Dagens promenad – Dagens bilder

För tio-tjugo år sedan skulle jag antagligen ha dragit mig för en längre promenad inne i Stockholm med tanke på avgaser och andra människofarliga ämnen i luften, men idag är jag så pass till åren kommen att jag börjar inbilla mig att jag är immun mot dessa miljögifter, i vart fall så lär jag inte få någon galop-
perande lungcancer så jag promenerar allt oftare inne i stan, framförallt i mina ungdomskvarter.

Idag gick jag från Karlberg bort via Odengatan till Birger Jarlsgatan och sedan via Stureplan bort Biblioteks-
gatan, Hamngatan och sedan åter till Centralen. Biblioteksgatan var förr den gata där bratsen köpte sina acces-
soarer, det var en dyr och exklusiv affärsgata. Idag vet jag inte, jag känner inte igen de märken eller butiker som anses fina bland dessa kvartfigurer. Men jag såg att pantbanken hade någon slags utförsäljning av varor som kunderna hade belånat, och prislappen på klockan till vänster ovan är 179 000 kronor, på en pantsatt klocka, så jag tvingades att ta ett kort. (forts nedan..)

Är man så till den milda grad IQ-befriad att man köper en klocka för närmare 200 000 kronor så är det något fel någonstans, man kan inte ha alla hästarna i spiltan eller vad det heter. Hade man handlat en klocka för en procent av det beloppet så hade man kanske inte behövt gå till stampen?
Det har ändå sina risker att promenera i den kungliga huvudkommunen. På Birger Jarlsgatan fotograferade jag detta, det ser ut som något slags liksäck, troligen en pensionär som liksom undertecknad som trodde att det var lag på att bussar och lastbilar skulle stanna vid övergångsställen. Framåt kvällskvisten så kommer väl Gatukontoret och fiskar upp dagens offer antar jag, men lite makabert tycker jag ändå att det är…

Jag tog fler kort, så jag återkommer nog med något eller några till. Om inte annat så från nästa prommis i det som norrlänningarna brukar kalla Fjollträsk.

it Andra om: , , , , , ,

  9 comments for “Dagens promenad – Dagens bilder

 1. Micke F
  1 november, 2011 at 16:41

  Jag som har undrat över dessa säckar.

 2. Mårten
  1 november, 2011 at 21:16

  Stackars pensionär!

  • 1 november, 2011 at 23:41

   Ja det är hemskt så de kör i Tokholm.

 3. Erik Ferrari
  1 november, 2011 at 23:08

  179 000 kr för en Richard Mille RM010 i vitguld? Vrakpris säger jag. Den kostade runt 500 000 kr ny.

  • 1 november, 2011 at 23:23

   Va ?? Du skämtar ??

   • Erik Ferrari
    2 november, 2011 at 03:58

    Nej. Inget skämt. Då är ändå RM010 budgetmodellen. Googla på ”Richard Mille price list” så ser du vad det riktigt dyra modellerna kostar.

    • 2 november, 2011 at 06:46

     Det är fan-i-mig helt sinnessjukt!

 4. Joakim
  2 november, 2011 at 13:23

  Det obegripliga är väl att rika personer är så fixerade vid ”statustyngden” av ett visst märke, när en automatklocka under 10 000 kr har ungefär samma ”prestanda” när det gäller uppdragningstid? Och när det gäller utseende så är ju många riktigt dyra armbandsklockor FULA, det är bara statusbiten som betyder något där. Både svårt att förstå & lätt att begripa på samma gång..

Comments are closed.