Dagens bilder – Sergels torg och ”Occupy Stockholm”


Jag var in till centrum idag runt lunchtid och efter avslutat ärende så gick jag Malmskillnadsgatan ner till Brunkebergstorg. Jag hann konstatera att det pågick könshandel på gatan, en man stod och diskuterade priset med två försäljerskor, jag hade lust att ta en bild men jag avstod.
Innan jag var ända framme vid platsen för slaget om Brunkeberg tog jag denna lite gråmurriga bild av Sergels Torg, just denna vinkel minns jag inte att jag har förevigat förr, dessutom passar bilden bra för att skicka upp till Panoramio. Annars skulle jag nog välja att ta bilden när det är mörkt och just har regnat, men den kanske kommer den också.
När det gäller Occupy Stockholm så kan jag konstatera att jag såg tre personer där idag, antalet tält har fortsatt att sjunka och jag blir bara mer och mer mystifierad om orsaken till att man gömmer sig där. Jag börjar nästan tro att Occupy Stockholm är kapade av någon organisation som är oroliga för vad som skulle hända om en ny vänstervåg skulle se dagens ljus. Oavsett vilket så kan alla konstatera att det är mycket snack och lite verkstad över den ”demonstrationen”, för vem i hela friden har ens sett den, och på vilket sätt är det en demonstration?

Jag tycker att det är trist att inte stadens vänsterfolk tagit sig an verksamheten, men jag vet inte om jag har någon rätt att klaga eftersom jag inte har gjort den minsta ansats själv. Men det är imponerande att man lyckas gömma sig sjuttiofem meter från Stockholms absoluta centrum.

it Andra om: , , , , , dn1 svd1 ex ab


4 svar till “Dagens bilder – Sergels torg och ”Occupy Stockholm””

  1. Sluta klanka och gå och delta istället. Vad vill du egentligen få ut genom denna kritik? Den är ju inte konstruktiv. Visst, denna manifestation har inte fått så stort genomslag här, men det är inte så att du på något sätt hjälper. Skärpning Jinge!

    • På den här bloggen klankar jag på sådant som jag tycker är värt att klanka på. I fallet Occupy Stockholm så har jag varit där ett antal gånger då det har varit mellan noll och fyra-fem ”demonstranter”. Frågar man hundra personer vid Sergels Torg var Occupy Stockholm håller till så kommer svaret bli ”- Det vete sjutton..” från alla hundra. Det är sällsynt klantigt och jag tycker att man ska lägga ner verksamheten. Och jag blir under inga omständigheter en av dem som sitter på en tältstol och fryser. Det är en fullständigt meningslös verksamhet som borde läggas ner idag. Och är inte det en konstruktiv kritik så beror det på att Occupy Stockholm inte är en konstruktiv verksamhet, och en ”demonstration” är det då rakt inte…