Bara för sin skönhets skull, Dagens bild


Idag har jag bestämt mig för att försöka sluta med snuset (Kronans portionssnus). Jag har gått ner från 20-22 gram om dagen till 12 gram, men det är överraskande svårt ändå. Jag bestämde mig för en promenad till det gravfält jag tidigare har skrivit om, det med sönderskjutna trafikskyltar som jag skrev om för ett tag sedan.Gravfältet från brons- och järnåldern i Jordbro ligger i södra delarna av det skogsområde som brukar kallas ”Hanveden”. Om namnet förekommer det animerade diskussioner, att delen ”veden” betyder skog är man eniga om, och det illustrerar bilden tämligen väl. De flesta påstår att den del som består av ”Han” står för tjädertupp, orsaken ska vara att Tjädern spelar ivrigt i området. Om det stämmer eller inte kan jag inte bedöma, men att det finns tjäder där vet jag.

Rödingen till höger får vara med bara för sin skönhets skull. Flugsvampar är vackra och egentligen borde jag ge mig ut på en ren svampfotograferarvandring här i Haninge-
skogarna. Det är tämligen gott om flugsvamp just nu och jag kan berätta att jag mötte flera svampplockare vid gravfältet idag. Vad de plockade vet jag inte, flugsvamparna fick i alla fall vara ifred.

Jag hittade dessutom en åtel, på ett ställe verkar det som om någon vill locka fram älg eller rådjur. Det var hinkvis med äpplen utslängt på marken och den enda orsaken som jag kan tänka mig är att någon vill locka fram viltet.

it Andra om: , , , , , , , dn ex ab svd


16 svar till “Bara för sin skönhets skull, Dagens bild”

 1. Vilka vackra bilder du bjuder på.
  Skogen ser litet trolsk och annorlunda ut med de kala stammarna.
  Och så en flugsvamp som lyser upp så glatt.

  Hoppas du lyckas med snusavvänjningen och inte blir för ilsken av abstinensen.

 2. Att det kan finnas så vacker natur så nära fjollträsk. Undrar just om åteln och skyltarna har något samband? Skulle ju vara smått ironiskt om det visar sig att de oregerliga tjuvjägarna härjar så pass nära huvudstaden. :)

 3. Jag säger bara det – utan skog kan man inte leva. En underbar bild!
  På tal om att sluta snusa så kan jag verkligen rekommendera hypnos! Jag fick ca 1½ timmes behandling och blev av med missbruket efter 45 års rökande. Det är 3 år sen nu och jag har inte en gång känt sug efter återfall. Så lycka till med slutandet – det är en fantastisk känsla att inte vara beroende dvs oberoende!

 4. kan tänka mig en annan orsak till ”åtlen”, en orsak som jag själv praktiserar mig av.
  Ett försök att få älgen att hålla sig i skogen istället för att komma fram i trädgården.