Kungar är inte vad de synes vara – Dagens bild


Min dagliga utflykt gick idag till Riddarholmen, närmare bestämt Riddarholmskyrkan. Det var ett par år sedan jag var där, och sist var jag inne i de återstående resterna av Gråmunkeklostret. Just det rum jag var inne i hade muralmålats av Albert Pictor i slutet av 1400-talet, närmare bestämt två-trehundra år efter att det var ett aktivt kloster. Som kuriosa kan nämnas att det är Stockholms äldsta rum, ett rum som ser ut som när det byggdes för omkring åttahundra år sedan.
När man grävde upp Magnus Ladulås så visade det sig att det inte var ladulåset man grävt upp (översta bilden) det var en helt annan potentat, till och med från fel århundrade. Det är väl en effekt av forskning och DNA-analyser, man har till och med kollat en annan benhög, och det var inte den heller. Det skulle vara kul att kontrollera mannen med kaffeflickorna, och tänk vad kul det skulle vara om de sökte på hans gener på genbanken, då kanske det skulle visa sig att det inte är Victoria som är tronarvinge..
Den här bilden är ju intressant på sitt sätt. Det är ju här han ligger, nazisternas stora hjälte. Med tanke på den dyrkan som är kring Karl XII så kan man ju undra om hans skellett verkligen är äkta vara. (högerklickar man på bilden kan man se den i större storlek..)

it Andra om: , , , , , ab1 sr gp dn svd


3 svar till “Kungar är inte vad de synes vara – Dagens bild”

  1. ”Stockholms äldsta spöke är en svartmunk av Benediktinorden vid namn Gideon. Man kan möta honom nattetid i labyrinterna av korridorer, rum och medeltida källarvalv i den gamla rvggnaden på Birger Jarls Torg 5, där Kommerskollegium håller till i dag. Riddarholmen hette förr Gråmun-seholmen och det nuvarande huset på Birger Jarls Torg 5 är byggt på murarna av det gamla gråmunkeklostret. Murar och valv från 1200-talet finns ännu bevarade i källaren och första våningen.”

    http://myling.se/index.php?page=300;print