Ge kungafamiljen ett vettigt arbete

Att kronprinsessan Victoria och hennes syskon är utsatta för viss bevakning, inte bara av Säpo utan även från olika paparazzifotografers sida, inser säkert säkerligen de flesta av oss. Möjligen förväntar man sig att en tidning som Aftonbladet inte skulle köpa in dessa bilder för publicering.

AB: ”Här julshoppar Carl Philip tillsammans med Victoria. Med en genomskinlig påse. Sent på eftermiddagen i går, när julruschen var som värst, passade prinsen på att handla och umgås med sin syster. Med en genomskinlig Sonypåse tågade de ut från gallerian vid Stureplan i centrala Stockholm. – Jag gissar att han köpt Sonys bärbara högtalare som man kan ansluta en Iphone eller Ipod till. Det är en av deras senaste och mest populära produkter, säger Aftonbladets teknikexpert Peter Pettersson.”

Paparazzibilder är något som jag själv förknippar med Paris Hilton, Britney Spears och andra s.k. ”kändisar”, och mer med Mellaneuropa och USA. Men visst, skulle jag själv ha med mig en kamera och se kungen med någon mycket lättklädd blondin så skulle jag givetvis försöka ta ett antal bilder, dessutom skulle jag inte ha några problem alls med att sälja dessa till den som betalar mest. Men så är jag också republikan och skulle känna en viss tillfredsställelse av att veta att kungen fick en brödkavle i huvudet när han kom hem till hustrun.

Jag skulle förstås vilja vara på plats då också för att ta ett antal bilder.

Men det kan knappast vara speciellt roligt att smyga omkring som en katt på musjakt, även en fotograf vill väl behålla en bit av sin egen självrespekt och ta bilder som är värda att ses, inte bara på grund av det bilden föreställer? Men det är mycket av det som man kan känna sig undrande inför, Aftonbladet nämner i sin artikel att kungafamiljens vuxna barn inte ens får ta med sig sina partners på familjens

julmiddag. Dessa reliker från Hedenhös dagar borde vi omedelbart ge nya arbetsuppgifter som bättre passar deras förmåga.

De skulle nog klara av att guida turister på de kungsliga slotten, eller vad tror du? it

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]Paparazzi, Kungafamiljen, Kronprinsessan, Republik, Slottsguider, Säpo, Julmiddag, Hedenhös, Kändisar, Aftonbladet, Politik[/tags]

  10 comments for “Ge kungafamiljen ett vettigt arbete

 1. Kurt
  20 december, 2008 at 09:56

  I dessa tider skulle de nog få svårt att få jobb, oavsett hur väl kvalificerad man är.

 2. 20 december, 2008 at 11:11

  De kunde ju köra taxi i Stockholm? Specialisera sig på slottet med omnejd? Man måste ju börja någonstans innan man blir kvalificerad för bättre jobb…

 3. 20 december, 2008 at 12:50

  Kan bara instämma. Det är för mig ofattbart att svenska majoriteten fortfarande vill ha kvar en sån idiotisk och odemokratisk kvarleva. Och mediaredaktionerna, som säljer lösnummer på eländet, gör inte mycket för att vända opinonen.

 4. Arebir
  20 december, 2008 at 13:34

  Silvia ser fortfarande bra ut så hon kan jobba på TV med att läsa upp nyheterna. Skulle vara skönt att få höra någon som bryter på Svenska och som lyckats få ett bra jobb ;)!

 5. Erik
  20 december, 2008 at 14:59

  Du själv har väl en bakgrund i paparazzipublicering?

  • 20 december, 2008 at 15:11

   Du själv har väl en bakgrund i paparazzipublicering?

   Nope, har aldrig ägnat mig åt att smyga på vare sig kändisar eller andra.

 6. Vita Sissa
  20 december, 2008 at 15:20

  xxx

 7. Erik
  20 december, 2008 at 15:23

  Jag krev publicering, inte fotografering.

  ”Möjligen förväntar man sig att en tidning som Aftonbladet inte skulle köpa in dessa bilder för publicering.”

  Men avslöjande paparazzibilder på en kvinnlig amerikansk popstjärna på jinge.se?

  • 20 december, 2008 at 15:27

   Vilka bilder? URL?

   Jag har inte tagit några bilder på ngn popstjärna, visserligen har jag plåtat en massa dylika men inte visat på bloggen. Bilden i AB (som syns) är förstås en sådan bild, men inte heller den har jag tagit.

 8. Charlie
  20 december, 2008 at 15:38

  Det är väl den där ”liberalen” som härjar bu igen Jinge… :-) :-)

Comments are closed.