Det är jordaxelns lutning det handlar om

Just nu är det plus 2.7° i skuggan, igår var temperaturen uppe i plus sex på efter-
middagen och nu har vi nog passerat Point of no Return sedan några dagar, just nu håller våren på att ta ett fast grepp om utvecklingen. Inte så konstigt eftersom jordaxeln vinklar upp Sverige mot solen en liten bit till för varenda sekund.

Jag känner mig hyfsat säker på att kunna visa en nytagen bild på Tussilago inom ett par veckor från idag, senast i samband med att lönen dimper ner hos de flesta. De flesta av fåglarna är redan igång med diverse parningslekar, en koltrast underhöll hela grannskapet med sin sång igår och kråkfåglarna utkämpade något slags envig med en katt eller en rovfågel för ett par timmar sedan. Det var ett sådant liv att jag hade god lust att pulsa ut i skogen för att se vad som var på färde.

Bilden är från i förrgår när jag var inne i Fjollträsk, Rosenbad syns och bakom det syns Stadshuset, om man dessutom är en hejare på stenkastning så ligger Landstingshuset i exakt samma riktning, bortom Stadshuset ytterligare ett antal hundra meter. Skulle jag ha en stor passare med en total diameter på 1200 meter så skulle jag ringa in nittio procent av all ekonomisk och politisk makt i Sverige utifrån platsen där jag tagit bilden.

Strunt samma, det är vår även om snön fortfarande är djup. Det vi har kvar nu är att byta ut gänget i de nämnda byggnaderna.

intressant Tags : , , , , , , , , ex dn1 ab t

  3 comments for “Det är jordaxelns lutning det handlar om

 1. 9 mars, 2010 at 12:01

  Inlägget ger mig hopp om en vår även i år. I Jönköping är det fortfarande minusgrader. Solen och ringduvorna som installerat sig igen i granen ger trots kylan en känsla av att något är på gång.

 2. sörmlänning
  9 mars, 2010 at 18:00

  Fjollträsk på sydlänska är Tjockhult.

 3. palle
  10 mars, 2010 at 09:04

  Bra bild!

Comments are closed.