Hur uppfattas Fredrik Reinfeldt? Dagene satirbild!


Denna ”Dagens Bild” är tecknad av Erik Rune med hemsidan Erik-Rune.com. Som synes så är Erik en vass satirtecknare och jag gissar på tämligen goda grunder att moderatsympatisörer anser att han är alldeles för vass.

Faktum är att Fredrik Reinfeldt och hans regering kallar sig för ”Det ´nya´ arbetarpartiet” eller något i den vägen, och lika mycket faktum är att de som har fått det sämre är sjukskrivna, pensionärer och arbetslösa, A-kassan har praktiskt taget försvunnit och välfärden är på väg att avskaffas eller – privatiseras.

Soppköerna vid Klara kyrka växer för varje dag och de som har fått det bäst är de mångmiljonärer som nu slipper arvsskatt, fastighets-
skatt och förmögenhetsskatt, näst bäst har de högav-
lönade fått det, i många fall har de fått en nettoökning av inkomsten med tusentals kronor.

Sjuka, arbetslösa och pensionärer har fått sänkta inkomsyter plus att de drabbats av att högkostnadsskyddet för medicin har höjts, likaså för läkarvård. För kollektiv-
resorna i Stockholm får man nu betala minst dubbelt så mycket som innan högerregeringen, i vissa fall tredubbelt. Man slopade det fria inträdet på museer och jag inser att läsarna här kan lägga till mycket mycket mer. Så att Reinfeldt tecknas på det här sättet tycker jag passar bra, till och med mycket bra.

Tilläggas kan att Eriks bilder är fria att använda för alla bloggar och hemsidor, ett besök på Eriks hemsida rekommenderas, likaså förtjänar han en länk från bloggar och andra hemsidor..

it Andra om: , , , , , svt1 ab1234 dn1234 svd1234 Läs oxo: annarkia, 1, lasse, frekar, 1, krassman, mikael a, uppstuds, varghjärta, 1


8 svar till “Hur uppfattas Fredrik Reinfeldt? Dagene satirbild!”

  1. Vass? Briljant! Anser att benen Gam-reinfelt plockar i borde vara blågula och ha text på som trygghet, välfärd, solidaritet, sjukvård, skola, äldre omsorg m.m.

  2. Fast arvsskatten var det väl det gamla vanliga arbetarpartiet som avskaffade?

      • I Sverige avskaffades arvsskatten från den 1 januari 2005, men flyttades retroaktivt att gälla från den 17 dec 2004 för att beslutet skulle gälla även dem som drabbades av tsunamin i Indiska oceanen december 2004.
        Detta var under Patron Perssons tid. Fredrik II tillträdde den 6 oktober 2006.