Dagens Bild – Ambulanskråkan

Idag var jag ner en sväng till Nynäshamn för att köpa en glass, något som jag brukar göra ibland. På gräsmattan vid Svandammsparken stod det en ambulanshelikopter parkerad, man väntade på en ambulans för att transportera en patient vidare till sjukhus.

På vägen ner såg jag tre stycken tranor, en ormvråk, något som antingen var en tofsvipa eller en falk, oklart vilket. Dessutom träffade jag på svanherren själv i Svandammsparken, en stilig karl i sin bästa ålder. Jag hade kunnat stanna och fotograferat drivor av tussilago, men det var ett annat vårtecken som intresserade mig mer, vad syns här till höger. Det var en massa motor-
cyklar ute och åkte, bland annat så var det en äldre man som åkte på bakhjulet på sin matt svartlackerade Ducati, möjligen hade han slut på Viagra.

Skrattmåsarna, ofta kallade ”Stockholmare” av skärgårdsbefolkningen, skrek, tjattrade och kivades om maten som ett par äldre damer försåg dem med. Heli-
koptern for iväg med sin last och ingen tyckte att det var fel att använda skattepengar på det sättet, men när man köper femton Black Hawk för att agera Bror Duktig inför Nato och USA så reagerar man givetvis, tänk om vi hade lagt fem miljarder på järnvägen istället? Då kanske vi hade klarat nästa vinter och dessutom skapat hundratals arbeten. Kolla f.ö. nationalitetsbeteckningen på kråkan..

it , , , , , , , , , ,

  2 comments for “Dagens Bild – Ambulanskråkan

 1. KalleB
  10 april, 2011 at 19:19

  Ja,vad gör den kråkan här? Normal placering Helsingfors.

  http://youtu.be/s86vyiUnjuQ

  • 10 april, 2011 at 19:32

   Märkligt! Inhyrd kanske?

Comments are closed.