Det rycker i seglingstarmen – Dagens bild


När jag vaknade i morse så regnade det, nu regnar det, visserligen har SMHI lovat solsken i eftermiddag men som alla vet är den sortens löften lätta att komma med, särskilt när man skyller prognoserna på datorberäkningar.
Och precis som vanligt den här årstiden så rycket det i segeltarmen, en liten IF skulle passa perfekt åt en gammal gubbe med katt. Varför jag inte har gjort slag i saken kan jag inte förklara, jag var ytterst nära att köpa en vackert gul IF som hette Borta med Vinden för ungefär tjugofem år sedan. Varför just IF? Säg det, det är en snäll segelbåt och dessutom långkölad, det går utmärkt att segla den ensam, sedan tycker jag att det är vackra båtar dessutom. Det är båten på bilden också, trots att det inte är en IF. Bilden är tagen i Haninge nere på Dalarö, jag tror minsann att jag ska bege mig till Dalarö för att ta fler segelbåtsbilder när det blir bättre väder..

————–
För övrigt så påminner jag om min lilla enkät från igår, diskussionen om en- eller tvåspaltigt..

it Andra om: , , , , , , , , ab12 sr dn123 svd12 gp


10 svar till “Det rycker i seglingstarmen – Dagens bild”

 1. Låter härligt! Solen har börjat skina litet, kanske hos dig också?!
  En sak som slog mig, när jag igen(!) ville se bilden i större format för femtielfte gången: det går inte trots att det går hos andra bloggare med ett klick, höger eller vänster dessutom!! Jag vet inte, hur andra lyckas; jag tycker det är tråkigt iaf att inte kunna förstora ( när du talar om dina högerklickar;))

   • Fast inte när inlägget handlade om gravkammaren( inte där nu heller!)och du kom med den glada uppmaningen om ännu större bilder!? Jag har försökt ofta och tänkt, att andra kanske lyckas;) Menar du Firefox med FF? Jag har IE.

    • Det måste ju gå i IE oxo fast det är en uråldrig browser.. Ladda hem FF och du kommer le hela kvällen.. :-)

     • Går inte med Chrome heller!? Det är många som missar dina fina förstoringar, som den extralänkens gravkammare(jättehärlig bild förstorad ju ). Sorry!

      • Läser du resten av kommentarerna så ser du att den bilden inte finns större tack vare att jag slarvat. Gravkammaren funkar dock.

       • Det är klart att jag gjorde: extralänkens bild fyller nästan skärmen! Det gör den inte på Chrome, öppna bild i ny flik…:mycket mindre på Chrome.Hoppas några andra vill kolla för att se bilden riktigt stor via länken!!!

 2. […] tog jag för något/några år sedan nere på Dalarö i Haninge, från samma plats där jag fotograferade segelbåten i den tidigare Dagens bild. Själv gillar jag gräsänder, och det är inte bara för att de är […]