Färgerna var i alla fall rätt – Dagens bild


Istället för att sitta inne och titta och lyssna på en massa floskler så tog jag en promenad, en promenad som blev väsentligt kortare än vad jag hade tänkt från början. Jag hade nämligen tagit med mig den lilla termosen fylld med nybryggt kaffe och ett par limpmackor med falukorv.
Det jag inte hade förstått var hur kallt det var ute, det visade sig när jag kom in och tittade på termometern som visar temperaturen i skuggan, plus fyra grader stod den på. Den högra bilden visar också att det finns rejält med frost kvar på marken, och den övre bilden var den som fick ge namn åt denna postning.

Jag är tyvärr övertygad om att vi snart kommer ha rejält med snö här i Haninge, garanterat innan oktober månad är över. Min avsikt med promenaden var att knalla in en bit i det som kallas Hanveden, den lilla skog som jag har visat bilder från tidigare. För tre veckor sedan så visade jag hur det kan se ut i Hanveden i dess sträckning till Jordbro-
gravfältet, det ställe man använde för att gräva ner dåtidens Jordbrobor. Nu var det i och för sig på järn- och bronsålder, men diverse gravlämningar finns kvar i riklig mängd. Jag kallade bilderna – Bara för sin skönhets skull.

Själv har jag träffat på turister från England och Mellaneuropa på gravfältet, men det verkar inte som om speciellt många jordbrobor själva tillbringar söndagarna där med ungar och kaffekorg. Det kan bero på att kommunen inte sköter om gravfältet, och rensar det från sly och liknande. Det borde man kunna klara av med tanke på ungdomsarbetslösheten. Ett bra tillfälle för ett gäng ungdomar att skaffa sig inkomst några månader sommartid kan man tycka.

Vid nästa höstpromenad ska jag ta på mig tröja, och mössa och vantar..

it Andra om: , , , , , , ,


4 svar till “Färgerna var i alla fall rätt – Dagens bild”

 1. Ja det var fina färger, och bilden på träden är också fin. Frostbilden gillar jag nog mest, den har färger den med, men lite mer dämpade. Du borde visa en bild om dagen tycker jag.

 2. >>Jag är tyvärr övertygad om att vi snart kommer ha rejält med snö här i Haninge

  Jaha, då är det alltså dags att ställa in pendeltågen över vintern då?!;-)

 3. Rejält med snö innan oktober månad är över – hu så hemskt.

  För mig räcker det med snö ett par veckor kring jul och nyår och så kan det få komma snö till ungarnas sportlov framåt februari.
  Men motvilligt måste jag erkänna att bilden med frost är ganska vacker.
  Även om bilden med nyponkvistarna gör mig gladare.