Dagens bild – Gåshaga brygga


Sist jag var vid Gåshaga brygga måste ha varit för mycket länge sedan, jag visste att man hade byggt hus där, det handlar om hyfsat dyra bostadsrätter, men jag hade inte sett hur det såg ut.

Gåshaga brygga, Lidingö

När jag ändå var i närheten för att vattna dottern och hennes familjs katter så tog jag Lidingöbanan åt ”fel” håll, till Gåshaga. Bara själva spårvagnen är antik och borde rätteligen stå på något slags museum, men framåt gick den i alla fall. Området nere vid bryggan ser inte mycket ut för världen, men lägenheterna mot kameran och havet har förstås en fin utsikt. Nere vid Lidingöbron så höll en havsörn på att spana in något men jag hann inte med i svängarna, men det kommer säkert fler tillfällen.

it , , , , , ,


7 svar till “Dagens bild – Gåshaga brygga”

 1. Det är märkligt hur lika arkitekturen är… här,i Götet eller Åbo. (Möblerna på balkongerna flyger,antar jag).

  Var finns fantasin?

  • Före 1930 finns nog fantasin. Låt Stockholm vara Stockholm, Göteborg vara Göteborg och Åbo vara Åbo!
   Låt inte Le Corbusier vara i vägen för fantasin. Han hade säkert autism eller andra antisociala störningar.

 2. Hej

  Visst är vårt tåg gamalt som gatan, men tack vare enträgen kamp från vänsterpartiets sida framförallt kommer vi få nya fina vagnar och man kommer bygga ihop spåren så att man kan åka hela vägen från Gåshaga brygga till Norrmalmstorg. Det kommer bli finfint tror jag. Trevligt att du besökte vår kära kommun. Vänstern är liten men stark på Lidingö, vi åkte ur kommunfullmäktige i förra valet men ger inte upp för det. Nu tar vi nya friska tag och syns ständigt i media och på internet, utöver vanligt arbete såklart. Vill man veta mer om politiken på Lidingö rekomenderas dels Vänsterpartiet Lidingös hemsida och dels Världen-Sverige-Lidingö, en lokalpolitisk vänsterpartistisk blogg.

  Mvh
  /Jonas Lundgren, styrelseledamot
  Vänsterpartiet Lidingö

  • framförallt kommer vi få nya fina vagnar och man kommer bygga ihop spåren så att man kan åka hela vägen från Gåshaga brygga till Norrmalmstorg.

   Va?? Man kan ju redan åka tunnelbana från Ropsten, kliver man av vid Sergels torg så är det ju inte mer än ett par hundra meter att gå??

   Förklara! Ska man bygga nya spår, ska man dra dessa via Djurgården så man binder ihop med den banan? (Men den går ju redan till Sergels torg isf..)

   • Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet på Lidingö har förhandlat med SLL och själva tanken är att bygga ihop Lidingöbanan med spårväg city. Tanken är att göra det ännu smidigare att ta sig in till stan (speciellt för de som kommer långt utifrån Lidingö, exempelvis Käppal eller Gåshaga). Det kommer att bli bra tror jag. Tunnelbanan till Ropsten är ju fortfarande värdefull, dels för de som bor på andra sidan Lidingö där det bara finns bussförbindelse till Ropsten, dels för de som bor i Hjorthagen och på Gärdet.

    Mvh
    /Jonas Lundgren
    (v)-Lidingö