Hans Lindströms Muhammedbild

Det brukar bli ståhej runt Muhammedbilder, därför visar jag nu i repris Hans Lind-
ströms egen variant. Att det blivit ett ständigt återkom-
mande ämne var det knappast någon som kunde ana, men själv tycker jag att Hans Lindströms variant är kul, även om han säkerligen kliver på en och annat tå genom sina satirteckningar.

Men ingen muslim tar anstöt av detta, vilket givetvis inte är meningen heller. Men det är ett kul tidsdokument och värt att ses igen. Jag har fått lov av Hans att visa bilden, även om det nu var nåt år sedan. Första gången jag visade bilden var någon gång 2008, det är samma bild men jag bytte ut texten.

Skillnaden? Ja dels är det något i sammanhanget så unikt som humor, dessutom är det konst i ordets rätta bemärkelse. Det är inte särskilt snällt, men varför i hela friden ska man vara snäll?

Gå till Hans Lindströms hemsida och njut av hans senaste alster!

© Hans Lindström // http://www.bonton.se

i Tags: , , , , , , , , svd dn ab ex t

  10 comments for “Hans Lindströms Muhammedbild

 1. Sniff
  25 maj, 2010 at 18:13

  Muhammed Al-Zubaidi som säljer ankor på torget! ;D Härlig Lindströmhumor!

  Jag skulle vilja veta hur många normala och sekulära muslimer tycker det är ok att skämta om Profeten? Ja på en normal nivå. Det behöver inte gå till homosexuella excesseser och humor under bältet.
  För någonstans så tycker jag att man i media låter enbart det värsta krafterna inom islam komma fram. Det är som om Livets Ord och Jehovas Vittnen skulle stå för vad den kristna delen tycker.

 2. Kurt
  25 maj, 2010 at 19:47

  Just nu så vore det ju mycket aktuellt med en bild på Anderas Carlgren som storviltsjägare som jagar varg och val , när han nu beslutat att Sverige skall stödja kommersiell valjakt.

 3. 25 maj, 2010 at 20:53

  För att den inte ens föreställer profeten, förstås. Gör istället jämförelsen med denna i samma stil MED profeten, och du ser mer eller mindre förtäckta hot från islamisterna: http://www.mg.co.za/article/2010-05-21-uproar-over-mg-prophet-muhammad-cartoon

  • 25 maj, 2010 at 22:07

   Jag tycker att den var rätt kul faktiskt, och inte faan skulle någon av de muslimer som läser denna sida att bli upprörda om jag visade den, så är de kanske inga islamister heller. Men Vilks alster är ju inte ens roligt…

   • moe
    28 maj, 2010 at 18:47

    Det är klart Jinge, allt beror på syftet! Och ”vi” muslimer, sekulära eller ortodoxa (Islamister i folkmun) är inga idioter, vi fattar när en människa vill skratta åt oss (för att förnedra) eller skratta med oss (som en medmänniska). Du hör till det senare exemplet :)

 4. 25 maj, 2010 at 21:14

  Den bästa är dock en bild där man ser en massa turbanklädda skäggiga män som slår i böcker som om de letade efter något i den. En man med ett porträtt av en någon står vid de med ett brett flin.
  Nedan i bild ser man två andra män som pratar med varandra och den ene säger, syftandes på mannen med porträttet i händerna: ”Han säger att han målat av Mohammeds tvillingbror”.

  DET är en mohammedkarikatyr med stil och klass! Underligt nog har ingen islamofob använt den…

 5. Sara G
  26 maj, 2010 at 07:28

  Jag tycker att Lindströms bilder om ankförsäljaren är årets roligaste.
  Och det är sant att NN (jag har lovat mig själv att inte längre nämna hans namn) fullkomligt saknar humor.
  Det är en av anledningarna till att han alltid skjuter över målet – och mest dumhuvuden och mindre eftertänksamma personer reagerar.
  Nu ska NN än en gång till Uppsala och återupprepa sin s.k föreläsning på filosofiska fakulteten.
  Det är som om vissa inte får nog av negativa upplevelser och spänning.
  Dyrt blir det i alla fall för väktarstaten att ännu en gång skaffa fram poliser och vakter för det där rasistiska kräkets
  skull

 6. Allan
  26 maj, 2010 at 08:36

  Vilks är ett pucko, han precis som alla andra Sverigedemokrater!

Comments are closed.