hoppas dock att de annonserar ut detta firande nästa höst, jag tror att många skulle uppskatta att både se det och att få smaka på deras traditionella maträtter.

Men som sagt, när ni ser händerna i Canonreklamen framöver, tänk då på att bilderna är tagna med Nikon. Ställ er sedan frågan varför reklamfotografer väljer Nikon.

it Andra om: , , , , , , dn svd ab ex sr


4 svar till “Kungens gamla trädgård – Dagens bilder”

  1. Och jag passerade en massa uppställda bilar av märket Kia Rio på Strandvägen, det var någon slags ny lansering av märket. De försökte få mig att provsitta en, men jag vägrade. Där sprang det också omkring en fotograf och plåtade de nya bilarna med, just det, en Nikon.
    Nikon D3 är ju numera standardkamera för proffs.