En utrikesminister – Dagens Bild


utrikesministern

När jag träffade på denna krabat idag så kunde jag inte låta bli att fotografera det lilla livet.

Egentligen gillar jag kajor, det är ju kråkfåglar och därför så tillhör de en mycket läraktig art. Men jag kom plötsligt på att den liknade en utrikesminister som inte gjort sig speciellt populär. Men jag kände plötsligen inte för att skriva ut namnet, det kunde anses stötande misstänker jag.

Besökarna på sidan kan givetvis få namnge henne/-
honom, själv har jag två förslag i huvudet och jag misstänker att många tänker på samma namn.

Men om du namnger kajan i en kommentar så bör du motivera varför du väljer just det namn du gör, dessutom kommer ingen levande människa att få läsa din kommentar om du avviker en millimeter från god netikett. Bara så att du vet…

i Andra om: , , , , , , , , , , t

[tags]Utrikesminister, Kaja, Kråkfågel, Dagens bild, Gapig, Skrikig, Skränig, Snyltare, Loppig, Asätare, Politik[/tags]


10 svar till “En utrikesminister – Dagens Bild”

 1. Undra om en viss utrikesminister går att skrämma bort med ett prisma? I så fall ska jag genast hänga upp en i dörren till UD.
  (jag har ett droppformat prisma hängande i tv-antenn för att skrämma bort kajorna från den och skorsten, det funkar för de skyr reflexerna från prismat.)

 2. Knepigt läge, min röst går till Avigdor Liebermann. Jag tycker att han är gapig precis som kajor. Den blir godkänd va?

 3. Söt liten rackare, vill inte förnärma den med att likna den med någon politiker. Förresten, har du sett SVDs senaste om AF artikeln. Nu är det tydligen bevisat att Donald Boström har ljugit. Jpost har visst intervjuat mamman och hon säger att hon inte kommer ihåg att hon talat med honom vid tillfället. Vad ska hon säga stackarn, hon vill väl behålla sitt hus.

  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=15178

  • Ja och NÄR var det? I början av 90-talet… Obehagliga saker försöker de flesta glömma.

   Söt liten rackare, vill inte förnärma den med att likna den med någon politiker.

   Jag tror att det är en stor unge…

 4. Mansour:
  Visst, du har en poäng, hur skulle de här personerna våga anklaga någon israel idag.

  Men jag har läst artikeln i Jerusalem Post och när jag gör det börjar jag undra om SvD:s ledarskribent kan läsa och förstå engelska. Snarare styrker artikeln i Jerusalam Post Boströms berättelse. Det som SvD tycks ha fastnat för i artikeln, är att palestinierna säger att de inte har några bevis för att organ var stulna. Det påstår inte Boström heller att de säger.
  Sedan fortsätter de intervjuade, anhöriga till den döde pojken, med att tala om att det enda de vet är att alla hans tänder var borta när han kom tillbaka, mitt i natten. De kan däremot inte bevisa att inre organ var borta, för de kunde ju inte göra någon egen obduktion!!!!

  Så SvD:s ledarskribent förefaller vara ordentligt ute och segla, eller så förlitar han sig på att hans läsare inte förstår tillräckligt med engelska för att kunna läsa och förstå artikeln i Jerusalem Post alternativt att de aldrig försöker kolla vad han skriver.

  • Mja, ställs jag mot väggen så blir det nog Bildt. Lieberman är givetvis en kandidat men det finns ju fler utrikesministrar runt planeten. Men det kanske är synd att belasta en liten Kajaunge med namn hämtade från ifrågasatta utrikesministrar.. :-)

   Trösten är väl att pippin aldrig får reda på tilltaget… :-I

 5. En ung man, fyra år gammal, döpte alla skränande kråkfåglar han såg till ”Krax”och behövde aldrig mera fundera på vad det för slags kråkfågel som än visade sig. Mycket praktiskt. Han kallar dem alla än i dag, trettio år senare, för en ”Krax” och lär numera sina barn denna rationella metod för artbestämning.

  Det är lätt att sortera in även Carl Bildt i den stora kraxfamiljen då de alltid flyger runt, skränar och sprider en massa skit. Han kan få namnet Storkrax.
  ;-)