Dagens Bild – Gamla stan


Jag har tidigare påpekat ett par gånger att jag ibland kan drabbas av en lätt matthet då det händer stora saker ute i världen, då man behöver läsa trettio tidningsartiklar, lyssna på alla radioprogram och se på minst fyra nyhetskanaler plus CNN, BBC och Aljazeera så läggs det snart ett lock över informationsintaget.
Gamla stan

Igår resulterade det i en promenad inne i Gamla stan och jag förundrades återigen av hur lite av den stadsdelen jag fotograferat. Egentligen borde man åka in i sommar med nattbussen så man kommer fram samtidigt som solen går upp, det måste rimligen vara hyfsat fritt från turister där vid den tiden på morgonen, är det dessutom molnigt så kanske det kan bli en och annan bild, och inte bara en massa kort.

Bilden på tiggaren igår, underligt nog så var det ingen som klagade på flaggorna som förkunnar att det gick att köpa Kebab? Jag tyckte att flaggorna skämde, de borde inte vara tillåtna i den miljön, men det kanske har med åldern att göra, vem vet?

Vi var också inne en sväng i Tyska Kyrkan, det var en mycket impo-
nerande syn med en storslagen inredning. Jag ska återvända dit vid något tillfälle så fler bilder kommer.. Bilder på Google Earth

it , , , , , , dn svd


7 svar till “Dagens Bild – Gamla stan”

 1. Ser fram mot fler bilder från min gamla hemstad. En fråga Jinge, hur mycket skriver du för läsarnas skulle och hur mycket för din egen? Den frågan hör kanske inte hemma här, men jag tror fler är nyfikna så jag chansar. Stryk den annars!

  • Nejdå, jag har fått frågan förut. Jag skriver praktiskt taget ingenting för läsarnas skull, bara för min egen. Jag har fått frågan förr ett par gånger.. :-)

   Men man kan ju lätt göra frågan akademisk, och visst påverkas jag på något sätt av att ha flera tusen dagliga besök på sidan, men det kan ju påverka mig på olika sätt, som trötthet inför en oändlig revolution i Egypten t.ex. Det som avgör är väl egentligen om jag tycker något om någonting, kan jag uttrycka mitt tyckande under 600 ord så blir det ofta läst, behöver jag tusen ord så kan jag lika gärna skippa skrivandet. Folk somnar framför så långa artiklar, då måste de vara rejält intresserade om de ska läsa.

   Men vänder du på det, skulle jag hacka på ministerattrappen om jag inte tyckte att karlen var ett skämt? Nej, absolut inte. Jag behärskar mina uttryck för att bloggen ska vara barntillåten, annars skulle nog somliga förvånas över vilket rikt ordförråd jag har när det gäller okvädningsord.. :-)

   Men sant är att jag bemödar mig om att skriva lättläst och att använda bilder, allt för att öka tillgängligheten, så visst bryr jag mig…

 2. Jag tittade på den andra bilden igen och du har rätt om flaggorna. Skylten det står Pizzeria på har samma stil som andra skyltar och passar in med arkitekturen medan kebab-flaggorna sticker i ögonen med sin röda text på svart bakgrund.
  Det har nog inte med åldern att göra heller då jag inte fyllt 35 än, fast det har väl inte du heller gjort… *fjäsk* ;)